یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


جاذبه های شمال استرالیا


جاذبه های شمال استرالیا
بیشترین کشش و جاذبه‌ی استرالیا در طبیعت زیبای آن است، که دارای چشم‌انداز های متنوعی از مناطق بسیار گرم تا جنگلهای متراکم استوایی و سواحل سرد و خنک است. شهرهای ساحلی استرالیا دارای حال و هوای اروپایی است، و شاید دلیل آن علاقه و کشش مردم به هنر، ورزش و بازی در زمین‌های باز ... باشد. سفر از ایالتی به ایالت دیگر و یا از شهری به شهر دیگر، تماشای اپرایی در سیدنی و روز بعد دیدن "کورکودیل دان دی" لازمه دانشی دقیق از جغرافیای استرالیاست. گستردگی و گوناگونی جمعیت این کشور صفت زیبایی آن را صد چندان می کند. کنار خط ساحلی، در عمق جنگل‌های خیس، نفس عمیقی بکشید و آن گاه آرام آرام خود را در کناره‌ی سواحلی بی‌کران خواهید یافت.
نام کامل کشور استرالیا Common wealth of Australia است و پایتخت آن "کانبرا" نام دارد. این کشور با مساحت ۷.۸۶ كیلومتر مربع ، ۱۹.۵ میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۹۲ درصد سفید پوست (هند و اروپایی)، ۷ درصد آسیایی و ۱ درصد بومی میباشند. زبان رایج آن انگلیسی است. به لحاظ مذهبی مردم به چهار دسته‌ی عمده تقسیم میشوند که بیشترین درصد (۷۵%) را مسیحیت تشكیل میدهد. ۱% مسلمان، ۱% بودایی، ۰.۵% یهودی میباشند.
از نظر اقتصادی میتوان گفت که کشوری مستقل و قویی است؛ رشد سالیانه ۴ درصد و تورم اقتصادی ۲ درصد دارد. صنایع عمدهی استرالیا عبارت است از: کانیها، نفت، زغال سنگ، طلا، پشم، غله، گوشت و نیز صنعت جهانگردی و توریست. ژاپن ، امریكا، کره جنوبی، چین، نیوزیلند… از مهم‌ترین شرکای تجاری استرالیا میباشند.
●تاریخچه ی استرالیا
ساکنین اولیه استرالیا یا همان بومیان طولانی‌ترین فرهنگ را در جهان دارا میباشند که به آخرین دوران عصر یخبندان، بر میگردد. از زمانی که بشر برای اولین بار از اندونزی- از راه دریا به استرالیا سفر کرد هفتاد هزار سال می گذرد. باستان شناسان، اولین مسافران را به دلیل ترکیب سنگین استخوانی "روبوست" Robust نامیدند. در قرن ۱۶ میلادی اروپاییها ورود خود را به این کشور آغاز کردند. که از آن جمله میتوان به دریانوردان پرتقالی و به دنبال آن کاشفان هلندی و نیز "ویلیام وامپر" انگلیسی، اشاره کرد. در سال ۱۷۷۰ میلادی، کاپیتان "جمیز کوک" در طول سواحل شرقی شروع به حرکت کرد و در "بوتانیبی" توقف کرد. وی استرالیا را New South Walles نامید و آن را تحت سلطهی انگلیس خواند. در سال ۱۷۷۹، "ژوزف بنک" طبیعت شناسی که در سفر"کوک" همراهش بود، پیشنهاد کرد که انگلستان میتواند مشکل شلوغی زندانهایش را با انتقال زندانیان به این قاره، حل کند. در سال ۱۷۸۷ اولین ناوگان به فرماندهی "کاپیتان آرتور فیلیپ" در بندر خلیج بوتانی لنگر انداخت وی اولین فرمانروای این مستعمره شد. این ناوگان شامل ۱۱ کشتی، ۷۵۰ نفر زن و مرد مجرم، چهار انجمن دریانوردی و نیز ذخیرهی غذایی دو سال بود. "فیلیپ" در ۲۶ ژانویهی سال ۱۷۸۷ وارد خلیج بوتانی شد اما خیلی زود به خلیج کوچک سیدنی که آب و هوا و زمین‌های زراعی بهتری داشت، نقل مکان کرد.
اکتشافات و توسعه کشور، یکی پس از دیگری با توجه بر یکی از این سه عامل رخ میداد: پیدا کردن مکانی جدید برای زندانیان (مانند محل مجازات بربرها در پورت‌آرتور، جزیرهی نورفولک)؛ تصرف سرزمین‌ها قبل از آن که دیگری آن را کشف کند؛ و بالاخره در سال‌های بعد به دلیل جستجوی طلا.
تعداد زیادی از مهاجران در چند دهه بعد جذب استرالیا شدند، اما در حقیقت عمده‌ترین دلیل این مهاجرت‌ها کشف طلا در سال ۱۸۵۰ بود که چهرهی مستعمره را به کلی تغییر داد. هجوم عظیم مهاجران و نیز اكتشافات انبوه، باعث ترقی اقتصاد این کشور شد که تغییرات بسیاری در ساختار اجتماعی آن به وجود آورد.
با ورود ساکنین جدیدی که در آن سرزمین‌ها شروع به معدن‌كاری و کشاورزی کردند، بومیان از زمین‌های اجدادیشان رانده شدند. به علاوه بعد از وقوع انقلاب صنعتی، انگلستان نیاز شدیدی به مصالح و مواد خام پیدا کرد و منابع معدنی و کشاورزی استرالیا به راحتی پاسخگوی این نیاز بود.
استرالیا بعد از وقوع فدراسیون جداسازی مستعمرات، در ۱ ژانویه ۱۹۰۱ به دولت مستقلی تبدیل شد. اگرچه که آثار بسیاری از قوانین و فرهنگ انگلیسی‌ها هم چنان به جا ماند.
بعد از جنگ جهانی اول، استرالیا دچار رکود اقتصادی شدیدی شد و ضربه محکمی بر اقتصاد آن وارد شد؛ قیمت پشم و گندم- دو تکیه گاه اصلی اقتصادش- به شدت نزول کرد. در سال ۱۹۳۱ از هر سه نفر نان‌آور تقریباً یک نفر بیکار شد و تنگدستی همه جا منتشر شد. خرید اموال دزدی به عملی طبیعی مبدل گشت. چنین شرایطی سال ها بعد- ۱۹۸۰- بار دیگر آشکار شد به طوری که هزاران نفر درصدد جستجوی کار به حومهی شهرها کوچ کردند. از سال ۱۹۳۳ اقتصاد استرالیا رو به بهبود رفت که در نتیجه منجر به افزایش قیمت پشم و رونق چشمگیر صنعت ساخت و تولید، شد. با شروع جنگ جهانی دوم، سربازان استرالیایی در کنار انگلیسیها در اروپا به مقابله با دشمن پرداختند. گارد امنیت ملی استرالیا فعالیت خود را آغاز کرد. سنگاپور شکست خورد، شهرهای شمالی استرالیا: «داروین ، بروم و… » بمباران شد و ژاپنیها به قسمتهای جنوبی پیش رفتند. در چنین شرایط مخوفی، سربازان استرالیایی با ژاپنیها در خلیج « میلن» مواجه شدند و آنها را شکست دادند. در شرق بندر مورسبی، کشمکش سختی رخ داد، استرالیاییها سعی کردند ژاپنی ها را از اقیانوس آرام بیرون کنند اما سرانجام امریکا با حمایت خود از استرالیا، ژاپنیها را در نبرد « کورال سی» شکست داد. و این همان واقعه‌ای بود که منجر به گرایش استرالیا به امریکا و در نهایت فاصله گرفتن از انگلیس، شد.
بعد از جنگ جهانی دوم تعداد زیادی از اروپا به استرالیا مهاجرت کردند. البته تعداد کثیری از آنها انگلیسی نبودند. مهاجران کمک زیادی به احیای دوبارهی فرهنگ این کشور کردند و نیز تصویر عظیمی از آن را در صحنهی بین المللی انعکاس دادند. شرایطی که بعد از جنگ جهانی دوم در استرالیا حاکم شد به شدت موجب ترقی آن شد به نحوی که مواد خام آن، بار دیگر با استقبال گسترده‌ای روبرو شد.
●دیدنیهای خطه شمالی
در سرتاسر کرهی زمین، کمتر جایی را میتوان پیدا کرد که با طبیعت دست نخوردهی استرالیا برابری کند. با اندکی روحیهی ماجراجویی، بیشترین لذت را از این سرزمین‌ها خواهید برد. استرالیا دارای جذاب‌ترین و با شکوه‌ترین مناطقی است که به طور طبیعی وجود دارند. طبیعتی که در آن میتوانید بزرگترین «منولیت» دنیا را ببینید، اولورو (صخرهی آیرس)، قدیمی‌ترین رودخانه‌: «فینک» و نیز یکی از عظیم‌ترین آتشفشان‌هایش: «هنبوری.» تخته سنگ‌های عظیم، حیوانات کمیاب، چشمه‌های آب گرم زیبا، دره‌های زیبا و چشم نواز.... و بالاخره همه آنچه که عجیب و زیبا و دیدنی است.
●چشمه های آلیس:
چشمه های آلیس، منطقهی پهناوری است که از میان دامنه های «مک دونل» قابل رؤیت است و دارای راه‌های آبی و طبیعی تماشایی بسیار زیادی میباشد. اگر کمی دورتر بروید، شاهد فرهنگ و هنر بومیان در حکاکی صخره‌ها- در زمان‌های بسیار دور خواهید بود. در داخل شهر گورستانی است که تنی چند از هنرمندان مشهوری چون «آلبرت نامانجیرا» آرامیده اند؛ آرامگاه «کارلد لستر» هم در همان جا واقع شده است.
«اولورو» از جمله شناخته شده‌ترین سرزمین‌های استرالیاست که نزدیک «آلیس» در امتداد «ُالگاس» و «رسیرت یولارا» در پارک ملی «اولورو» واقع شده است. منولیت عظیم اولورو که «صخرهی آلیس» نام دارد با ارتفاع ۳۴۸ متر بالای سطح « مواگا»، یکی از بزرگترین و زیباترین جاذبه‌های طبیعی استرالیا است.
«اُلگاس»، ۳۶ قله با سرهای گرد است که ۳۶ کیلومتر مربع از مناطق نزدیک را پوشانده است. هالهی مرموزی دورتادور اُلگاس را فرا گرفته و به راحتی قابل رؤیت میباشد. توریست‌هایی که حس ماجراجویی دارند، میتوانند از اُلگاس به عنوان شروع سفر خود آغار کنند. و بعد به تماشای «دره پالم»، صخره‌های دیدنی دامنه‌های مک دونل و تنگهی كینكز» بروند. پرواز بر فراز دامنه‌های مک دونل، خاطرات به یادماندنی و شیرینی را در ذهن شما به یادگار خواهد گذاشت.
●داروین- Darwin
داروین یکی دیگر از بهترین و زیباترین مکان های تفریحی خطه شمالی استرالیا می باشد. مناطق طبیعی داروین جذابیت آن را صد چندان می کند به نحوی که فرد از بودن در چنین طبیعتی، به لذت توصیف ناپذیری دست مییابد. در شرق داروین « آرن هام لند» و «پارک ملی کَکدو» و در جنوب «چشمه های آلیس» واقع شده‌اند.
۲۰۰۰۰ كیلومتر مربع از پارک ملی «ککدو» پوشیده از جنگل و بیشه‌زارهای سرسبز است، پرتگاه «آرن هام لند» هم در همان نواحی واقع شده است. ککدو، زیباترین و دیدنی‌ترین پارک ملی استرالیا است. حكاكی بومیان روی صخره‌ها در امتداد آبشارها و هم چنین وجود حیات وحشی وسیع، آن را به مکانی خارق العاده و چشم‌نواز تبدیل کرده است.
خانهی اجدادی مردم و نمونه‌هایی از نقاشی صخره‌ها که به ۲۵ هزار سال قبل بر میگردد، در ۱۲۰ گالری مشهور نزدیک آرن هام لند، برای توریست‌ها به نمایش گذاشته شده است. آب‌نمای خلیج داروین، هنگام غروب آفتاب، در امتداد بندر زیبای داروین، بسیار جالب و دیدنی میباشند. اگر علاقه به ماهیگیری دارید، از کشتیها و قایق‌های آن استفاده کنید و روز خوبی را در کنار دوستان سپری کنید. بر فراز ارتفاعات داروین شاهد تماشای زیباترین انواع پرنده‌های دریایی در گسترهی ساحلی «ماراکای» باشید. باغ‌های «بوتانیکال» بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان نواحی گرمسیری را به نمایش گذاشته است. کلکسیون‌های زیبای بومیان، هنرهای دستی «نیوگینین» و نیز آثار هنرمندان بزرگ و مشهور استرالیایی در موزهی علوم و هنر، برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است. معبد چینیها از دیگر مکان‌های برجسته و دیدنی داروین می باشد.
●کاترین Katherine
این ناحیه از استرالیا به نام«never, never» یا هرگز، هرگز» مشهور است؛ زیرا مردم محلی عقیده دارند اگر فردی برای اولین بار به « کاترین» سفر کند هرگز و هرگز آن جا را ترک نخواهد کرد. پارک ملی «نیت میلوک» Nitmiluk به دلیل وجود جنگل‌های خیس و زیبایی که در گذرگاه‌های تنگ کوه‌ها رویده‌اند، یکی از بهترین پارکهای آن نواحی میباشد. درهی کاترین، کلیسای تونل مانندی دارد که به تنگه‌ی «باترفلای» منتهی می‌شود. باغ‌های معلق مملو از چشمه‌هایی که از لابه لای صخره‌ها جاری شده‌اند و بر اطراف سایه افکنده‌اند، با وجود سرخس‌های انبوه و زیبا و غارهای باریکی که پرستوهای کوچک با لانه‌های گلی سقف آنها را آراسته‌اند، بیشتر شبیه یک رویا است.
«ماتارانکاMataranka » از دیگر مکان‌های جذاب شمال استرالیا است. برکهی آب گرمی در آنجاست که دور تا دور آن پوشیده از درختهای نخل و سنگ‌های زیبا میباشد. هم چنین غارهای «کوتا کوتا Cutta Cutta » به طول ۷۰۰ متر در جنوب کاترین قرار دارند.
در راه حتماً سری به رودخانهی «ویکتوریا» بزنید و لذت ماهی‌گیری را بار دیگر تجربه کنید.
●نهر تنانت Tennat Creek
نیمهی راه بین کاترین و چشمه‌های آلیس، «فلات بارکلیBarkly » و نهر «تنانتTennant »، بیانگر نواحی دور دست شمالی میباشد. تعداد اندکی از مردم مهربان استرالیا در خانه‌های رنگارنگ خود در این مناطق زندگی می کنند. جنوب نهر «تنانت»، نزدیك «واوچاپ Wauchop» یكی از بارزترین و مرموزترین صخره‌ها به نام «مرمرهای شیطانی The Devil’s Marbles» وجود دارد که در امتداد درهی کم عمقی بر روی یکدیگر قرارگرفته اند. درست در گوشهی غربی نهر «تنانت» خواهران مرمرهای شیطانی که «سنگریزهای شیطانی The Devil’s Pebbles» نام دارند، واقع شده‌اند.
منبع : مسافران


همچنین مشاهده کنید