شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
تغذیه درایام نوروزی
با شروع سال نو و آغاز تعطیلات نوروز ، تغییرات گسترده و مهمی ممکن است درتغذیه انسان پیش آید که این تغییرات می تواند بر سلامت انسان اثر گذار باشد.
در ایام نوروز و تعطیلات سال نو ممکن است به علت صرف غذا در رستوان و یا دعوت به میهمانی و استفاده از غذا های پر چرب و پر نمک الگوی غذایی افراد تغییر کند که موجب به خطر افتادن سلامت انسان می شود .مصرف چنین غذاهایی علاوه بر آنکه موجب چاقی می شود ، فشار خون و چربی های خون را نیز افزایش می دهد .
تغییر دیگری که در تعطیلات سال نو به طور معمول در تغذیهٔ افراد رخ می دهد این است که به علت دیدو بازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه، مصرف آب به طور چشم گیری کاهش می یابد که بارزترین علامت آن ، بروز یبوست است . مصرف آب این ماده حیات بخش را نباید فراموش کرد. ضمناَ مصرف انواع سبزیجات و میوه را از یاد نبرید و از مصرف بی رویه انواع تنقلات ، شیرینی و آجیل امساک نمائید .
در دید و بازدیدهای ایام نوروز استفاده از آجیل طرفداران زیادی در بین مردم کشورمان دارد. یادآوری می شود که انواع مغزها ، حاوی ارزش تغذیه ای بالایی هستند و مصرف متعادل آنها برای سلامت مفیداست ولی به هنگام استفاده از انواع مغزها باید به چند نکته اصلی توجه کرد .
- در مصرف آجیل بویژه انواع پر نمک و شور آن افراط نشود زیرا موجب افزایش فشار خون و تجمع آب در بدن می شود .
ـ به تصور اینکه چربی های گیاهی موجب افزایش وزن نمی شوند این مغزها را بی رویه مصرف نکنید زیرا چربی های گیاهی نیز مانند چربی های حیوانی و جامد باعث چاقی می شوند .
ـ درایام نورزو برنامه غذایی روزانه افراد ، معمولاَ تغییر می کند. به علت دیر برخاستن از خواب ممکن است بعضی از افراد مخصوصاَ کودکان و نوجوانان صبحانه میل نکنند که باعث می شود تمایل بیشتری به مصرف تنقلات و شیرینی جات از خودنشان دهند و شیرینی و آجیل جانشین
و عده های اصلی غذائی شود. باید توجه داشت که تنقلات ولو حاوی ارزش تغذیه ای بالایی باشند ، نمی توانند جانشین غذای اصلی انسان شوند.
ـ در میهمانی های نورزوی معمولاَ مصرف انواع میوه کاهش می یابد و تنقلاتی مانند شیرینی و آجیل جانشین آن می شود و این امر ، به خصوص در مورد کودکان بیش تر مشاهده می شود . میوه ها و سبزیجات با دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین و مقادیر مناسبی املاح و همچنین آب می توانند به حفظ سلامت انسان کمک کنند. چنانچه میوه با پوست مصرف شود حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که از بروز یبوست پیشگیری کرده و موجب کاهش کلسترول و سایر چربی های نامطلوب خون شده و باعث تنطیم فشار خون می گردد.
منبع : بانک کشاورزی
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران دولت حجاب رئیس جمهور پاکستان گشت ارشاد رئیسی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
سیل سلامت قتل کنکور تهران سردار رادان سازمان سنجش آتش سوزی شهرداری تهران پلیس اصفهان زنان
قیمت دلار دلار سایپا خودرو قیمت خودرو تورم قیمت طلا بازار خودرو ارز مسکن بانک مرکزی ایران خودرو
کیومرث پوراحمد خودکشی تلویزیون سینمای ایران فیلم ترانه علیدوستی سریال گردشگری موسیقی مهران مدیری کتاب
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین حماس طالبان اوکراین ایالات متحده آمریکا طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی تراکتور بارسلونا باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران لیگ برتر انگلیس
هوش مصنوعی سامسونگ گوگل الماس همراه اول ناسا فیلترینگ
سازمان غذا و دارو مالاریا کاهش وزن آلزایمر زوال عقل