چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

رشد حضور سالخوردگان در اینترنت


رشد حضور سالخوردگان در اینترنت
امروزه شبکه‌های اجتماعی به یکی از پاتوق‌های محبوب و پر رفت و آمد بسیاری از کاربران در سراسر دنیا تبدیل شده است و وب‌سایت‌هایی مانند Facebook، MySpace و Yahoo ۳۶۰ به بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی دنیا تبدیل شده‌اند.
این شبکه‌های اجتماعی، مکانی برای به اشتراک‌گذاری آزادانه عقاید، عکس‌ها و تصاویر ویدیویی کاربران است، با این وجود به اعتقاد بسیاری از جوانان، راه پیدا کردن بزرگ‌تر‌ها به این پاتوق اجتماعی، حریم خصوصی آنها را برهم می‌زند.
برای مثال تصور کنید یک پیام دوستی از پدر بزرگ خود دریافت می‌کنید؛ در این حالت دو راه بیش‌تر ندارید: پیشنهاد دوستی پدر بزرگ را بپذیرید یا تمام عکس‌ها و محتوای مورد علاقه خود را از صفحه‌تان حذف کنید و یا جواب رد به او بدهید و فکر عید‌دیدنی و رفت‌ و آمد با او را از سر خود بیرون کنید.
یک کاربر Facebook می‌گوید: من کلی آیتم عجیب و غریب را در فهرست چیز‌های مورد علاقه‌ام قرار داده‌ام، اما زمانی که شنیدم پدر بزرگ می‌خواهد در Facebook عضو شود واقعا نگران شدم.
من از این نگران بودم که پدر‌بزرگم نسبت به من اشتباه برداشت کند، یا بهتر بگویم به خود واقعی من پی ببرد و متوجه شود من آن نوه آرام و سر به ‌زیری که وانمود می‌کرده‌ام، نیستم.
وی می‌افزاید: همان‌طور که پیش‌بینی می‌کردم این اتفاق افتاد. من و پدر بزرگ در Facebook همدیگر را ملاقات کردیم؛ این در حالی است که خیلی از افراد سی، چهل ساله هنوز کار کردن با یک شبکه اجتماعی را بلد نیستند، چه برسد به پدر بزرگ سالخورده من. راستش را بخواهید من زیاد در Facebook به جست‌وجو نمی‌پردازم، اما اینجا می‌توانید خیلی از مسایل شخصی مردم را ببینید.
به گفته مسوولان Facebook چند میلیون کاربر بالای ۶۵ سال عضو این شبکه اجتماعی هستند. همچنین MySpace ادعا می‌کند ۷/۶ میلیون کاربر بالای ۶۵ سال دارد.
به گفته جسیکاباس (Jessica Bass) سخنگوی MySpace، کاربران سالخورده یکی از گروه‌های اجتماعی است که تعداد‌شان در شبکه‌های اجتماعی با سرعت بالایی رو‌به افزایش است.
لین بوندنسن (Lynne Bundensen) ۷۱ ساله اهل ایالت نیومکزیکو آمریکا که به تازگی به Facebook پیوسته است، دلیل عضویت خود در این شبکه اجتماعی را زیر نظر داشتن فعالیت نوه‌هایش می‌داند.
راسل سیمون (Russel Simon) نوه ۲۷ ساله لین می‌گوید: از حضورمادر‌بزرگم در Facebook آگاهم ولی زیاد به این موضوع اهمیت نمی‌دهم.
درست است که او می‌تواند ما را زیر نظر بگیرد ولی در عوض ما هم مادر بزرگمان را بهتر می‌شناسیم.
سیمون در ادامه می‌گوید: Facebook به مادر بزرگ نشاط و جوانی بخشیده است. او عکس‌های دوره جوانی‌اش را در Facebook آپلود کرده است که این باعث می‌شود با دیدن این عکس‌ها جور دیگری درباره مادربزرگ فکر کنم.
اما سیمون اذعان می‌کند که حضور مادربزرگش در Facebook رفتار آنلاین او را تغییر داده است.
وی می‌گوید: وقتی می‌خواهم صفحه‌ام را به‌روز کنم یاد مادر بزرگم می‌افتم که دارد مرا نگاه می‌کند.
با وجود گرایش قابل توجه سالخوردگان به شبکه‌های اجتماعی، جوانان مخاطب اصلی این پایگاه‌های آنلاین را تشکیل می‌دهند.
بنابر گزارش اخیر موسسه Pew، میانگین سنی کاربران MySpace و Facebook به ترتیب ۲۶ و ۲۷ سال است. همچنین میانگین سنی شبکه اجتماعی تجاری LinkedIn ۴۰ سال عنوان شده است.
از سوی دیگر، گریز از حضور پدر‌بزرگ و مادر‌بزرگ‌ها در دنیای آنلاین امکان‌پذیر نیست. لین بوندنسن مانند بسیاری از همتایان خود در اینترنت ابتدا به دنبال هم شاگردی‌های سال‌های دور خود می‌گردد.
لین همچنین یکی از طرفداران پروپاقرص و فعال سایت وبلاگ‌نویسی Twitter است. سیمون راسل می‌گوید: من سال‌های زیادی را در کنار مادر‌بزرگم زندگی کرده‌ام، اما او را واقعا نشناخته بودم و از شخصیت، ماجرا‌های زندگی و حوادث جنگ جهانی یا چگونگی آشنایی او با پدر‌ بزرگم چیز زیادی نمی‌دانستم. اما پس از درگذشت پدربزرگم در سال گذشته، مادر‌بزرگ ۶ ماه بعد عضو Facebook شد.
سیمون می‌افزاید: یک بار در مورد عمل جراحی مچ پایم مطلبی در Facebook نوشتم و مادر بزرگم در پاسخ نوشت: همین‌‌طور مثل ببر ادامه بده! از نوشته‌های مادر بزرگم همچنین متوجه شدم که پدر بزرگ در جنگ جهانی دوم خلبان بمب‌افکن‌های B-۲۴ بود و در کودکی از آب دادن به چمن‌های قبرستان بروکلین پول در می‌آورد.

ترجمه: ارسلان شهلا
منبع : روزنامه فناوران