دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

برنج


نصف جمعیت جهان غذای خود را تماماً یا بخشی از برنج تأمین می‌کند. این گیاهان یکساله با برگ‌های باریک هموار و ساقه‌هائی که در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر (۲۰ تا ۴۰ اینچ) طول دارند. به‌عنوان یک گیاه باتلاقی در خاور دور به‌کار برده شده است و امروزه در حدود ۲۰۰۰ وارینه برنج وجود دارد که برنج را در زمین‌های مختلف کشت می‌دهد، برنج در دشت‌های سیلابی گرمسیری و نیمه گرمسیری خوب به‌عمل می‌آید. و جاهائی که رودخانه است و نهال جوان آن کشت می‌شود پس از خروج از بذر در حدود ۱۰ ـ ۲۰۰ سانتیمتر (۸ ـ ۴ اینچ) آب برای رشد کامل آنها لازم است. و وقتی دانه‌ها به‌صورت خوشه در آمدند برنج می‌رسد و پس از آن آب مزارع زه‌کشی می‌شود و ۲ هفته بعد محصول برنج آماده بهره‌برداری است. برنج مانند برخی از گندمیان مانند جور و جودوسر ـ پوشال خود را نگه می‌دارند. و به آن شالی می‌گویند و احتیاج به آسیاب کردن دارد و بیشتر روغن برنج گرفته می‌شود. به‌علاوه پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های آن گرفته می‌شود و در حدود ۹۰ تا ۹۴ درصد نشاسته تولید می‌کند. سال‌های پیش مرض بری‌ـ بری Beri-Beri (ضعف) در بین مردمی که از غذای برنج تغذیه می‌کردند دیده می‌شد ولی امروزه مواد سودمندی به آن اضافه می‌شود.
منبع : مطالب ارسال شده