شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

فرصتی برای کشف سلامتی


فرصتی برای کشف سلامتی
افراد زیادی پس از ماه رمضان با افزایش وزن روبه رو می شوند.
روزه گرفتن باعث می شود تا سطح کلسترول بد در بدن کاهش و سطح کلسترول خوب افزایش یابد و این امر با تغذیه افراد در ماه رمضان در ارتباط نیست و تنها به دلیل روزه گرفتن اتفاق می افتد.
اگر فردی در فاصله بین افطار تا سحر تنها یک وعده غذا داشته باشد، بدن انسان که بسیار باهوش است به تصور آن که موادغذایی دیگری به آن نمی رسد، تمام آن مواد را به عنوان چربی ذخیره می کند. از این رو خوردن سحری توصیه می شود اما می توان به راحتی و با رعایت تنها چند نکته، از فرصت ماه رمضان برای کاهش وزن بهره برد.
▪ توصیه اول: خودداری از مصرف کربوهیدرات به مقدار زیاد
عمده غذاهایی که هنگام افطار مصرف می شود، حاوی کربوهیدرات بالایی هستند مانند ماکارونی، برنج، نان، شیرینی و ‎.‎.‎. بهتر است به جای مصرف کربوهیدرات از سالاد استفاده شود.
▪ توصیه دوم: مصرف پروتئین به مقدار زیاد
اگر به جای کربوهیدرات، پروتئین مورد مصرف قرار بگیرد، فرد در طول روز احساس گرسنگی نکرده و وزن او نیز کاهش می یابد. گوشت مرغ، گوساله، بره، بوقلمون، تخم مرغ و غذاهای دریایی حاوی پروتئین بالایی هستند. جالب است بدانید برخلاف باور عموم گوشت قرمز کلسترول خون و قند خون را کاهش می دهد.
▪ توصیه سوم: استفاده از فیبر
سبزیجات دارای برگ های سبز برای بدن بسیار مفید است. افراد مجاز هستند تا هر میزان که می خواهند سالاد مصرف کنند و لازم نیست سس سالاد، بدون چربی باشد چرا که سس سالاد بدون چربی حاوی قند بالایی است و این قند باعث افزایش وزن می شود، حتی بهتر است میزان مصرف میوه به دلیل قند موجود در آنها به یک یا دو تکه در روز کاهش یابد.
▪ توصیه چهارم: اجتناب از نوشیدنی های شیرین
چای، قهوه و آبمیوه ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند. بهتر است نوشیدنی های رژیمی مورد استفاده قرار گرفته و از جانشین های شکر استفاده شود. در صورت رعایت این توصیه ها، بدن به ماشین چربی سوزی تبدیل می شود که حتی هنگام خواب نیز به کار سوزاندن چربی مشغول است. با رعایت این رژیم کلسترول و فشار خون تنظیم شده و فرد بیشتر و سلامت تر عمر خواهد کرد.

[مرتضی پناهی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید