یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ده توصیه برای مصرف روغن مایع


ده توصیه برای مصرف روغن مایع
این ده توصیه را به كار ببندید:
۱) به‌طور كلی روغن‌های جامد را از سبد غذایی خانواده حذف كنید چون حاوی چربی اشباع و ایزومر ترانس هستند.
۲) روغن‌های مایع گیاهی به‌طور طبیعی كلسترول چربی اشباع و ایزومر ترانس ندارند. به روغن‌های مایع موجود در بازار كه شماره پروانه وزارت بهداشت را دارند، اعتماد كنید. اطلاعات روی برچسب بسته روغن را به دقت كنترل كنید. این اطلاعات شامل: تاریخ مصرف، نام كارخانه، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، علامت یا مهر استاندارد هستند.
۳) ظرف روغن مایع را در جای خشك و خنك و دور از نور نگهداری كنید. روغن‌های مایع نسبت به نور حساس هستند و بهتر است در معرض نور نباشند. در مغازه‌ها نیز به فروشنده‌ها توصیه كنید كه روغن‌های مایع را پشت شیشه نچینند و از مغازه هایی خرید كنید كه به این نكته توجه می‌كنند.
۴) روغن‌های مایع را معمولا برای سرخ كردن با درجه حرارت بالا مناسب نیستند ولی می‌توانید با حرارت كم و در حالی كه در ظرف را بسته‌اید، غذا را با آن تفت بدهید. وقتی در ظرف بسته باشد، آب موجود در ماده غذایی به داخل ظرف می‌رود، با روغن مخلوط می‌شود و نمی‌گذارد درجه حرارت روغن بالا رود.
۵) بهتر است روغن تا حد امكان فقط یكبار تحت حرارت و مورد استفاده قرار گیرد بنابراین هر بار از مقدار كمی روغن استفاده كنید تا مجبور نباشید از روغن دوباره استفاده كنید. روغن یكبار داغ شده را هرگز به ظرف روغن باز نگردانید.
۶) برای سرخ كردن به‌ویژه سرخ كردن عمیق و طولانی از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده كنید.
۷) مصرف انواع چربی‌ها و روغن‌ها را محدود كنید (هر گرم چربی یا روغن دوبرابر یك گرم قند یا پروتیین كالری تولید می‌كند.)
۸) كودكان با توجه به رشد سریع و تحركی كه دارند نیاز بیشتری به چربی‌ها دارند. خصو صا اگر وزنشان كم است نباید محدودیتی برای دریافت چربی داشته باشند.
۹) غذاهای آب‌پز، سالم‌تر از غذاهای سرخ شده هستند. سعی كنید ذائقه خانواده و خصوصا كودكان را به غذاهای كمتر سرخ شده، كباب شده و یا آب‌پز عادت دهید.
۱۰) اگر غذایی را سرخ كرده‌اید مثل كوكو ویا كتلت می‌توانید چربی اضافه آن را با دستمال پارچه‌ای یا كاغذی تمیز بگیرید ویا آن را در ماهی‌تابه كج شده بگذارید و ظرفی كمی سنگین و تمیز را روی آن قرار دهید كه روغن اضافه آن خارج شود.‌
دکتر ربابه شیخ الاسلام
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید