چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
آنتی اکسیدانها
آنتی اكسیدانها انواع خاصی از ویتامینها، مواد معدنی و آنزیمها هستند كه بدن را در برابر بیماریها و مشكلات سلامتی از قبیل سرطان، بیماریهای قلبی- عروقی، آرتروز و آب مروارید محافظت میكند.
بتا- كاروتن، ویتامین ث و ویتامین ای و نیز سلنیوم از جمله آنتی اكسیدانهایی هستند كه بیشتر مورد مطالعه قرار میگیرند.
بتا- كاروتین بیشتر در مواد غذایی از جمله پرتقالهای تیره رنگ و میوههای زرد و قرمز رنگ از جمله هویج، سیب زمینی شیرین، هلو، كلم، كدو حلوایی، زردآلو و طالبی یافت میشود.
مواد غذایی سرشار از ویتامین ث نیز عبارت از مركبات شامل: گریپ فرود، پرتغال، توت فرنگی، گوجه فرنگی، سیبزمینی با پوست، نارنگی، فلفل زنگی و كیوی هستند.
در مورد ویتامین ای نیز بیشتر باید به خشكبار، مغز میوههای دانهدار، بادام، گندم، روغن سبزیجات و تمام دانههای غلات اشاره كرد.
سلنیوم نیز اغلب در مواد غذایی دریایی، گوشت، مرغ، فرآوردههای لبنی كم چربی و غلات یافت میشود.
در خصوص چگونگی تاثیر این ریز مغذیها بر بدن باید خاطرنشان كرد كه اكسیده شدن دلیل اصلی تغییر رنگ یك سیب قاچ شده به رنگ قهوهای و یا علت فاسد شدن و بو گرفتن روغن سبزیجات است.
فرایند اكسید شدن در نتیجه فعالیت مواد شیمیایی به نام بنیانهای آزاد صورت میگیرد. درست مانند سیب و روغن زمانی كه این فرایند در بدن رخ میدهد آغاز مشكلات است.
شرایطی كه در زیر بیان میشود میتوانند منجر به ایجاد بنیانهای آزاد در بدن شود و یا بدن را در فضایی حاوی این مواد قرار دهد.
این شرایط و اتفاقات عبارت از تنفس كردن، شكسته شدن پروتئینهای خورده شده در بدن، سیگار كشیدن، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و نیز پرتوهای فرابنفش است.
یك بدن سالم معمولا این مواد شیمیایی مخرب را قبل از آسیب رساندن بدن از بین میبرد. اگر سرعت تشكیل این بنیانها بیشتر از سرعت شكسته شدن آنها در بدن باشد این مواد به سلولها و بافتها آسیب میرسانند.
آنتی اكسیدانها به ترمیم آسیبهای وارد شده به بدن توسط این بنیانهای آزاد به ۲ روش كمك میكنند. اول این كه این مواد در مرحله اول از تشكیل بنیانهای آزاد در بدن جلوگیری میكنند و در مراحل بعدی نیز تاثیر آنها را بری روی بدن و بروز مشكلات برای سلامتی را كاهش میدهند.
محققان به این خاطر در حال مطالعه بر روی این امر هستند كه مصرف مقادیر بیشتر از مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان چگونه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را كاهش دهد.
این محققان هماكنون در حال بررسی مقدار مناسب و مدت زمان مناسب برای استفاده از آنتی اكسیدانها و نیز تاثیرات جانبی آنها در طولانیمدت هستند.
در هر حال كارشناسان توصیه میكنند كه مردم همواره در رژیم غذایی خود تعادل را رعایت كرده و از چربی كمتر و میوهها و سبزیجات بیشتر در روز استفاده كنند.
این تعادل در رژیم غذایی میتواند تمام ریز مغذیهای لازم برای بدن را در اختیار آنها قرار دهد و در نتیجه سلامت آنها را تامین كرده و نیز توانایی بدن را برای مقابله با بیماریها افزایش دهد.
مهمترین ریز مغذیها عبارت از آنتی اكسیدانها، فیبرهای خوراكی و سایر ویتامینها و مواد معدنی هستند.
بتا- كاروتن، ویتامین ث و ویتامین ای و نیز سلنیوم از جمله آنتی اكسیدانهایی هستند كه بیشتر مورد مطالعه قرار میگیرند.
بتا- كاروتین بیشتر در مواد غذایی از جمله پرتقالهای تیره رنگ و میوههای زرد و قرمز رنگ از جمله هویج، سیب زمینی شیرین، هلو، كلم، كدو حلوایی، زردآلو و طالبی یافت میشود.
مواد غذایی سرشار از ویتامین ث نیز عبارت از مركبات شامل: گریپ فرود، پرتغال، توت فرنگی، گوجه فرنگی، سیبزمینی با پوست، نارنگی، فلفل زنگی و كیوی هستند.
در مورد ویتامین ای نیز بیشتر باید به خشكبار، مغز میوههای دانهدار، بادام، گندم، روغن سبزیجات و تمام دانههای غلات اشاره كرد.
سلنیوم نیز اغلب در مواد غذایی دریایی، گوشت، مرغ، فرآوردههای لبنی كم چربی و غلات یافت میشود.
در خصوص چگونگی تاثیر این ریز مغذیها بر بدن باید خاطرنشان كرد كه اكسیده شدن دلیل اصلی تغییر رنگ یك سیب قاچ شده به رنگ قهوهای و یا علت فاسد شدن و بو گرفتن روغن سبزیجات است.
فرایند اكسید شدن در نتیجه فعالیت مواد شیمیایی به نام بنیانهای آزاد صورت میگیرد. درست مانند سیب و روغن زمانی كه این فرایند در بدن رخ میدهد آغاز مشكلات است.
شرایطی كه در زیر بیان میشود میتوانند منجر به ایجاد بنیانهای آزاد در بدن شود و یا بدن را در فضایی حاوی این مواد قرار دهد.
این شرایط و اتفاقات عبارت از تنفس كردن، شكسته شدن پروتئینهای خورده شده در بدن، سیگار كشیدن، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و نیز پرتوهای فرابنفش است.
یك بدن سالم معمولا این مواد شیمیایی مخرب را قبل از آسیب رساندن بدن از بین میبرد. اگر سرعت تشكیل این بنیانها بیشتر از سرعت شكسته شدن آنها در بدن باشد این مواد به سلولها و بافتها آسیب میرسانند.
آنتی اكسیدانها به ترمیم آسیبهای وارد شده به بدن توسط این بنیانهای آزاد به ۲ روش كمك میكنند. اول این كه این مواد در مرحله اول از تشكیل بنیانهای آزاد در بدن جلوگیری میكنند و در مراحل بعدی نیز تاثیر آنها را بری روی بدن و بروز مشكلات برای سلامتی را كاهش میدهند.
محققان به این خاطر در حال مطالعه بر روی این امر هستند كه مصرف مقادیر بیشتر از مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان چگونه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را كاهش دهد.
این محققان هماكنون در حال بررسی مقدار مناسب و مدت زمان مناسب برای استفاده از آنتی اكسیدانها و نیز تاثیرات جانبی آنها در طولانیمدت هستند.
در هر حال كارشناسان توصیه میكنند كه مردم همواره در رژیم غذایی خود تعادل را رعایت كرده و از چربی كمتر و میوهها و سبزیجات بیشتر در روز استفاده كنند.
این تعادل در رژیم غذایی میتواند تمام ریز مغذیهای لازم برای بدن را در اختیار آنها قرار دهد و در نتیجه سلامت آنها را تامین كرده و نیز توانایی بدن را برای مقابله با بیماریها افزایش دهد.
مهمترین ریز مغذیها عبارت از آنتی اكسیدانها، فیبرهای خوراكی و سایر ویتامینها و مواد معدنی هستند.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی وزیر کشور مجلس شورای اسلامی مجلس چین خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی سلامت پلیس دستگیری شورای شهر تهران شورای شهر
بانک مرکزی ارز بابک زنجانی خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو دلار سایپا مالیات بازار خودرو قیمت طلا
تلویزیون سریال فیلمبردار سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه یمن نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه خواب دیابت مسمومیت کاهش وزن چاقی سلامت روان بارداری آلزایمر