چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
تاریخچه سوپ
اولین مکتب اشپزی دنیا روز اول مارچ ۱۷۸۴ م حدود ۲۲۲ سال پیش در لندن کار خود را آغاز کرد . هر ملتی سوپ دلخواه خود را دارد روسها سوپ برش، فرانسوی ها سوپ پیاز ؛ ناروی ها سوپ نخود یا عدس و پولندی ها سوپ کلم. اولین کتاب اشپزی در چین نوشته شده و دستور تهیه چند سوپ را درج کرده مثلاً سوپ تخم کبوتر .
ظاهراً سوپ برای اولین بار در سومین هزاره قبل از میلاد مسیح در مصر به دست برده ای بنام منس پخته شد او مرغی را از اشپز خانه فرعون دزدیده و آنرا جوشاند ولی قبل از این که بتواند آنبخورد، او را دستگیر کرده و با آن سوپ نزد فرعون بردند. مسلماً اگر بوی اشتها آور سوپ به مشام فرعون نرسیده و از آن نچشیده بود برده بیچاره محکوم به مرگ می شد . اما فرعون چنان از آن سوپ خوشش آمد که برده را به عنوان آشپز خود برگزید ـ
سوپ را معمولاً از مایه جوشانده گوشت،استخوان،ماهی،سیمارق و غیره تهیه میکنند. همچنین سوپهای خوشمزه را از سبزیجات، جو یا گندم پوست شده درست میکنند، از زمان قدیم مردم میدانستند که سوپ ارانترین غذا برای حفظ قدرت بدنی است.
زیرا در یونان قدیم پهلوانانی که در بازی های المپیک شرکت میکردند بز و یا گوساله ای طبق مراسم آن زمان برای خدای زئوس قربانی میکردند و گوشتهای آنرا در دیگ های بزرگی می جوشاندند و قبل از مسابقه برای نیرو گرفتن آنرا می خوردند ـ
امروزه در جاپان از علفهای دریایی سوپی برای زنان ایکه طفل تولد کردند درست میکنندو مردم کوریا عقیده دارند که سوپ مار درد های عصبی و عضلی را معالجه و عمر را طولانی میکند. مردم سواحل مدیترانه و افریقایی شمالی عقیده دارند که سوپ سیر از ابتلا به مریضی های زیادی جلوگیری میکند. یک آهنگ ساز مشهور ایتالیوی به شوخی میگفت که: الهامات خود را از یک کاسه سوپ داغ میگیرد ـ
طب امروز خاصیت شفا بخش سوپ را تائید میکند. سوپی که از سبزیجات درست شده واقعاً ارزش غذایی زیادی دارد، این غذا مقدار فراوانی پروتین،هایدوکاربن،ویتامین و مواد معدنی در خود دارد. دوکتوران معتقدند که سوپ مرغ،مرچ و سیر خنک زدگی را در مدت کوتاهی رفع میکند.
طب عامه سوپ را وسیله ای برای پیشگیری از سرطان معده میداند و این مطلب نیز از طریق علمی نیز تائید شده است به عنوان مثال در جاپان ۱۶۵ هزار نفر را به ۱۷ سال مورد مطالعه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلا به سرطان معده اشخاصیکه سوپ خمیر سویا تخمر شده یا سبزیجات می خوردند بسیار کم است.
بررسی وضع ۶ هزار نفر در امریکا نشان داده است اشخاصیکه شکایتی از سلامتی خود ندارند کسانی استند که زیاد سوپ میخورند و کمتر از شیرینی جات و نوشیدنی های گاز دار استفاده میکنند. اشخاص سنگین وزنی که به طورمنظم شروع به خوردن سوپ کرده اند حدود ۲۰ فیصد از وزن اضافی خود را از دست داده اند
منبع : ایرانیان انگلستان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی وزیر کشور مجلس شورای اسلامی مجلس چین خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی سلامت پلیس دستگیری شورای شهر تهران شورای شهر
بانک مرکزی ارز بابک زنجانی خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو دلار سایپا مالیات بازار خودرو قیمت طلا
تلویزیون سریال فیلمبردار سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه یمن نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه خواب دیابت مسمومیت کاهش وزن چاقی سلامت روان بارداری آلزایمر