دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

کارشناس حفاظت نباتات


کارشناس حفاظت نباتات
متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار مطالعه و بررسی و یا سرپرستی فعالیتهای مربوط به حفظ نباتات از قبیل تشخیص آفات و امراض و انگل های نباتی و دفع یا درمان آنها و پیش بینی و تجهیز سموم مناسب جهت جلوگیری از بروز آفات احتمالی و یا اجرای مقررات قرنطینه داخلی و خارجی می باشند.
● نمونه وظایف
۱) بازرسی مستمر از مزارع و باغات حوزه محوله و کسب اطلاع از بروز یا شیوع آفات و انگل ها و امراض نباتی و تهیه گزارش لازم.
۲) جمع آوری اطلاعات مربوط به آفات، انگل ها یا امراض نباتی و انجام بررسی های مقدماتی و تهیه گزارش بمنظور تدوین دستورالعمل های فنی و اجرای برنامه های مبارزه با آفات و انگل ها و امراض نباتی و همچنین اجرای مقررات قرنطبنه داخلی و خارجی بمنظور جلوگیری از حمل و نقل محصولات کشاورزی آلوده و مریض به سایر نقاط مشور و بالعکس.
۳) تهیه دستورالعمل جهت راهنمایی دسته های سمپاش آفات و تقسیم کار و وسایل لازم بین آنان.
۴) تعیین حدود مناطق آلوده به آفت و محل مبارزه و مشخص کردن مناطق آلوده و بررسی و تهیه گزارش از اقدامات انجام شده و تشخیص میزان خسارت وارده.
۵) تاسیس ایستگاههای مراقبت و مبارزه با آفات و انگلها و امراض نباتی در مناطق آلوده و تهیه برنامه های لازم.
۶) ایجاد پستهای قرنطبنه و صدور پروانه ورود برای محصولات کشاورزی با رعایت مقررات قرنطینه خارجی و نیز نظارت بر امر ترخیص محصولاتی که از خارج کشور وارد می شوند.
● بازار کار
▪ متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در:
۱) وزارت جهاد کشاورزی
۲) سازمان حفظ نباتات
اشتغال یابند.
● شرایط احراز
۱) دانشنامه لیسانس یا فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های گیاه پزشکی، علوم گیاهی، زراعت و اصلاح نباتات، باغبانی و یا یکی از رشته های آبیاری، مهندسی فضای سبز، زیست شناسی با گرایش ژنتیک گیاهی و طی دوره آموزشی مربوط.
۲) گواهینامه فوق دیپلم در یکی از رشته های تحصیلی تکنولوژی و تولیدات گیاهی، علوم گیاهی، زراعت، گیاه پزشکی و یا یکی از رشته های تکنولوژی جنگلداری، تکنولوژی محیط زیست، باغبانی، امور زراعی و طی دوره آموزشی مربوط و کسب تجارب لازم.
منبع : شبکه رشد