سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

چرا به خود ظلم میکنیم ؟


چرا به خود ظلم میکنیم ؟
در حالی که این نوشته را مینویسم به این فکر میکنم که چند نفر از عزیزانی که نوشته اخیر را میخوانند طعم تلخ سیگار را هر روز میچشند . بار ها به موضوع ناتوانی افراد سیگاری در دور نمودن آن فکر نموده و معتقدم نباید به این قضیه با دید پند و نصیحت نگریسته شود و بیشتر از این در عجبم چرا برای عموم مردم درک واقعی مضرات سیگار تا این حد مشکل و غیر قابل قبول است .
به عنوان یک فرد در این جامعه با مشاهده روند تفکرات خودم به این نتیجه میرسم که اگر نخواهم سیگاری باشم موضوع براحتی قابل انجام است و چرا با این وجود برخی از افراد چنین در مهار خواسته خود ضعیفند ! با این مقدمه که بر گرفته از ذهنیات ام بود اشاره دیگری میکنم به وظیفه خود مبنی بر دعوت از همه مخاطبینم برای تلاش جت از میان برداشتن معظل اعتیاد به سیگار !
در اینکه چرا روند رشد تولید سیگار نزولی نمیشود عوامل بسیاری موثرند . از تاخت و تاز شرکت های سازنده و تبلیغات پیدا و پنهان انها با استفاده از منابع مالی فوق العاده بالای خود گرفته تا ضعف اطلاع رسانی و نیز فرهنگ مناطق مختلف جهان (بطوریکه حتی تبلیغات بر علیه سیگار نیز شکل صحیحی ندارد) , همه و همه در گسترش این موضوع دخیل هستند .
در مطالعه اخیری که در زمینه مسمویت های ناشی از مصرف سیگار داشتم مشاهده نمودم که در سال ۱۹۹۵ مرکز مسومیت های امریکا (American Association of Poison Control Centers) گرازشات فراوانی را از مسمویت های ناشی از سیگار در بین کودکان زیر ۶ سال را ثبت نموده است ! براستی چه عاملی سبب این فاجعه شده است ؟!
در خصوص علل مشاهده چنین گزارشاتی تحلیل های مختلفی رو میتونم مطرح کنم اما نکته مهم تر این است که یکی از مهمترین ریشه های کاهش بدبینی نسبت به سیگار از سنین کودکی اغاز میشود . کوودکان با توجه به ساختار درونی خود بشدت از بزرگسالان خود الگو برداری میکنند .
این خصلت کودکان موجب میشود مضرات و ذهنیت منفی در خصوص سیگار و مصرف ان به زودی در نظر انها کمرنگ شده و نهایتا ویژگی کنجکاوی های معروف این سنین آنچه را که نباید بیفتد را محقق کند . نکته ای که بسیا اهمیت دارد اینست که حتی مصرف ۱ و تنها ۱ عدد سیگار در کودکان زیر ۶ سال ریسک بزرگی بوده و انها را در یک قدمی مسمومیت های یاد شده قرار میدهد . بی شک مبحث تجارت دخانیات نیز در این میان نقش بسزایی را بازی خواهد نمود .
مشاهده زرق و برق های لوازم مرتب با افراد سیگاری و حتی سیل خرید و فروش انها که براحتی در هر نگاه میتواند به چشم بخورد نیز آن را امری عادی در نظر کودکان جلوه میدهد و همین ذهنیت یعنی عادی بودن مصرف سیگار و دخانیات در آنها تا سنین بزرگسال نهادینه شده و موضوع به همین راحتی پایان میپذیرد …
از اینکه روزانه تا چه میزان از عوارض حضور افراد سیگاری در اطراف خود در سطح اجتماع نیازی به سخن گفتن نمیبینم . مطمئنا هیچ انسان سالمی از قرار گرفتن در اطراف مردم سیگاری احساس خوشایندی نخواهد داشت . کافیست به لحظات این چنینی در تاکسی ها , مترو . هر وسیله عمومی دیگر قدری فکر کنید .
اگر از اینکه افراد سیگاری یکی از مصداق های بارز ناقضان حقوق شهروندی هستند هم که بگذریم , ظلمی که این افراد به خانواده و نزدیکان خود میکنند نیز جای بسی تامل دارد . عمق فاجعه در زمانی رخ میدهد که مادران نیز معتاد سیگار شده و در دوران بارداری سیگار مصرف مینمایند !
این در حالیست که پزشکان حتی زنان حامله را از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز نهی میکنند ! و انها را از عناوینی چون خطر زایمان زودرس، مشکلات دوران بارداری، نوزادان زیر وزن طبیعی، مرده زایی و میزان بالایی از مرگ نوزادان زیر یک ماهگی بیم میدهند …
براستی چکونه میشود که ما نمیتوانیم بگوئیم که سیگار موجب نزدیک تر شدن وحشتناک مصرف کننده به مرگ و بیماری هایی چون قند خون، چاقی و فشار خون بالا , انواع سرطان های حنجره , سینه , بیماریهای دهان و دندان و هزاران مشکل جسمانی و روحی دیگر که قابل شمازش نیز نیستند , میشود !
در عین آن که ترک سیگار نمی‌تواند تاثیرات مخرب زمان استعمال را ناپدید کند؛ اما ترک کردن آن بسیاری از مشکلات را کاهش خواهد داد. مهم نیست که چند سال است که سیگار می‌کشید؛ بلکه باید توجه داشته باشید که با تررک سیگار از رساندن صدمه بیشتر به خود جلوگیری خواهید کرد. اگر در ترک سیگار نیازمند کمک هستید؛ می‌توانید از مشاوره بهره بگیرید؛ ضمن آن که در غیر این صورت می‌توانید با فراهم کردن فهرستی از دلایل علاقه‌مندی خود به سیگار جایگزین مناسبی برای آنان پیدا کنید.
هیچ فرصتی برای ترک سیگار و دعوت به ” هوای تازه ” از همین لحظه بهتر نیست . پس همین حالا بسته سیگار خود را که بی شک بلای جان شماست را از خود به هر طریق ممکن دور کنید. ضمنا ورزش را نیز از یاد نبرید که همراه مطمئنی برای شما خواهد بود .به سهم خود به عنوان یک شهروند از شما ممنونم….
http://websaz.wordpress.com


همچنین مشاهده کنید