قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

جشنواره جهانی معماری فهرست نهایی نامزدهای سال ۲۰۲۶ را اعلام کرد/ اثری از ایران در میان نامزدها

جشنواره جهانی معماری (WAF) فهرست نهایی نامزدهای جوایز سال ۲۰۲۶ را در بخش‌های ساختمان‌های ساخته‌ شده، پروژه‌های آینده، فضاهای داخلی و معماری منظر منتشر کرد. این پروژه‌ها از میان صدها اثر ارسالی انتخاب شده‌اند و در جریان جشنواره‌ای که ۱۸ تا ۲۰ نوامبر ۲۰۲۶ در فورت لادردیل آمریکا برگزار می‌شود، برای کسب عناوین برتر رقابت خواهند کرد.
 جشنواره جهانی معماری فهرست نهایی نامزدهای سال ۲۰۲۶ را اعلام کرد/ اثری از ایران در میان نامزدها

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از مجله تخصصی معماری آرک‌دیلی، جشنواره جهانی معماری (WAF) فهرست نهایی نامزدهای جوایز سال ۲۰۲۶ خود را اعلام کرد.

در این فهرست ساختمان‌های ساخته‌شده، پروژه‌های آینده، فضاهای داخلی و طرح‌های معماری منظر از نقاط مختلف جهان حضور دارند. این نامزدها از میان صدها طرح ارسالی انتخاب شده‌اند و در جشنواره امسال که از ۱۸ تا ۲۰ نوامبر ۲۰۲۶ در مرکز همایش‌های شهرستان بروارد در فورت لادردیل، ایالت فلوریدا برگزار می‌شود، برای کسب عناوین نهایی با یکدیگر رقابت خواهند کرد. 

در دو روز نخست جشنواره، تیم‌های راه‌یافته به فهرست نهایی، پروژه‌های خود را به‌ صورت زنده در برابر هیئت‌های داوری بین‌المللی ارائه خواهند کرد.

برندگان هر بخش نیز به هیات داوری نهایی جشنواره، موسوم به «ابر داوران» راه پیدا می‌کنند تا در مرحله پایانی، برگزیدگان نهایی جوایز مشخص شوند. 

حضور پروژه‌هایی از طیف گسترده معماری

فهرست نهایی بخش ساختمان‌های ساخته‌ شده در سال ۲۰۲۶ طیف بسیار گسترده‌ای از پروژه‌ها را شامل می‌شود که ساختمان‌های مدنی و فرهنگی گرفته تا پروژه‌های مسکونی، آموزشی، حمل‌ونقل، درمانی و بازآفرینی و تغییرکاربری بناهای موجود را در بر می‌گیرد. 

در میان دفاتر معماری حاضر در این فهرست، نام برخی از شناخته‌شده‌ترین استودیوها و شرکت‌های معماری جهان دیده می‌شود؛ از جمله فاستر و شرکا، هرتزوگ و دو مورن، استودیو گَنگ، گریمشاو، پرکینز‌اند ویل، آراِس‌اِچ‌پی، وودز بگات، کی‌پی‌اِف، نیکن سِکِی و سانجی پوری آرکیتکتس. 

در کنار این نام‌های مطرح همچنین، شماری از دفاتر و استودیوهای نوظهور معماری از نقاط مختلف جهان نیز به فهرست نهایی راه یافته‌اند. این موضوعی نشان‌دهنده تلاش جشنواره برای ایجاد تعادل میان جریان‌های تثبیت‌شده معماری و نسل جدید طراحان است. 

هیأت داوری با نمایندگی ۳۷ کشور

هیأت داوری جشنواره جهانی معماری ۲۰۲۶ از ۱۶۴ معمار، طراح، استاد دانشگاه و متخصص حوزه صنعت ساختمان و معماری تشکیل شده است که از ۳۷ کشور جهان در آن حضور دارند. 

برای هر یک از چهار حوزه اصلی جشنواره، یعنی ساختمان‌ها، پروژه‌های آینده، فضاهای داخلی و معماری منظر، هیأت‌های ویژه «ابر داوران» در نظر گرفته شده‌ که مسئولیت نظارت بر روند انتخاب برندگان نهایی را بر …



 مساجد شاخص ایرانی که در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارند
۲ ساعت قبل / سایت خبرفوری

مساجد شاخص ایرانی که در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارند

در سال ۲۰۱۲، یونسکو با ثبت جهانی مسجد جامع اصفهان، شناسنامه‌ای بین‌المللی برای یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای معماری ایران صادر کرد.



 حضور متفاوت پوریا پورسرخ در سریال «اعتراف می‌کنم» | بازیگری که از خودگذشتگی کرد
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

حضور متفاوت پوریا پورسرخ در سریال «اعتراف می‌کنم» | بازیگری که از خودگذشتگی کرد

پوریا پورسرخ بعد از چند وقت دوری از بازیگری، در «اعتراف می‌کنم» سراغ انتخابی رفته که بیش از آنکه ادامه مسیر آشنای او باشد بازتعریف است.

 سامان سالور: سینمای زیرزمینی حاصل فشارهای بی‌جا در ممیزی است | مجموعه رسانه ای صبا
۱۷ ساعت قبل / سایت صبانیوز

سامان سالور: سینمای زیرزمینی حاصل فشارهای بی‌جا در ممیزی است | مجموعه رسانه ای صبا

سمیرا جعفری/صبا، در روزهایی که «سینمای زیرزمینی» دیگر یک اتفاق حاشیه‌ای و محدود به چند فیلمساز مستقل نیست و آرام‌آرام به یکی از نشانه‌های بحران در ساختار رسمی تولید و نظارت سینما تبدیل شده، پرسش اصلی این است؛ چرا فیلمساز ترجیح می‌دهد زیرزمین را به سالن‌های رسمی سینما ترجیح دهد؟ پرسشی که پاسخ آن را نمی‌توان

 ۱۴ نکته از پرفروش‌ترین فیلم سال ۲۰۲۶ | تنهایی و سودآوری مرد عنکبوتی
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

۱۴ نکته از پرفروش‌ترین فیلم سال ۲۰۲۶ | تنهایی و سودآوری مرد عنکبوتی

چهار سال پس از «راهی به خانه نیست»، چهارمین فیلم مستقل مرد عنکبوتی در دنیای سینمایی مارول با عنوان «مرد عنکبوتی: روزی کاملا جدید» به روی پرده رفته و با استقبال شگفت‌انگیز تماشاگران مواجه شده است.

 تاریخ انتشار نسخه باکیفیت فیلم اودیسه مشخص شد
۱۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

تاریخ انتشار نسخه باکیفیت فیلم اودیسه مشخص شد

تاریخ انتشار نسخه دیجیتال و بلوری فیلم سینمایی اودیسه به کارگردانی کریستوفر نولان اعلام شد.

 اتوبوس تریلی در آبادان قدیم+عکس
۱۶ ساعت قبل / سایت تابناک

اتوبوس تریلی در آبادان قدیم+عکس

اتوبوس تریلی که در آبادان قدیم به منظور جابجایی کارکنان #شرکت_نفت به کار می رفت. صندلی های چوبی داشت و مسافران با راننده ارتباط نداشتند ولی یک مامور کنترل (C...

 تاملی بر هراس دشمنان از دیپلماسی فرهنگی ایران
۱۶ ساعت قبل / سایت تابناک

تاملی بر هراس دشمنان از دیپلماسی فرهنگی ایران

نمایندگی‌های فرهنگی کشورمان بسیاری از گزاره‌ها و روایت‌های ادعایی سیاستمداران و رسانه‌های غربی و صهیونیستی که با هدف وارونه نمایی حقیقت صورت می‌گرفت را ابط...



سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها از نقش حمایتی خود عقب‌نشینی نکرده، بلکه در چارچوبِ قانون، در تلاش برای حفظ توازن میان معیشت هنرمندان و قدرت خرید مخاطبان است؛ توازنی که نباید با تیترهایِ یک‌سویه، فدایِ جنجال‌هایِ رسانه‌ای شود.
ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
سایت خبرآنلاین

ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از هنرمندی مستقل، منضبط و بی‌محابا را رقم زد.