دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

ضوابط بهداشتی گله‌های مرغ مادر


۱ – واحدهای پرورش مرغ مادر باید دارای مجوز بهداشتی بر اساس نظام دامداری باشند . لذا واحدهایی زیر پوشش بهداشتی سازمان دامپزشكی قرار می گیرند كه دارای پروانه مذكور باشند . واحدهایی كه در حال حاضر بدون پروانه می باشند ، برای دوره جوجه ریزی بعدی حتما باید پروانه بهره برداری دریافت كنند و در غیر اینصورت برابر مقررات با متخلفین رفتار خواهد شد .
۲ – به منظور حفظ اصول بهداشت واحدهای مرغ مادر و نهایتا تولید جوجه های سالم ، شبكه های دامپزشكی استانها موظفند از واحدهای مرغ مادر تحت پوشش بازدید و نسبت به رفع نقص احتمالی اقدام كنند .
۳ – مزارع مرغ مادر موظفند كه از تاریخ ابلاغ ایرادات به مدت دو ماه نسبت به اصلاح وضعیت بهداشتی خود اقدام نمایند در غیر اینصورت از فروش محصولات شركت جلوگیری بعمل می آید و در صورت تكرار با متخلف برابر مقررات عمل خواهد شد .
۴ – مزارع مرغ مادر باید یك نفر دكتر دامپزشك به عنوان مسئول بهداشتی حداقل به مدت یك دوره كامل (پرورش و تولید ) به شبكه دامپزشكی استانها معرفی كنند .
۵ – متوسط عیار آنتی بادی بر علیه بیماریهای ND – IB – AE –IBD توسط دامپزشك مسئول گله مرغ مادر جهت برنامه ریزی در اختیار ادارات دامپزشكی قرار گیرد .
۶ – گله مرغ مادر باید عاری از سالمونلا پولوروم و گالیناروم و سالمونلوز باشد .
۷ – در صورت آلودگی گله مرغ مادر به مایكوپلاسما گالی سپتیكوم و سالمونلا انتریتیدیس و تیفی موریوم نسبت به درمان گله اقدام و امكانات لازم در جهت كنترل و ریشه كنی بیماری های فوق با استفاده از روشهای مختلف بر حسب زمان به كار گرفته شود .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران