یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا
معنی دعوای اولیا چیست ؟
اینكه پدر و مادر ها ، گاهی اوقات با هم مخا لفت و گاهی هم بحث می كنند ، یك مساله عادی است . آنها ممكن است راجع به پول ، كار های خانه یا اینكه وقت شان را چطور با هم بگذرانند، مخالفت كنند . گاهی درباره ی مسائل مهم كه مربوط به خانواده است و البته خیلی وقت ها هم به خاطر مسائل كم اهمیت مثل اینكه شام چی باشد یا كی به خرید برود ، ممكن است مخالفتی پیش بیاید . كسانی كه مدت زیادی با هم زندگی می كنند به طور طبیعی ، گاهی با هم مخالفت یا بحث می كنند .
بعضی وقت ها آنها با هم مخالفت می كنند ولی با آرامش با هم حرف می زنند و هر دو به هم شانس شنیدن و گفتن را می دهند. گاهی هم مخالفت شان را با دعوی و داد زدن به هم نشان می دهند . بیشتر بچه ها از این دعوا ها خیلی نگران می شوند . صدا های بلند و كلمات نا مهربان اولیا باعث می شود كه آنها احساس ترس یا غمگینی پیدا كنند . حتی وقتی كه اولیا با هم قهر می كنند و اصلا حرف نمی زنند هم ، می تواند برای بچه ها آزار دهنده باشد .
گاهی بچه ها فكر می كنند كه در دعوی اولیا مقصر هستند ، مثلا وقت هایی كه به خاطر موضوعی كه به بچه ها مربوط میشود. در این موقع احساس گناه و تقصیر در بچه ها ایجاد می شود . اما این مهم است كه بچه ها بدانند كه در رفتار های اولیا شان هیچ وقت مقصر نیستند .
معنی دعوی اولیا چیست ؟
بیشتر وقت ها، بچه ها به این فكر می كنند كه منظور پدر و مادر شان از دعوی چیست ؟ ممكن است با خودشان فكر كنند كه اولیای آنها همدیگر را دوست ندارند و حتی ممكن است كه فكر كنند كه معنی دعوی آنها این است كه می خواهند همدیگر را طلاق بدهند . اما دعوی پدر و مادر ها معمولا این معانی را ندارد . این مهم است كه بچه ها بدانند كه بزرگتر ها هم گاهی درست مثل خود بچه ها ، با هم دعوی می كنند و در موقع دعوی ممكن است كه حرف هایی زده شود كه واقعا" منظور آنها نباشد . بعضی روز ها بزرگتر ها خسته و كم حوصله می شوند و شاید از دست كسی عصبانی باشند ، این وقت ها ممكن است در خانه بحث و دلخوری و یا شاید دعوی پیش بیاید .
احساس بچه ها در موقع دعوی پدر و مادر ها چیست؟
شنیدن صدای بلند یا كلمات نا مهربان از اولیا ، معمولا بچه ها را غمگین می كند . دیدن ناراحتی و غمگینی اولیا و اینكه نمی توانند عصبانیت خودشان را كنترل كنند ، باعث می شود بچه ها بترسند یا احساس تنهایی كنند . موقع دعوی ، بچه ها ممكن است بیشتر نگران یكی از اولیا باشند كه بیشتر غمگین شده یا حتی بیشتر سرش فریاد كشیده شده است . یا ممكن است یكی از اولیا ،آنقدر خشمگین شده باشد كه احساس خطر پیش بیاید . گاهی هم اولیای عصبانی با فرزندشان هم ، عصبانی میشوند . بعضی اوقات ، بچه ها از دعوی بزرگتر ها دل درد می گیرند یا گریه می كنند . یا خوابشان نمی برد یا مدرسه رفتن برایشان سخت می شود . یكی از كار های مهم این است كه این احساس را با خود اولیا در میا ن بگذارند تا آنها به كمك بچه ها بیایند . شاید بزرگتر ها اصلا حواسشان نباشد كه بچه ها ترسیده اند و یا به آنها علت بحث را توضیح بدهند و احساس منفی بچه ها را بر طرف كنند .
وقتی دعوی بزرگتر ها زیاد طول بكشد یا زیاد تكرار بشود ، چه كار باید كرد؟
هر چند كه گاهی پدر و مادر ها ممكن است با هم مخالفت كنند ولی اینكه سر هم داد وفریاد كنند یا حرف های خیلی نامهربان بگویند و خلاصه به همدیگر بی احترامی كنند ، اصلا كار درستی نیست . گاهی اوقات ، دعوی بزرگتر ها ممكن است با خشونت و هل دادن یا شكستن چیزهای مختلف یا خدای ناكرده، زدن همدیگر همراه بشود ، كه این كارها هم ،هرگز و به هیچ وجه كار های درستی نیست . در این وقت ها ، اولیا احتیاج دارند كه كسی به آنها بیاموزد كه چطور عصبانیت شان را كنترل كنند ! شاید بچه ها با یكی از بزرگتر هایی كه به او اعتماد دارند مثل عمو ،پدر بزرگ یا معلم ، راجع به اینكه در خانه دعوی های زیاد یا خطر ناك ، اتفاق می افتد و اینكه ممكن است كسی آسیب ببیند ، صحبت كنند و از او بخواهند به خانواده ی آنها كمك كند . كسانی هم مثل دكتر ها می توانند به خانواده ها كمك كنند تا راه های بهتر زندگی كردن و مخالفت بدون خشونت و توهین را اولیا بیاموزند . هرچند كه این كار نیاز به زمان و تمرین دارد ، ولی اعضای خانواده را به زندگی آرامتری نزدیك می كند .
اینكه اولیا گاهی با هم مخالفت كنند ، اشكالی ندارد؟
مخالفت ، به شرط آنكه آبرومندانه باشد ، به افراد كمك می كند تا احساسات خود را به هم بگویند و جلوی پر شدن و منفجر شدن را می گیرد . مهم است كه اعضای خانواده بتوانند با هم در باره ی احساس خود گفتگو نمایند ، حتی موقع مخالفت . كا ر خوبی كه مخالفت برای آدم ها می كند این است كه معمولا باعث می شو د كه یكدیگر را بهتر درك كنند و احساس نزدیكی بیشتری پیدا كنند .
اولیا هم درست مثل بچه ها مخالفت می كنند و بعد با هم آشتی میكنند و سرانجام همه دوباره احساس خوبی خواهند داشت . هیچ خانواده ای بدون اشكال نیست و بالاخره یك نقصی پیش می آید . حتی در خوشحال ترین خانه ها هم ، مساله وجود دارد و بزرگتر ها گاهی با هم بحث می كنند . معمولا ، همه اعضای خانواده كمك می كنند تا زندگی برای بقیه ، شیرین تر بشود . پس ، مخالفت ، قسمتی از یك زندگی است و با كمك محبت و فهمیدن همدیگر ، خانواده می تواند بیشتر مشكلات را بر طرف كند .
منبع : سایت کودکان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست