چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ابرمیکروب (سوپرباگ) چیست؟
ابر میکروبها نه موجودات فضایی هستند و نه هیولاهایی حشرهمانندی که در فیلمهای علمی- تخیلی در خیابانها وول میخورند.
ابرمیکروبها (superbugs) میکروبهای مرگبار مقاوم به داروها هستند که پزشکی نوین تلاش میکند با آنها مقابله کند.
اما معنای این کلمه در طول زمان دچار دگرگونیها شده است.
کلمه ابرمیکروب یا سوپرباگ، بر اساس جستجوی پایگاه دادههای اخبار LexisNexis، در اوائل دهه هفتاد میلادی در مطبوعات عامهپسند ظاهر شد، و در ابتدا برای توصیف میکروبهای "آلودگیخوار" به کار میرفت. از آن پس این کلمه دچار دگرگونی معنایی شد و امروزه برای توصیف بیماریهای عفونی سخت و خطرناک به کار می رود.
دکتر مارتین بلیزر استاد دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک و رئیس پیشین جامعه بیماریهای عفونی آمریکا در این باره میگوید:"این کلمه کاملا یک اصطلاح رسانهای است، اما عموما برای اشاره به باکتریهایی به کار میرود که به انتیبیوتیکها مقاوم هستند."
به گفته بلیزر بر اساس این تعریف حتی ویروسهاس مقاوم به دارو مانند HIV یا ویروس ایدز را هم میتوان ابرمیکروب خواند، چرا که آنها نیز میتوانند در مقابل داروهای دستساز انسان مقاومت پیدا کنند.
بلیزر میگوید: "اگر شما HiV را یک ابرمیکروب به حساب آورید، این ویروس یکی از بدترین ابرمیکروبها است."
گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۶ درباره ایدز تخمین میزند که ۲.۹ میلیون نفر در سراسر جهان در سال گذشته بر اثر این بیماری مردهاند.
MRSA یا باکتری "استافیلوکوک طلایی مقاوم به متیسیلین" نیز به علت مقاومت قدرتمندش در برابر داروهای ضدباکتری،عنوان ابرمیکروب را دارا شده و اخیرا بسیار مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
کارشناسان معتقدند در حالی که جمعیت جهان در حال افزایش است و آنتیبیوتیک جدیدی کشف نمیشود، ما با میکروبهای بیشتری مانند MRSA روبرو خواهیم شد، اما پژوهشهای بسیاری در حال انجام است تا به این تهدید فزاینده را برطرف کند.
MRSA که معمولا "مرسا" تلفظ میشود، نیز مشکلی هراسآور است، زیرا بسیاری از بیماران در هنگام اقامت در بیمارستان به آن آلوده میشوند.
اما تا هنگامی که رویکردهای جدیدی برای مقابله با ابرمیکروبها ایجاد شود، از دست ما چه کاری بر میآید؟
اغلب کارشناسان پزشکی یک اقدام احتیاطی ساده را توصیه میکنند: دستهای را با آب وصابون به طور کامل و برای چند ثانیه شستشو دهید، و این کار را مکررا انجام دهید.
منبع : همشهری آنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست