یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کاهوها هم شهادت می‌دهند


کاهوها هم شهادت می‌دهند
به اطرافت با دید دیگری نگاه کن و در آیات و نشانه‌های خداوند تفکر و تأمل کن‌. ببین که ورای این چشم ظاهر و ورای این دنیای مادی و تصورات و شرطی‌شدگی‌های ما چیز‌هایی هست که نمی‌دانیم‌. و بدان که دانای اسرار اوست...
در بین سال‌های ۱۹۶۳ و ۱۹۶۴ میلادی‌، شخصی بنام گراد‌، مطالعات و تحقیقات گسترده‌ای در زمینه اثبات قدرت شفابخشی و تأثیرگذاری روانی آغاز کرد‌. گراد در مورد شفابخشی از راه دور و تأثیرگذاری فراروانی چیزهای زیادی شنیده بود ولی قصد داشت خودش به این یقین برسد‌. تصمیم گرفت از طریق عدد و رقم و با استفاده از آزمایشات علمی ثابت کند قدرت شفابخشی و تأثیرگذاری وجود دارد‌. به همین منظور‌، سری آزمایشاتی را روی دانه‌های کاهو انجام داد‌.
دانه‌های کاهو هم سریع رشد می‌کنند و هم این‌که می‌توان در هر فصلی از سال آن‌ها را پرورش داد‌. گراد در این آزمایشات‌، سرعت جوانه زدن دانه‌ها‌، رشد سریع دانه‌ها بعد از کاشته شدن و سلامتی کاهوی پرورش یافته از نظر تازگی برگ‌ها‌، نداشتن قارچ و‌.‌.‌. را بررسی می‌کرد‌.
۱۰۰۰ دانه کاهو مورد بررسی قرار گرفتند‌. شخصی به صورت تصادفی هر ۱۰۰ دانه کاهو را برای جوانه زدن در داخل ظرفی شبیه سینی قرار داد‌. تعداد ظرف‌ها در هر نمونه ۴ عدد و در نتیجه در هر آزمایش ۴۰۰ عدد دانه کاهو مورد آزمایش قرار می‌گرفتند‌. برای قرار دادن دانه‌ها در سینی از یک شخص بیرونی که اصلاً دخالتی در روند آزمایش ندارد استفاده شد‌. از این چهار ظرف یکی را به صورت کاملاً تصادفی در اختیار یک شفابخش قرار دادند. او با قرار دادن دستانش بالای ظرف هر بار به مدت ۵ دقیقه گویی با دانه‌ها صحبت می‌کرد و آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌داد‌. بعد از مدتی دانه‌ها جوانه زدند و زمان کاشتن آن‌ها فرا رسید. گراد برای کاشتن دانه‌ها‌، آن‌ها را در ردیف‌هایی قرار می‌داد و تعداد جوانه‌های کاشته شده در هر ردیف را می‌شمرد‌. او هر چهار ظرف جوانه را در مکانی با شرایط محیطی و آب و هوایی یکسان کاشت‌. در هنگام کاشت دانه‌ها از افرادی استفاده شد که اطلاعی از روند آزمایش نداشتند و نمی‌دانستند کدام ظرف تحت‌تأثیر قرار گرفته است‌.
دانه‌های کاهو بعد از حدود ۱۰ هفته آماده برداشت می‌شوند‌، کار اصلی بررسی در فصل برداشت بود‌. یک تیم ۵ نفره کار بررسی کاهوها را بر عهده داشتند و با توجه به فاکتورهای مشخص شده وزن کاهوها‌، میزان سلامتی آن‌ها‌، عدم وجود قارچ و سایر بیماری‌ها، تعداد سوراخ‌های موجود در برگ کاهو‌ها‌، تعداد جانورهای موجود در گیاه و.‌.‌. را در جداولی که از قبل تهیه شده بود‌، درج می‌کردند‌. آن‌ها به کاهو‌ها نمره می‌دادند و در هنگام انجام کار اصلاً نمی‌دانستند که کدام کاهو‌ها همان‌هایی هستند که مورد توجه فرد شفابخش قرار گرفته‌اند‌. البته از ظاهر کاهو تقریبا مشخص بود ولی آن‌ها از روند آزمایش بی‌اطلاع بودند‌.
نتایج آزمایش آماده بود‌، کاهوهایی که با نیروی دستان شفابخش برای‌شان دعا خوانده شده بود‌، سالم‌تر و سنگین‌تر بودند و بیماری و قارچ و سوراخ کمتری داشتند‌. تمام این اطلاعات با استفاده از ۱۰۰۰ نمونه دانه کاهو تهیه شد و متخصصان علم آمار با استفاده از دلایل قوی و مستدل آماری این نتایج را اعلام کردند‌.
البته مؤسسه مربوطه این سری آزمایشات خود را تنها به مدت یک سال انجام ندادند بلکه چند سال پی‌درپی به این کار مشغول بودند و برای اطمینان بیشتر در هر سری آزمایش فاکتورهای بیشتری را مدّ نظر می‌گرفتند‌.
جالب است بدانید که این مؤسسه پس از یک سری آزمایشات اعلام کرد که می‌تواند کاهوهایی با وزن بیشتر و سالم‌تر به بازار عرضه کند و درآمد بیشتری برای کسانی که پرورش کاهو می‌دهند ایجاد نماید‌. اگرچه که قصد گراد از انجام این آزمایشات در بدو امر، نحوه‌ی بهتر به عمل آمدن کاهو نبوده است.
http://www.oloomebateni.org/Article/Article۰۰۰۰۲۷.html
ترجمه: تینا پورشاهید


همچنین مشاهده کنید