یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
دوربین Nikon D۷۰۰ و تاثیرش بر بازار
نیکون پس از حدود ۵۰ سال حضور موثر در بازار دوربینهای حرفهای عکاسی، با ورود به عرصه دوربینهای دیجیتال، بازار را به رقیب همیشگی خود Canon واگذار کرد که تقریبا در هر سطحی، یک دوربین عالی داشت.
بخصوص اینکه در رده دوربینهای Full- frame ، نیکون هیچ مهرهای برای بازیگران جدی که تازه پا به وادی دیجیتال گذاشته بودند، مهیا نکرده بود.
به نظر میاید که در حدود سال ۲۰۰۵ هیئت مدیره نیکون دچار تغییرات اساسی شد و مدیران جدی جای مدیران محافظه کار قبلی را گرفتند.
و نتیجه این تحولات در سال ۲۰۰۷ با معرفی دو دوربین D۳ و D۳۰۰ به خوبی مشخص شد. چرا که جایگاه و شهرت نیکون در دو رده مهم از دوربینهای عکاسی بازیابی شد. تقریبا شکی نیز وجود ندارد که نیکون دوربینی دیگر با سنسور فول فریم و دقت ۲۴ مگاپیکسل ( احتمالا) به بازار معرفی خواهد کرد تا در رده نهایی دوربینهای حرفهای نیز، بازار تک قطبی فعلی، از بین برود.
با معرفی D۷۰۰ در ۱۱ تیرماه ۸۷، مشخص شد که رده دیگری از دوربینهای عکاسی نیز از حالت تک قطبی خارج شده است: رده ای که تا پیش از این تنها یک بازیگر داشت که به حق، هنوز نیز پس از گذشت سه سال، یک دوربین عالی و انقلابی محسوب میگردد. دوربین ۵D دوربینی بود که باعث گذار بسیاری از عکاسان قدیمی به دنیای دیجیتال نیز شد.
نکته جالب در مورد D۷۰۰این است که اغلب مشخصات مهم کیفی تصویر و امکانات را از برادر بزرگ خود، D۳، به ارث برده است. و البته این در ادامه سیاست های گذشته نیکون است که در مدلهای پایینتر، حداکثر امکانات مدلهای بالاتر را قرار میدهد و چه بسا با یک تغییر firmware آنها را محدود نمی کند. درست بر خلاف Canon که در مدلهای پایینتر خود حداکثر کاهش در امکانات را، حتی با محدودیت firmware، اعمال مینماید.
▪ D۷۰۰ تا چه حد میتواند بر فروش D۳ تاثیر بگذارد؟
▪ D۷۰۰ در مقایسه با رقیب خود، جانشین ۵D، چه جایگاهی پیدا خواهد کرد؟
● D۷۰۰ در برابر D۳
D۷۰۰ همان سنسور فولفریم ۱۲ مگاپیکسلی D۳ را داراست و از لحاظ ساخت نیز دارای درزگیری های کامل و بدنه مقاوم میباشد. قیمت D۷۰۰ حدود ۲ میلیون تومان کمتر از D۳ خواهد بود. حرفه ای ها بخاطر مشخصاتی نظیر جایگاه دوگانه کارت حافظه، سرعت عکاسی بیشتر، شاتر با عمر بیشتر و امکان ضبط و پخش یادداشت های صوتی، هنوز هم D۳ را خواهند خرید اما میبینید که تفاوتها اولا ناچیز است و ثانیا در مواردی است که برای بسیاری کماهمیت خواهد بود.
و این به معنای یک موقعیت عالی برای بسیاری از کاربرانی خواهد بود که چیزی بسیار شبیه D۳ را با قیمت بسیار مناسب بدست بیاورند. از طرف دیگر D۷۰۰ امکاناتی فراتر از D۳هم دارد: سیستم تمیز کننده سنسور، فلاش سرخود (که برای استفاده از فلاشهای وایرلس نیکون بسیار کارآیی خواهد داشت) و اندازه کوچکتر.
عکاسی با نام Ben mark در سایت Online Photographer کامنت جالبی گذاشته است. او میگوید " اگرD۷۰۰همان کیفیت تصویر D۳ را داشته باشد، بازی عوض خواهد شد. عکسهایی که من با D۳ گرفتم، باعث شد که برای اولین بار از نابودی فیلم، پشیمان نشوم. من فریزری محتوی چندهزار فوت فیلم دارم اما سنسور این دوربین کاری عظیم انجام می دهد.
بله گاهی دلتنگ فیلم ektar میشوم، اما در اغلب موارد سنسور عالی این دوربین است که مرا تحت تاثیر قرار میدهد"
اقدام نیکون در معرفی نسبتا سریع d۷۰۰ پس از D۳ نیز جای تامل دارد؛ فروش زیاد این دو دوربین میتواند هزینههای کلی تولید سنسور فول فریم را برای نیکون جبران کند و از طرفی بازار تک قطبی دوربینهای فول فریم کوچک را قبل از معرفی جانشین ۵D تحت تاثیر زیادی قرار دهد.
● D۷۰۰ در برابر جانشین ۵D :
جانشین ۵D احتمالا در فتوکینای امسال و یا زودتر معرفی خواهد شد. این دوربین احتمالا دارای Live view ، ال سی دی با اندازه ۳ اینچ، سیستم تمیز کننده سنسور و سایر مشخصاتی است که Canon در دوربینهای اخیر خود معرفی کرده است.
سنسور احتمالا ۱۶ مگاپیکسل یا بیشتر خواهد بود اما نه آنقدر که ۱DsMKIII را تهدید کند. درست طبق سیاستی که تاکنون Canon داشته است.
اگر Canon جانشین ۵D را یک ارتقاء کامل ندهد و فقط به سنسور با مگاپیکسل بالا اکتفا کند، این بازار را به D۷۰۰ واگذار میکند. بازاری که میتواند حتی باعث تغییر برند در خریداران شود. ولی اگر این ارتقاء کامل باشد، هنوز Canon بخاطر کاربران بیشتر، این بازار را در حد زیادی برای خود حفظ خواهد کرد.
مشخص است که این مساله معرفی سریع D۷۰۰یک چالش خواهد بود؛ آیا Canon کمی از سیاستهای گذشته خود عدول خواهد کرد؟
● و در نهایت:
به نظر میرسد که نیکون به بازی بازگشته است. در رده پایین، در رده متوسط ( D۳۰۰) ، در رده ۵D، و در رده بالا. از سوی دیگر، نوع محصولات معرفی شده توسط نیکون، احتمالا بر استراتژی Canon نیز موثر خواهد بود و در آینده شاهد معرفی دوربینهایی از Canonخواهیم بود که حداکثر امکانات را از ردههای فوقانی خود، دارا باشند. اما برنده نهایی، همانا عکاسان خواهند بود که خود تعیین کنندگان اصلی این بازار هستند.
به قلم مایکل ریچمن و سایت آنلاین فتوگرافر
منبع : سایت عکاسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست