شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

از سیر تا پیاز


از سیر تا پیاز
میوه ها از جمله دلپذیرترین و خوشمزه ترین غذاهای روی زمین اند و برخلاف سایر غذاها حقیقتا با هدف خورده شدن توسط گیاهان تولید می شوند. این كار گیاه یك فداكاری صرف و یك طرفه نیست بلكه نوعی همكاری یا همزیستی گیاه با جانوران است. جانوران میوه ها را می خورند و در عوض بذرها را می پراكنند. میوه ها سالم ترین غذاهای حاضری جهانند كافی است چیده و شسته شوند تقریبا به هیچ نوع آماده سازی نیاز ندارند فقط باید از رسیده بودنشان مطمئن بود.
میوه ها دارای مقدار قابل قبولی ویتامین اند كه البته بستگی به میزان تازگی آنها دارد اما مواد معدنی شان كم است.
میوه های سته كوچك وحشی و نیمه وحشی سرشار از مواد غذایی اند چون به شرایط طبیعی خود بسیار نزدیك اند و مانند بسیاری از میوه ها بر اثر پرورشی شدن دچار نقصان مواد غذایی نشده اند. بعضی از این میوه ها خواص دارویی بسیار ارزشمندی دارند و بودن آنها در سبد غذایی به شدت توصیه می شود. برای كسانی كه امكانات لازم را در اختیار دارند بهترین كار این است كه بعضی از این سته ها مانند توت فرنگی یا تمشك را در باغ یا باغچه شان بكارند و همیشه تازه به تازه از این میوه ها استفاده كنند. میوه های سته به غیر از مصرف تازه به شیوه های مختلف دیگری نیز قابل استفاده اند مانند مربا، شربت، دسر، بستنی و كیك.
میوه ها به رغم فواید و خواص فوق العاده شان غذای كامل به حساب نمی آیند مگر اینكه خفاش میوه خوار باشید. بنابراین تمام كسانی كه به خاطر لاغری فقط میوه می خورند منتظر دردسرهایی مثل خرابی مو و دندان هایشان باشند.
در بیشتر میوه ها غذا به شكل انواع قندها ذخیره می شود كه هم سبكند و هم بسیار آسان هضم هستند. میوه زمانی مشكل ساز می شود كه نارس باشد یا مقادیر بیش از حدی از آن در یك وعده خورده شود.
تنها شمار اندكی از میوه ها مانند زیتون روغن دارند. اكثر میوه ها فاقد پروتئین یا دارای مقادیر اندكی از آنند. این تركیبات عمدتا در بذرها ذخیره می شوند.
میوه ها دارای خاصیت پاك كنندگی و سم زدایی هستند به همین خاطر در درمان بسیاری از بیماری ها موثرند.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید