اصلاحات بالاخره كار خود را كرد. مبارزهای كه از سال پیش با فست فودیسم (Fastfoodism) آغاز شده بود بالاخره به نتیجه رسید. آمریكائیها كه پرخورترین ملتها لقب دارند به مراتب بیشتر از گذشته نگران سلامت جسمی خود شدهاند و البته به نظر میرسد مراقبت بیشتری نیز اعمال میكنند. گرچه این اصلاحات همگی از نوع غذائی هستند ولی جای بسی شگفت است كه آمریكائیها پس از سالها سلطه طلبی در امر Fastfood با سمبل جهانی مك دونالد بالاخره كوتاه آمده و تسلیم شدند. این را میتوان از كاهش چربیهای مصرفی كه در راس مهمترین برنامههای اصلاحات قرار دارد، فهمید. مصرف گوشت و محصولات لبنی پرچرب به حداقل رسیده و اغلب مصرف كنندگان به خرید ماهی، مرغ، حبوبات، میوه و سبزی روی آوردهاند. تولیدكنندگان محصولات رژیمی نیز موادغذائی كم چرب، كم سدیم و حتی فاقد چربی را به تولید انبوه رسانده كه البته با استقبال بینظیر مردم مواجه شدهاند.خرید محصولات فوق علاوه برآمریكا در كشورهای اروپائی نیز روند روبه رشدی داشته است. اروپائیها كه تازه اهمیت اصلاح غذائی را درك كردهاند، یكی از مدعیان حذف چربی شدهاند. خوش خوراكهای مدیترانه (ایتالیائیها) نیز در راس جنبش اصلاح غذائی در اروپا قرارگرفتهاند. Also Enervite دیر كارخانجات تولید محصولات Diete در ایتالیا، شمار مصرف كنندگان محصولات كم چرب و كم نمك در این كشور را در نوامبر ۲۰۰۵ (ماه گذشته) ۲ میلیون نفر اعلام كرده كه نسبت به آوریل ۲۰۰۵ ، ۲۰ درصد و نوامبر سال گذشته ۲۰۰ درصد رشد داشته است.در آمریكا رستورانهای زنجیرهای بیش از اینكه به پخت غذاهای پرچرب بپردازند به طبخ غذا به شیوههای بخارپز و آب پز روی آوردهاند. چربیهای گیاهی را جایگزین چربیهای حیوانی كرده و درصد چربی گوشت قرمز را كاهش داده و به عرضه مرغهای كبابی و ماهی بخارپز پرداختهاند. ضمن آنكه منوی خاصی برای انواع سالاد و غذاهای گیاهی ترتیب دادهاند و این دقیقاً همان چیزی است كه سبزها انتظارش را داشتند، طرفداران سرسخت گیاهخواری كه خوردن هر وعده گوشت را نتیجه كشتار بیرحمانه حیوانات اهلی میدانند. تمامی این دستاوردها نشان میدهد كه تلاش و كوشش پزشكان مبنی بر كاهش چربیهای اشباع و مواد غذائی زیانآور و در عوض افزایش فیبر غذائی در حال به تحقق پیوستن است و همین جای بسی خوشحالی است كه اصلاحات حتی شكمی، همیشه پابرجاست و قابل اعمال. حال هر بلائی كه میخواهد سر گوشتخواران و گیاهخواران بیاید.