چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
افزایش تولید، جهشی مثبت برای صنعت برق
میزان تولید برق كشور در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته ۲۷/۶ درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل شركت توانیر با اعلام این مطلب بر روند افزایش تولید متناسب با نیازهای روزافزون جامعه به مصرف برق تاكید كرد. بدین ترتیب با درنظرگرفتن طرحها و برنامههای در دست اجرا تا سال ۱۳۹۰ یعنی چهارسال دیگر كه برنامه چهارم توسعه نیز به اتمام میرسد افزایش تولید نیروگاهی با تلاش روزافزون مدیران، كارشناسان، كارگران تكنسینها و همه دستاندركاران صنعت برق كشور ادامه خواهد یافت.
براساس برآوردهای موجود و پیشبینیهای به عمل آمده، قدرت نامی نیروگاههای چرخه تركیبی كه از جمله نیروگاههای باارزش كشور هستند به میزان ۶۸۷۱ مگاوات تا سال ۱۳۹۰ افزایش خواهد یافت و با توجه به ظرفیت فعلی كه این نیروگاهها دارند به رقمی معادل ۱۳ هزار و ۷۰۳ مگاوات خواهد رسید كه ۱/۲۳ درصد از تولید نیروگاهی را این بخش از نیروگاهها در سال ۱۳۹۰ برعهده خواهد داشت. از دیدگاه كارشناسان افزایش تولید در نیروگاههای چرخه تركیبی علاوه بر اینكه سبب افزایش راندمان در سیستم تولید برق در كشور میشـود، كاهش مصرف سوختفسیلی را به دنبال داشته و اثرات مثبت زیستمحیطیرانیزدربردارد. نیروگاههای گازی نیز كه سهم بسیار مهمی در تولید برق كشور دارند در سالهای آتی ظرفیت تولید آنها افزایش خواهد یافت به گونهای كه در سال ۱۳۹۰ سهم این نیروگاهها در تركیب ظرفیتسازی تولید انرژی الكتریكی كشور به ۷/۳۰ درصد خواهد رسید. در حال حاضر توربینهای نیروگاههای گازی در داخل كشور ساخته شده و این نیروگاهها با توجه به اینكه قسمت اعظم قطعات آنها داخلی است نقش بسزایی در مساله خوداتكایی صنعت برق كشور دارند. برای افزایش سطح تولید نیروگاهی در كشور، نیروگاههای بخاری نیز نقش مهمی دارند كه تا چهار سال دیگر پیشبینی شده كه سهم این نیروگاهها در تركیب نهایی نیروگاهی معادل ۱/۲۵ درصد كل باشد. در این ارتباط به توسعه نیروگاههای برق آبی كه عملكرد آنها در حفظ محیط زیست كاملاً بارز است میتوان اشاره كرد كه با تكمیل احداث نیروگاههای برق آبی در دست ساخت از ابتدای برنامه چهارم تا انتهای سال ۱۳۹۰ به میزان ۷۲۱۶ مگاوات به ظرفیت موجود نیروگاههای برق آبی كشور اضافه میشود و این نیروگاهها قادر هستند كه به میزان ۷/۱۹ درصد كل تولید انرژی الكتریكی را در كشور پاسخگو باشند.
برای اینكه بتوان انرژی تولیدی در نیروگاهها را از طریق شبكههای انتقال و توزیع در اختیار مشتركان بزرگ و كوچك قرار داد برنامه احداث خطوط ایستگاههای انتقال و فوق توزیع و شبكه توزیع هم پیشبینی شده است. تا سال ۱۳۸۸ كه سال آخر برنامه چهارم توسعه اقتصادی است باید به طور متوسط سالانه ۵۴۶۳ كیلومتر خطوط انتقال،
۸۴۲۸ كیلومتر مدار خطوط فوق توزیع به بهرهبرداری رسیده و همچنین به میزان ۱۰ هزار و ۶۴۴ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای انتقال و ۷۷۸۰ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای فوق توزیع مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
در بخش توزیع كه پراكندگی مشتركان، تعداد آنان و نوع مشتركان و در عین حال توسعه شهرها و برنامههای برقرسانی روستایی و ... جزو عوامل بسیار مهم آن است، توسعه شبكه تحت تاثیر این عوامل خواهد بود و بنابراین با درنظر گرفتن برنامهریزیهای جدید و اجرای طرحهای توسعه شبكه توزیع میتوان تولید نیروگاهی را با امكانات مناسبتر در اختیار مشتركان قرار داد.
در سه ماهه اول سال جاری نیز حداكثر قابلیت همزمان نیروگاههای كشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱/۷ درصد افزایش داشته كه این مساله نیز بهبود كیفی را در تولید نیروگاهی نشان میدهد.
با توجه به نكات فوق، چشمانداز تولید نیروگاهی با بهبود كمی و كیفی تولید انرژی الكتریكی در صنعت برق، روشنتر و پایدارتر و ... در مقایسه با گذشته خواهد بود.
منبع : ماهنامه پیک برق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست