چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
عبور برای عبور
"زنهار که تو، پل دشمن شده ای" این هشدار حضرت مولی الموحدین علی(ع) است به یکی از یارانش که بر اثر غفلت و عدم بصیرت، پلی شده بود برای ورود "نفوذی ها" به درونی ساختار حاکمیت اسلامی! حضرت روح الله هم می فرمود: دشمن در برخی موارد با ده واسطه حرفها و خواسته هایش را بیان می کند که خود عبرت انگیز است.
تجربه شکست طیف افراطی و سکولار اصلاح طلب برای ورود به یکی از کلیدی ترین ارکان حاکمیت یعنی مجلس شورای اسلامی و برگزاری تحصن ساختارشکن در آستانه انتخابات مجلس هفتم، استراتژیست های این جریان را به اتخاذ راهکار دیگری برای "فتح این سنگر" وادار نمود. این استراتژی همان سخن سعید حجاریان در گفت و گو با روزنامه اعتماد بود که اعلام کرد: من هنوز به استراتژی "چانه زنی از بالا، فشار از پایین" معتقد هستم ولی بایستی تمامی تلاشمان را برای عملیاتی کرن این شعار بسیج کنیم."
افراطیون سکولار برای ورود به مجلس هفتم عملیاتی کردن این شعار را دستور خود قرار دادند، "برگزاری تحصن ۲۶ روزه ۱۲۷ نماینده مجلس" به عنوان "فشار از پایین" و رایزنی و گفت و گو با برخی از خواص، دو راهکاری بود که، هر دو با شکست مواجه شد چرا که افراطیون سکولار نه در میان افکار عمومی جایگاهی داشتند و نه به واسطه حرکات افراطی و ضدا اسلامی و ضد منافع ملی شان در میان خواص پایگاهی.
شرایط این روزهای افراطیون اصلاح طلب اما دست کمی از شرایط آن روزهای اینان ندارد. شکست های پی در پی در انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم، شکست در انتخابات شوراهای دور دوم، اختلاف های شدید درون گروهی، بی رغبتی افکار عمومی به این شعارها و چهره های تندرو و ... همگی مسائلی هستند که اینان را برای "فتح سنگر" مجلس شورای اسلامی ناامید می کند و در یک کلام ناامیدی از یک ضلع این شعار استراتژیک یعنی "فشار از پایین".
اما به موازات ناامیدی از "فشار از پایین"، این امیدواری به "چانه زنی از بالا"ست که افراطیون را کمی "رمق دار" کرده است.
عملیاتی کردن این شعار، محتاج مقدمه ای تحت عنوان "جنبش ثبت نام" بود تا در سایه این "جنبش"، آمار رد صلاحیت شده ها را بالا برده و احساسات این "خواص" مورد نظر خود را تحریک بیشتری کنند تا آنان نیز بتوانند فشار بیشتری وارد کنند.
مقدمات کار با برجسته ترین تعداد رد صلاحیت شده ها و زدن "تیترهای جهت دار" در برخی از رسانه ها آغاز شد و سپس استمداد از این خواص برای رفع مشکل و پادرمیانی آنان برای فشار بیشتر.
این "جنبش فشار خواص" پس از "جنبش ثبت نام" در حالی عملیاتی شد که قانون انتخابات خود برای اعتراضات کاندیداها دو مرحله را پیش بینی کرده است و تا ۱۴اسفند هم زمانی است که می توان به شکایت ها رسیدگی کرد. اما قرار است این "جنبش فشار خواص" به صورت "زنجیره ای" برای تأثیرگذاری بیشتر اجرا شود تا بتوان هرچند روز یک "شوک روانی و تبلیغاتی" بر افکار عمومی وارد کرد.
با این حال، سئوال اساسی این است که هدف طراحان استراتژی "چانه زنی از بالا" چیست؟ آیا طراحان این استراتژی با این "خواص" کاملاً هماهنگ و از نظر سیاسی، اعتقادی همنوایی دارند؟!
به نظر می رسد طراحان این استراتژی، به این "خواص" نیز کاملاً نگاهی "ابزاری" و "واسطه ای" دارند و صرفاً اینان را برای مقطع فعلی یعنی برای "عبور" از "فیلتر" نهادهای نظارتی می خواهند و به محض ورود به "سنگر" مورد نظر، در نخستین اقدامات، "عبور" از آنان را مطمح نظر و عمل قرار می دهند؛ استراتژی "عبور برای عبور". هرچند نمی توان از برخی همفکری های این "خواص" با طراحان این استراتژی نیز چشم پوشی کرد و حتی سئوال اساسی تر این است که این افراطیون چه در اینان دیده اند که چنین دل بسته اند و قرار است این خواص نقش "پل" را برای آنان بازی کنند؟
این نگاه ابزاری زمانی روشن تر می شود که طراحان این استراتژی زمانی که دیدند برخی سخنان و دیدگاه های این "خواص" با سناریوی آنها هماهنگ نیست، دست به سانسور و حتی مصادره به مطلوب زده و به جای چاپ نقل قول از کسانی که در جلسه بوده اند و از نظراتی که رد و بدل شده، مطلع هستند، سراغ "یک منبع آگاه" می روند چراکه قرار است کدهایی به افکار عمومی منتقل شود که تکمیل کننده سناریوی افراطیون سکولار باشد.
اما در کنار این تشویق و تحریض "خواص" برای رایزنی و اعمال فشار بر نهادهای نظارتی افراطیون سکولار در خطی کاملاً جهت دار و هماهنگ در تلاش هستند اینگونه وانمود کنند که این افراطیون اصلاً تمایلی به اینگونه رایزنی ها ندارند و حتی امیدی هم به آن ندارند و مصداق آنانی شده اند که با "دست رد می کنند و با پا پس می کشند" این خطی است که "خط نفاق جدید" دنبال می کند تا بتواند هم خود را به این خواص نزدیک کند و با تحریک و تشویق آنان را راهی این جلسات کنند و از سوی دیگر در رسانه هایشان وانمود کنند مخالف! هستند تا بتوانند از این "حربه" خود را همچنان "اپوزیسیون" نظام اسلامی نشان دهند.
افراطیون سکولار در کنار استفاده از "خواص" برای عملیاتی کردن استراتژی "عبور برای عبور" در تلاش هستند با برجسته کردن جلسات برخی "خواص" و چاپ عکهایشان در کنار هم، اولاً سر و سامانی به لشکر شکست خورده اصلاح طلبان بدهند واینگونه وانمود کنند که هیچگونه اختلافی در جبهه اصلاحات نمی باشد و ثانیاً با ترتیب دادن یک "جبهه" رسانه ای- تبلیغاتی در مقابل نهادهای نظارتی فضای روانی سنگینی علیه این نهادها البته از نوع "خواص" اینجاد نمایند. از سوی دیگر استفاده از تابلوی جدید با حضور و ائتلاف جدیدی که در این فضای اعترافی به رد صلاحیت ها ایجاد می شود می تواند خود "تابلوی" جدیدی با توجه به تنوع طرفداران این "خواص" فراروی افکار عمومی ایجاد نماید.
این توهم افراطیون در القای "وحدت نظری اصلاح طلبان" در حالی است که تا هم اکنون در جبهه اصلاحات "۴جبهه یعنی ۴ لیست" قرار است دارد فضای انتخابات شوند و در روزهای اخیر هم این اختلافات گسترش پیدا نموده است.
آیا قرار است برخی "خواص"، "پل عبور دشمن شوند" چنین مباد!
یاسر انصاری
منبع : رجا نیوز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست