شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

داشتن احساس رضایت نسبت به خودتان را بیاموزید


داشتن احساس رضایت نسبت به خودتان را بیاموزید
شاید برایتان اتفاق افتاده است که به شخصی برخورد کنید و قبل از آنکه عملاً با او آشنا شوید، دریابید که هر چقدر هم تلاش کنید، نمی‌توانید با او بسازید و کنار بیائید.
باورهای قدیمی زیادی وجود دارند مبنی بر اینکه افرادی را که نمی‌توانیم به‌راحتی تحملشان کنیم، در واقع منعکس‌کننده یک نقطه ضعف با یک صفت ناپسند شخصیت خودمان - که از آن بسیار بدمان می‌آید - هستند. به‌عبارت دیگر، اگر به این دلیل که می‌ترسید در جمع صحبت کنید از خودتان بدتان می‌آید و همواره تلاش می‌کنید تا این احساس را تغییر دهید، احتمالاً از افرادی که همین مشکل را دارند، متنفرید. با این وجود، به محض اینکه مشکلتان را برطرف کنید ممکن است احساستان نسبت به آن شخص، به دلسوزی و ترحم تبدیل شود و شاید سعی کنید به او کمک کنید.
همیشه به خاطر داشته باشید که برای داشتن احساس رضایت نسبت به خودتان باید هماهنگی کاملی را بین دنیای درونی و بیرونی‌تان - یعنی بین روح و جسمتان، بین افکار و اعمال، بین خودتان به تنهائی و خودتان با دیگران - ایجاد و حفظ کنید.
همه ما قبول داریم که دنیای درونی‌مان بر عملی که در دنیای بیرونی‌مان انجام می‌دهیم تأثیر زیادی دارد. به همین دلیل، متخصصان به شما توصیه می‌کنند که درباره چگونگی دستیابی به هماهنگی درونی، تعمق و تفکر کنید. در اینجا نیز چند پیشنهاد ارائه می‌شود که به خاطر سیاری آنها بسیار مفید است.
سعی کنید بیش از پیش دیگران را ببخشید و عفو کنید، زیرا هیچ کس کامل نیست و همه انسان‌ها اشتباه می‌کنند. اشتباهات دیگران را بپذیرید اما اشتباهات خودتان را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید که فقط یک انسان بسیار قوی، قدرت پذیرفتن اشتباه خود را دارد و حتی اگر در ابتدا دیگران شما را سرزنش کنند مطمئن باشید که بعد از مدتی برای صداقت و راستی‌تان ارزش قائل می‌شوند.
با افراد پیرامونتان ارتباط بیشتری برقرار کنید و دست رد به سینه انزوا و گوشه‌گیری بزنید. دانشمندان تأکید می‌کنند که وقتی انسان‌ها در اجتماع زندگی می‌کنند و در محیط اطرافشان، افراد دیگر حضور دارند، خوشحال‌تر هستند و احساس تکامل و فضلیت بیشتری می‌کنند. بنابراین، نباید از ایجاد روابط دوستی عمیق بترسید. اگر نمی‌دانید چگونه این‌کار را عملی کنید، پیشنهاد می‌کنیم این‌گونه عمل کنید: به مشکلات دیگران بیشتر گوش دهید، از خودپسندی و خودمحوری دست بکشید و هر لحظه که فرصت یافتید به مردم کمک کنید. احساس مفید واقع شدن، به احساس صلح و آرامش نسبت به خودتان می‌انجامد.
اگرچه در زندگی روزمره عصبانیت و نگرانی زیادی وجود دارد اما به یاد داشته باشید که با فایق آمدن بر این احساس‌های ناخوشایند، شخصیت شما قوی‌تر و محکم‌تر می‌شود و با مثبت‌اندیشی می‌توانید به مشکلات‌تان خاتمه دهید.
همان‌طور که قبلاً گفتیم، به‌عنوان یک انسان باید هماهنگی کاملی بین جسم و روحمان وجود داشته باشد. بنابراین، توجه به ظاهر فیزیکی‌تان را فراموش نکنید.
همواره پاکیزه و آراسته باشید. اگر نمی‌توانید مشکل را به روش مناسبی برطرف کنید، در این‌صورت باید خودتان را همان‌گونه که هستید، دوست بدارید. به محض اینکه اینگونه عمل کنید، با دستیابی به آرامش و شادی حاصل از سرزندگی، همین احساسات را در نگاه دیگران خواهید دید.
آخرین توصیه متخصصان به شما این است که هرگز از کمک یا نصیحت خواستن نترسید. زیرا با این‌کار به خودتان کمک می‌کنید و به دیگران اجازه می‌دهید تا به شما بیاموزند که چگونه شخصیت خودتان را رشد دهید. این امر همیشه منجر به ایجاد احساس فضیلت و تکامل در وجودتان می‌شود.
پرستو عوض‌زاده
منبع : مجله موفقیت