پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

دیویدهاکنی(David Hockney)( نقاش-طراح،چاپگروعکاس انگلیسی)


دیویدهاکنی(David Hockney)( نقاش-طراح،چاپگروعکاس انگلیسی)
دیوید هاكنی ، نقاش ، طراح و نقشه كش ، استاد چاپ و عكاس است.پس از پیروزی درخشانش رد كسب جایزه مشاغل ، به عنوان دانشجو در رویال كالج هندر ، موفقلتهای بین المللی بسیاری در سن ۲۰ سالگی بدست آورد و جایگاه خود را به عنوان مشهورترین هنرمند انگلیسی نسل خود ، تحكیم كرد.
نقاشیهاشی اولیه او كه پایه و اساس پاپ آرت بودند و به روشی مضحك كار شده بودند ، برای او شهرت و اعتبار پیشگام پاپ آرت را رقم زدند.
●در رواخر دهه ۱۹۶۰ او تبدیل به یك آدم جدی شد و در نقاشیهایش از شخصیتهای برجسته ، روشهای سنتی و اعتقادی ، بهره جست. او بیشتر عمر خود را در آمریكا گذرانید و استخر كالیفرنیا یكی از محبوبترین موضوعات او بود.اغلب كاهای هاكنی دارای یك عشق شهوانی قوی هستند.او به اندازه یك گرافیست نیز مهارت دارد كه كارهای او در این زمینه شامل تصویر سازیهای چاپی " شعر های كایافی ۱۹۶۷" و " شش داستان برادران گریم ۱۹۶۹" میباشد .
▪در دهه ۷۰ هاكنی قدم پیش نهاد و به عنوان طراح صحنه مشغول به كار شد و طراحی لباس برای Rake&#۰۳۹;s progress استراوینسكی و فلوت سحر آمیز را بر عهده داشت . در سالهای ۷۸-۱۹۷۵ تاثیر طراحی صحنه در اكثر كارهای او دیده میشود .در دهه ۸۰ بیشتر عكاسی و كلاژ با عكس را تجربه كرد.از ۱۹۸۶ تهیه كپی بوسیله عكاسی را اختراع كرد.
▪در دهه ۶۰ هنگامیكه هاكنی به كالیفرنیا رفت ، با عمق و بینش هنری به دریا ، خورشید ، آسمان و... واكنش نشان داد و هنرش یك بعد كاملا ناتورالیستی به خود گرفت. هاكنی همچنین یك مفسر و تحلیلگر پرسپكتیو در هنر است.او در سال ۱۹۷۶ كتابی از مارهای خود را با عنوان " David Hockney " به چاپ رساند.
▪در ۱۹۷۴ فیلمی با عنوان Bigger Splash در باره او ساخته شد كه با استقبال مردم همراه بود و شهرت قابل توجهی برای او رقم زد.
●دیوید هاكنی به خاطر ظواهر شخصی و شیوه آراستن خود، در بدو امر مشهور شد.موهای بلند رنگ كرده ، عینك جغدی ، كت طلایی نسبتا گشاد....او بدون شك سهم زیادی در ارایه چهره آلا مد در فرهنگ معاصر انگلیس داشت.
آثار اولیه او حاكی از نوعی پذیرش كنایه آمیز شیوه نقاشی كودكان بود.او در این آثار طرز تلقی مبهم و رویا گونه ای را ارایه می كند كه باید آن را عكس العمل وی به مشاهده جامعه امریكایی در سال های آغازین دهه ۶۰ تفسیر كرد.
▪ او بعد ها با فا صله گرفتن از ناتورالیسم ، گرایش به هنر مدرن و توجه ویژه به پیكاسو درآثارش اشكار شد.

ترجمه : پریسا قادری
منبع : مطالب ارسالی