دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
طفره نروید
روابط دولت نهم با دیگر ارکان نظام وارد مرحله نوینی میشود. هرچند محمود احمدینژاد و همکارانش خود را پیروان اندیشههای اولیه در انقلاب معرفی میکنند، نحوه برخورد دیگر انقلابیون نشان میدهد که این ادعا چندان جا نیفتاده است، از سوی دیگر حوزه تعارض و تنش و ابهامات در اقدامات و تعامل با دولت، از سوی دیگر ارکان نظام جمهوری اسلامی وارد مراحل نوینی شده است. از یک سو رئیس دولت معتقد است که در تمام حوزهها کشور پیشرفت داشته و از دیگرسو منتقدان بر این نظر نیستند. فارغ از تحلیل حوزه عملکرد که نیازمند ارزیابیهای کمی و کیفی است، دولت نهم با منتقدان سرسختی روبهرو است، این در حالی است که حجم وسیعی از نیروهای منتقد دولت نهم که در اردوگاه اصلاحطلبان هستند، یا در سکوت کامل به سر میبرند یا از منظر انتقاد حداقلی با آن برخورد میکنند.
اما نکته جالب در این میان تشدید مرزبندیها و اختلافات جدی میان اصولگرایان در داخل و خارج از مجلس با دولت نهم است. در این میان شاید بتوان دولت نهم را در میان دولتهای پس از انقلاب یک استثنا نامید زیرا همواره دولتهای مستقر از سوی همفکران سیاسی خود حمایت میشده، عمده چالشهای خود را با مخالفان و رقبای سیاسی خویش داشتند.
موضوع دیگر که به این فضا التهاب بیشتری میبخشد، ارائه تصویری از دولت نهم است که آن را در انجام کار کارشناسی و ارائه آمارهای کمی با تردید روبهرو میسازد. رئیس این دولت و همکارانش هر از گاهی با ارائه آمارهای عجیب و غریب تعجب ناظران و حتی نمایندگان مجلس را نیز برمیانگیزند. دولت نهم در مسائلی مانند جلو کشیدن ساعت رسمی کشور، ساعت کار بانکها، کنکور، صندوق ذخیره ارزی، بودجه و... به روشهایی متکی شده که مورد انتقادهای جدی نمایندگان مجلس و دیگر ارکان نظام بوده است.
اما در این میان خوب است هر دو طرف ماجرا به عیار نقد و اهمیت آن بیشتر بیندیشند، از یکسو بر منتقدان فرض است که در تحلیل و ارزیابی عملکرد دولت از جاده انصاف و معدلت خارج نشوند و از دیگر سو بر دولت نهم حکم است که خود را از معرض داوری و نقد فراری ندهد. مدتی است اینگونه به نظر میرسد که رئیس دولت نهم در تلاش است تا اقدامات خود را به مراکز و نهادهای خاصی که مورد احترام و پذیرش همه نیروهای سیاسی و ارکان نظام است، متصل کرده، تلاش مینماید از ارزیابی واقعی فرار نماید. دولت نیازمند این روشها نیست.
چه امروز و چه فردا، آیندگان و تاریخ درباره عملکرد دولت نهم قضاوت خواهند کرد. اگر این دولت بر این باور است که نتیجه اقداماتش به خیر و صلاح ملک و ملت است، کینه بدخواهان و طعن منتقدان ذرهای از اصالتش نمیکاهد، اما در مقابل اگر معلوم شود دولت در اقدامات خود تدبیر لازم را مرعی نداشته و هزینههای ملی را افزایش داده، با هر لطایفالحیلی هم که بخواهد تصویری غیرواقعی از خود ارائه دهد، راه به ناکجاآباد خواهد برد. هم منتقدان باید عیار صداقت را بالا ببرند و هم دولت از عملکرد خود طفره نرود. مطلوب آن است، در آنجا که از اصل ماندهاند، بیهوده بر اسب نتازند. با مردم و مخاطبان صادق باشند. بگویند در کجا کج رفتهاند و در کجا توفیق داشتهاند. این تصویر ماندگارتر از اقدامات مارپیچ و زیگزاگی است که به نظر میرسد برخی از دولتمردان در پیش گرفتهاند.
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست