سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

گوشی سالمندها


گوشی سالمندها
اخبار این روزهای بازار گوشی های تلفن همراه در ایران، حاکی از افزایش تصاعدی قیمت ها است و این اتفاق، همزمان با موج جدید ورود گوشی های تلفن همراه تازه و مارک ها و برندهای جدید به بازار ایران روی می دهد در حالی که بازارهای خارجی به ویژه در کشورهای اروپای غربی و امریکای لاتین، بی سابقه ترین کاهش قیمت گوشی های تلفن همراه در چند سال اخیر را تجربه می کنند.
در این میان نباید از گوشی هایی غافل شد که به دلیل عدم استقبال عمومی، قیمت شان به نسبت در حال کاهش است و کاربران ایرانی با آسودگی بیشتری به خرید آنها مبادرت می کنند. با این تفاسیر و با توجه به عرضه جدیدترین محصول گوشی تلفن همراه شرکت اپل به بازارهای بین المللی با نام آیفون که توجه محافل فناوری اطلاعات و ارتباطات را به خود جلب کرده است، به نظر می رسد طی ماه های آینده از سرعت روند رو به رشد افزایش قیمت های گوشی تلفن همراه در کشورمان نیز کاسته شود و نیز رویکرد به گوشی های ساده تر که از زرق و برق های گوشی های لوکس و گران قیمت تهی هستند، عرضه کنندگان این محصولات در ایران نیز در قیمت های ارائه محصول خود تجدید نظر کنند.
به معرفی یکی از محصولات جدید و ساده شرکت موتورولا می پردازیم که به رغم نداشتن امکانات فوق العاده، به عنوان یک گوشی ساده و ارزان قیمت، مناسب حال کسانی است که به گوشی های معمولی تنها برای برقراری تماس و ارتباطات تلفنی اهمیت می دهند.
● نقاط قوت Motorola W۲۲۰
۱) قیمت بسیار ارزان شاید یکی از ویژگی های این گوشی دو بانده باشد که ممکن است برای شهرهای بزرگ مثل تهران یا اصفهان به دلیل قوی تر بودن زیرساخت های مخابراتی، مناسب باشد و یک آنتن دهی متوسط را ارائه کند. این گوشی در ایالات متحده با قیمت ۱۵ دلار فروخته می شود، با این حال قیمت متوسط آن در ایران، بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان است. به تناسب قیمت پایین، امکانات گوشی نیز در حد کمی هستند. اما با نگاه به محصولات گذشته موتورولا، می توان نتیجه گرفت که این شرکت به طور کلی تولیدکننده محصولات ارزان قیمت و عامه پسند است که طیف عمده مصرف کنندگان آن را افراد سالخورده یی تشکیل می دهند که به گوشی تلفن همراه با قابلیت سهولت در استفاده، تنها برای پاسخ دادن به اطرافیان و اهالی خانواده نگاه می کنند.
۲) به رغم تمام نواقصی که این گوشی ارزان و معمولی دارد، اما امکانات جالبش را نیز نمی توان نادیده گرفت. این گوشی از یک رادیوی FM بهره می برد که می تواند موج های داخلی رادیوهای شهری و محلی یا سراسری با فرستنده قوی را پشتیبانی کند. هدفن یا هندزفری نیز می تواند به عنوان آنتن برای این رادیو کار کند.
۳) W۲۲۰ یک گوشی ساده، ارزان و در عین حال سبک و بسیار کم حجم است. این گوشی ضمن اینکه تنها ۹۳ گرم جرم دارد و به تناسب وزن بسیار کمی دارد، در ابعادی طراحی شده که به راحتی در جیب های پاکتی یا فضاهای محدود جای می گیرد. ۹۵+۴۷+۱۷میلی متر یعنی ابعادی که این گوشی را به یک گوشی باریک در عین تاشو بودن و سبک بدل کرده است.
۴) چند قابلیت ساده و در عین حال کارآمد دیگر نیز باعث شده تا از این گوشی نتوان به تناسب قیمتش به عنوان یک گوشی پیش پاافتاده و معمولی نام برد. برخلاف آیفون که قیمتی چندصد دلاری دارد، این گوشی دارای امکان GPRS برای اتصال به اینترنت نیز هست ضمن اینکه بازی های قابل دانلود نیز دارد و نیز به قابلیت حالت آیفون ( Speaker در هنگام مکالمه) مجهز است و ماشین حساب، زنگ اخبار، تبدیل کننده واحدها و تقویم هم دارد.
● نقاط ضعف
۱) اگر بخواهیم نقاط ضعف این گوشی را به نسبت نداشته هایش بسنجیم، مطمئناً در مقابل یک گوشی ساده سونی اریکسون نیز کوچک ترین حرفی برای گفتن نخواهد داشت اما اگر مقیاس را قیمت و امکانات موجود بدانیم، W۲۲۰ را یک گوشی معمولی خواهیم دانست که کارمان را راه می اندازد (البته اگر تنها قصد برقراری تماس تلفنی داشته باشیم). با این حال، این گوشی به هیچ یک از قابلیت های اتصال مثل بلوتوث و اینفرارد مجهز نیست، دوربین ندارد، موسیقی و فایل های MP۳ را پخش نمی کند و صفحه نمایش آن نیز بسیار کوچک است (به رغم رنگی و استاندارد بودن)
Motorola W۲۲۰ ( ۲
مدت زمان کمی را در حالت کشیک یا استندبای پشتیبانی می کند و نیاز به شارژ شدن مداوم در بازه های زمانی کوتاه دارد که ۲۹۰ ساعت است ضمن اینکه زمان گفت وگوی آن نیز ۵۰۰ دقیقه است. همین طور حافظه داخلی این گوشی که هیچ گونه کارت حافظه یی را پشتیبانی نمی کند، نیم مگابایت است، اما به طور کلی، کارشناسان تلفن همراه می گویند اگر قصد صرفه جویی در خرید گوشی را دارید، مدت زمان کار روزانه تان با تلفن همراه کمتر از ۱۰ دقیقه است و به این وسیله اگر به تجملات اهمیت نمی دهید، حتماً به سمت W۲۲۰ بروید. ضمن اینکه «گوشی امروز» هم تنها فضایی برای بررسی گوشی های هزار دلاری و گران قیمت نیست!
منبع : روزنامه اعتماد