یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
شکلات، غذای پادشاهان؟!
شكلات از دانه های درختی بنام تئوبروما كاكائو بدست می آید ، تئوبروما یك لغت یونانی است به معنی "غذای پادشاهان "!!! آزتك ها "بومیان امریكای مركزی " از قرنها قبل این درخت را حسابی تحویل میگرفتندو حتی از دانه های آن بعنوان پول استفاده میكردند ، همین آزتك ها بودند كه كشف كردند با له كردن دانه های این درخت و اضافه كردن ادویه به آن ، میتوانند یك نوشیدنی تلخ اما قوی درست كنند .در قرن شانزدهم ، دریانوردان اروپایی این ماده را در بازگشت از امریكا به كشورهای خودشان بردند و به آن شكر اضافه كردند و خیلی زود این ماده تلخ و شیرین تبدیل به یك نوشیدنی پر طرفدار گران و لوكس در اروپا شد.حدود سال ۱۸۰۰ میلادی اولین شكلاتهای كاكائویی با اختراع تكنیك های قالب گیری به بازار آمد ، با استفاده از آسیابهای مكانیكی می شد به راحتی دانه های درخت كاكائو را له و پودر نرمی از آن درست كرد ،با گرم كردن و ریختن این پودر در قالب اولین شكلات كاكائویی متولد شد .در سال ۱۸۲۵ یك هلندی موفق شد كه از دانه های كاكائو كره بگیرد ، به این ترتیب یك قدم بزرگ دیگر در صنعت شكلات سازی برداشته شد . چندین سال بعد رودلف لینت سوئیسی ، كره كاكائو را به شكلات كاكائویی اضافه كرد تا نرمتر شوند .
در سال ۱۸۷۵بود كه سوئیس دنیل با بكار بردن شیر در ساخت شكلات ، شكلاتهایی نرمتر و شیرین تر از شكلاتهای كاكائویی ساخت ، وقتی كه كارخانه نستله ، شیر را به صورت پودر یا همان شیر خشك تولید كرد شكلاتهای شیری رونق گرفتند چرا كه پودر شیر خیلی بهتر از شیر مایع با كاكائو مخلوط میشد .در حقیقت كره كاكائو ، كه مهمترین ماده تشكیل دهنده شكلات است مخلوطی از چربیهای سیر شده و سیر نشده " تری گلیسریدها"است كه مقادیر نسبی آنها به كشور مبدا بستگی دارد، برخی از تری گلیسریدهای سیر نشده در كره كاكائو نقطه ذوب پایینی دارند و همین باعث میشود كه در دمای اتاق تا اندازه ای به حالت مایع در آیند ، افزودن چربی شیر به شكلات مقدار تری گلیسریدهای سیر نشده در آن را بالا میبرد و نسبت چربی مایع را زیاد میكند و به همین دلیل است كه شكلات شیری نرمتر از شكلاتهای تیره هستند .سطح یك شكلات با كیفیت خوب شامل تعداد زیادی بلور ریز و كوچك چربی است كه میتوانند نور را منعكس كنند و به آن ظاهری براق بدهند ، هر گونه شكاف ، ترك و یا حتی اثر انگشت روی سطح شكلات میتواند باعث بزرگ شدن بلورهای كوچك و نوك تیز چربی شود ، وقتی بلورها به اندازه ای برسند كه بتوانند نور را از سطح پراكنده سازند به شكلات ظاهری كدر و مات خواهند داد.
منبع : پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست