چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

کسب و کار وبلاگی


کسب و کار وبلاگی
تحقیقاتی که تاکنون انجام گرفته به روشنی نشان می دهد که معمولا بلاگرها به انگیزه های "بیان خود" و یا "یافتن دوستان جدید" و یا به اصطلاح "به اشتراک گذاشتن ایده ها و سلیقه هایشان" به وبلاگ نویسی روض می آورند.
انگیزه های مالی و مادی کمترین درصد را به خود اختصاص می دهد. این آمار مخصوص کشور و فرهنگ خاصی نیست اما به تدریج و با گسترش امکانات ارتباطی فضای مجازی و تبعات آن بر مصرف رسانه ای و جنبه های اقتصادی زندگی و به تدریج جنبه های اقتصادی وبلاگ ها نیز مورد توجه قرار می گیرند.
روش های کسب درآمد از وبلاگ:
روش های کسب درآمد از وبلاگ بسیار متنوع است، این روش ها را می توان به ۴ دسته کلی تقسیم کرد:۱-فروش تبلیغات(مستقیم یا با واسطه)۲-فروش پست(مطلب)۳-رایگان(Donate) ۴-فروش(محتوا یا کالا)کسب درآمد از طریق فروش تبلیغات که به عنوان مرسوم ترین روش کسب درآمد مطرح است، به دو طریق با واسطه و بدون واسطه می باشد.فروش تبلیغات(مستقیم یا با واسطه): برخی از سایت ها مانند گوگل، eday مثل بنگاه های تبلیغاتی به ارایه آگهی مشتریان خود می پردازند(نوع با واسطه)، در مقابل می توان با دریافت سفارش از شرکت خاصی آگهی آن را بر اساس قیمت مورد توافق در وبلاگ قرار داد(نوع بدون واسطه).انواع زیادی از آگهی های با واسطه وجود دارد که از نظر نحوه پرداخت تا نحوه ارایه آگهی بسیار متنوع هستند.
۱) از نظر نحوه پرداخت: بر اساس کلیک(مبلغ معینی به ازای هر کلیک)
۲) بر اساس مدت زمان(مبلغ معینی به ازای یک دوره زمانی مشخص)
۳) بر اساس دفعات مشاهده(مبلغ معینی به ازای هر بار لود شدن صفحه)
۴) به صورت حق العمل(درصد خاصی از مبلغ کالای فروش رفته در سایت آگهی دهنده)
۵) از نظر نحوه ارایه: تصویر(بنرهای تبلیغاتی با سایزهای مشخص)، متن(آگهی های متنی که رایج ترین نوع آن آگهی های گوگل است)، داخل فید rss(تبلیغات متنی پایان هر پست در فید)
● فروش پست:
این مورد شاید نا آشناترین روش کسب درآمد برای اهالی وبلاگستان فارسی باشد. دارندگان وبلاگ های تاثیرگذار در قبال دریافت مبلغی به ارایه یک مطلب در مورد کالا خدمات یا شرکت خاصی می پردازند. این مطلب ممکن است به صورت یک گزارش آگهی، یک بررسی از نگاه صاحب وبلاگ و یا یک توضیح ساده باشد.
وب سایت های بسیاری این سرویس را برای صاحبان آگهی و وبلاگ نویسان ارایه می دهند مانند reviewme و .payperpost برخی نیز مانند شرکت های تولید کننده تلفن همراه با در اختیار قراردادن یک گوشی تلفن به نویسنده وبلاگ از او درخواست می کنند تا با نوشتن یک پست به بررسی آن کالا بپردازد.
● رایگان:
بسیاری از ما نکات فراموش نشدنی را از وبلاگ ها می آموزیم، نکاتی که شاید مسیر زندگی ما را عوض کند. وبلاگ نویسان این مطلب را بدون دریافت مبلغی انجام می دهند حتی بعضی برنامه نویسان وبلاگ نویس ممکن است در وبلاگ خود کد و یا نرم افزارهایی را به صورت رایگان یا اپن سورس(source open) قرار دهند که راهگشای بسیاری از مشکلات کوچک و بزرگ ما است. یکی از راه های گفتن تشکر به اینگونه وبلاگ ها پرداخت مبلغ کوچکی به آنها به عنوان کمک و خسته نباشید است.
برخی از in-plug ها برای سیستم های مدیریت وبلاگ(مانند وردپرس) با عنوان "اگر از این پست خوشتان آمد برای من یک نوشیدنی بخر!" خوانندگان را به پرداخت مبلغی اندک ترغیب می کنند.
به جز پرداخت مستقیم روش های دیگری مانند list wish ها وجود دارد.(برخی سایت های تجاری مانند آمازون قابلیتی به نام list wish دارند که در آن به کاربر این امکان را می دهند که اجناس مورد علاقه خود را در یک لیست به نام لیست آرزوها قرار دهد) علاقه مندان به کمک می توانند یکی از این list wish ها را برای نویسنده خریداری کنند.
● فروش محتوا یا کالا:
فروش محتوا(content pay) به معنی دریافت مبلغی در ازای نشان دادن آن به خواننده می باشد. برخی وبلاگنویسان برای همه و یا برخی از پست های خود از این روش استفاده می کنند.
گاهی اوقات می توان با کمک وب سایتهای واسطه به فروش کالاهای تبلیغاتی با نام وب سایت پرداخت مانند فروش کلاه، تی شرت، لیوان و. وبلاگ های پر بیننده که توانسته اند نام خود را در این عرصه حک کنند توانسته اند به خوبی از این قابلیت استفاده کنند.
r.Mebiamanagment
منبع : روزنامه ابتکار