یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

نقش مهار کننده‌های آمیلاز در کنترل قند خون


نقش مهار کننده‌های آمیلاز در کنترل قند خون
مهار كننده‌های آمیلاز یا Amylase Inhibitor دسته‌ای از مواد هستند كه از جذب كربوهیدرات‌های پیچیده در داخل بدن جلوگیری به عمل می‌آورند.
كربوهیدرات‌های پیچیده برای جذب در داخل بدن ابتدا باید یه قند‌های ساده شكسته شوند . قسمت اعظم این تغییر در داخل دهان و بوسیله آنزیمی به نام آمیلاز كه در داخل بزاق هر فردی موجود است انجام می‌پذیرد.
مكمل‌های حاوی مهار كننده آمیلاز با جلوگیری از تولید آمیلاز عملا كربوهیدرات‌های پیچیده را بلوكه می‌كنند.
این دسته از مواد بطور طبیعی در انواع بقولات و گندم و لوبیا‌ها یافت می‌شوند.
در سال‌های ابتدایی استفاده از این مكمل‌ها توفیق چندانی از مصرف آنها حاصل نمی‌شد اما با پیشرفت روش‌های فرآوری و استخراج این دسته از مواد عملا تاثیرگذاری آنها نیز افزایش پیدا كرد.
اگر چه هنوز هم شواهد علمی زیادی در این زمینه در دسترس نیست اما شركت‌های تولید كننده این دسته از مواد تاكید زیادی دارند كه استفاده از ۱۵٠٠ تا ۶٠٠٠ میلی‌گرم از مهار كننده‌های آمیلاز قبل از مصرف غذا به علت جلوگیری از جذب كربوهیدرات‌ها می‌تواند نقش مهمی در كنترل وزن و میزان قند خون و همچنین جلوگیری از بروز نوسانات قند خون در افراد معمولی و دیابتی ایفا نماید.
آنچه باید دقت نمود این است كه احتمال دارد وجود مقادیر زیاد كربوهیدرات‌های هضم نشده در داخل روده بزرگ كه معمولا بعد از مصرف این دسته از مكمل‌ها بوجود می‌آید موجب بروز اسهال در بعضی از افراد گردد.
منبع : سایت تغذیه و رژیم درمانی