جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پرورش فلفل


پرورش فلفل
● فلفل
فلفل گیاهیست با بوته های یک ساله ، محل اصلی و اولیه آن را سواحل آمریکا می دانند . ساقه های این گیاه تا ارتفاع ۷۰ سانتیمتر می رسد .
برگ های آن به رنگ سبز تیره ، کشیده و نوک تیز بوده و گل ها به رنگ سفید و بصورت تک تک و جدا ازیکدیگر درانتهای ساقه نمایان میگردد .
میوه این گیاه را که همان فلفل باشد بنا به انواع آن (خوراکی – زینتی) به رنگ های : سرخ ، سبز ، زرد و بنفش و به اشکال مختلف نازک کشیده ، ضخیم و گوشتی کشیده ، ضخیم و گوشتی کوتاه ، کُروی شکل کوچک (مانند گیلاس) بیضوی شکل و کُروی بزرگ (مانند گوجه فرنگی) می توان مشاهده نمود .
طعم فلفل ، در انواع آن مختلف و متفاوت است و از تند تا شیرین یافت می شود .
مصرف فلفل ، بصورت خام و تازه با غذا و یا اضافه نمودن در سالاد مرسوم و معمول است .
در ترشی ها نیز بصورت مخلوط و یا به تنهایی به عنوان ترشی فلفل مورد استفاده قرار می گیرد .
فلفل را خشک کرده آن را بصورت پودر در میآورند و برای چاشنی غذا استفاده می کنند .
● انواع فلفل :
مهمترین انواع فلفل عبارتند از :
۱) فلفل قرمزتند .
۲) فلفل پیش رس کوتاه ( بشکل گوجه فرنگی ).
۳)فلفل سبز تند ، فلفل دُلمه( فلفل خیلی بزرگ شیرین ).
۴) فلفل شیرین .
۵) فلفل زرد بزرگ ایتالیائی .
روش کاشت :
درنقاط گرمسیر فلف را در اسفندماه و در نقاط معتدل در فروردین ماه در شاسی و یا زیر نایلون خزانه می کنند .
زمانی که بوته ها ۴ تا ۶ برگه شدند آنها را به محل اصلی که از قبل آماده ساخته اند منتقل مینمایند .
بهترین روش برای کاشت فلفل طریقه خطی می باشد .
باین منظور بوته های جوانی را که از خزانه خارج ساخته اند روی خطوطی که ۵۰ سانتیمتر از یکدیگر فاصله دارند به فواصل ۳۰ سانتیمتر از هم می کارند .
در تابستان بنا به شدت و ضعف درجه حرارت هوا هر ۳ تا ۴ روز یکبار آبیاری ضرورت دارد .
● بذرگیری :
برای بذرگیری فلفل ، بهتر است از میان بوته های خوب و سالم به تعداد مورد نیاز انتخاب شوند و میوه ( فلفل) آنها را برداشت نکنند تا کاملا برسند . آنگاه میوه ها را چیده و در محلی سایه بگذارند تا خشک شود . سپس غلاف آنها را باز نموده دانه ها را از داخل غلاف ها خارج سازند و در ظروف مناسبی برای کشت بعدی نگهداری نمایند .
منبع : سایت سبزی و سبزی کاری