دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
بیماری افسردگی و دلایل ناشناخته آن
طبق تخمین کارشناسان، تنها در کشور آلمان تقریبآ ۴ میلیون نفر دچار Depression یا افسردگی میباشند. بر اساس نتایج همه پرسیها، ۱۵ درصد از مردم، در طول زندگی خود به افسردگی دچار میشوند. زنان به میزان ۲ برابر با خطر این بیماری روبرو هستند.
علت بروز افسردگی میتواند از دست دادن محل کار، بیماری، جدائی از همسر، مرگ نزدیکان و یا شکست در زندگی باشد. اما افسردگیها نبایستی اجبارآ، یک علت خارجی داشته باشند. بیش از ۱۰۰۰ تن از کارشناسان این امر، طی یک کنگره ۳ روزه در شهر آخن آلمان در پیرامون بروز این ناراحتی، شیوه های درمانی و علل آن به مشاوره پرداختند.
بی حوصلگی، افسردگی و نا امیدی را هر کسی میشناسد. اینها فازهائی هستند که، جزئی از زندگی محسوب میشوند و پس از مدتی از میان میروند. اما در مورد بیماری افسردگی برخلاف، این علائم، هفته ها و ماهها ادامه مییابند اگر، مورد معالجه قرار نگیرند. افراد مبتلا به این بیماری، بزرگسالان و اما همچنین کودکان و نوجوانان، با نیروی خود قادر نیستند از این منجلاب روحی خارج شده و بر مسائل روزانه خود غالب آیند.
▪ خانم پرفسور Beate Herpertz-Dahmann مدیر کلینیک روانشناسی کودکان و نوجوانان در مدرسه عالی تکنیکی آخن، یکی از این موارد را توصیف میکند:”داوید به من مراجعه کرد. او در آن زمان ۷ ساله بود و از این شکایت داشت که، همه چیز برای او بسیار دشوار است. از اینکه از این هراس دارد که به مدرسه برود و دچار حالت تهوع میشود زمانیکه او، به اجبار بایستی به این منظور خانه را ترک کند. داوید در ادامه تشریح کرد که، او دیگر نیروی زندگی کردن ندارد و اینکه او خود و جهان اطراف را، غیر قابل تحمل میداند.”
این عوارض از علائم مشخص Depression میباشند. اما علاوه بر این، اشکال متفاوتی وجود دارند که بیماری افسردگی از طریق آنها، خود را به نمایش میگذارد از جمله، بی اشتهائی، عدم تمایل جنسی، بیخوابی و عدم تمرکز حواس. کودکان مبتلا به افسردگی، برخلاف بزرگسالان دچار این بیماری، اغلب همچنین خشن و ناآرامند. پزشکان بر حسب علت بروز افسردگی، بین اشکال مختلف این بیماری تفاوت قائل میشوند.
▪ پرفسور روانشناس Henning Saß مدیر درمانی کلینیک دانشگاهی آخن در این مورد میگوید:” برخی از این افسردگیها هستند که ما میگوئیم از درون منشا میگیرند، بدون هر گونه ارتباط مشخص با موقعیت خارجی زندگی و دپرسیونهائی وجود دارند که بصورتی بسیار تنگاتنگتر با وضعیت اجتماعی آنها مرتبطند. برای مثال از دست دادن همسر و همراه زندگی، از دست دادن شغل، اما همچنین تحت فشارهای روحی شدید.”
دانشمندان در این میان طی مطالعات خود در رابطه با دوقلوها و خانواده ها به این نتیجه رسیده اند که، خطر ابتلا به بیماری افسردگی از طریق ژنتیکی به افراد به ارث میرسد. توضیح دلایل بروز افسردگیها، همچنین اشکال متفاوت و امکانات درمانی آنها، طی کنگره ۳ روزه آخن مورد بحث و مشورت قرار گرفت.
▪ پرفسور Saß در مورد دلایل بروز افسردگی میگوید:”ما میدانیم که، اختلالات بیو شیمیائی در مواد ناقل نویرونها یا سلولهای عصبی وجود دارند که، باعث ایجاد اشکال در کار سلولهای مغزی میگردند. همچنین هرمونها نیز در این زمینه نقش موثری را ایفا میکنند. اما اینها احتمالا تنها عوارضی هستند که، به همراه بیماری افسردگی بروز میکنند، بدون اینکه دلایل اولیه این بیماری را به نمایش بگذارند. اما دلایل اصلی افسردگی و روند دقیق آن در مغز انسانها را ما نمیشناسیم.”
محققان در حال حاضر در این تلاشند که، پیش از همه در علوم مربوط به اعصاب و بیولوژی مغز، به تحقیق در مورد بیماری افسردگی بپردازند.
نتیجه این تحقیقات از جمله تولید و تهیه داروهای ضد افسردگی است که، بوسیله آنها اختلالات بیوشیمیائی در مغز اغلب بیماران با آنها مورد معالجه قرار میگیرند، بدون اینکه عوارض جانبی مهمی بروز کنند. البته اینکه بیماری کدام بیمار، به کدام دارو پاسخ مثبت خواهد داد را، نمیتوان پیشگوئی کرد. در انتخاب نوع دارو، انواع علائم بیماری و سن بیماران، از فاکتورهای بسیار مهم میباشند. اما برای کودکان و نوجوانان موقعیت خوبی وجود ندارد، زیرا مصرف این داروها برای آنها تنها در موارد استثنائی مجاز است. چرا که در این زمینه
هنوز مطالعات کافی انجام نگرفته اند.
در کنار داروهای ضد افسردگی، شیوه های روانشناسی درمانی هستند که، میتوانند به بیماران کمک کنند. به دلیل وجود خطر خودکشی بیماران مبتلا به دپرسیون، درمان پزشکی در مورد این افراد، از اهمیت بسیار برخوردار است. لازم به تذکر است که، هر ساله در آلمان، بیش از ۱۱ هزار نفر دست به خودکشی میزنند. تقریبآ ۶۰ درصد از این افراد از افسردگی رنج میبرند.
منبع : کانون فرهنگی اجتماعی ایرانیان مقیم اتریش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست