چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
در جستجوی آینده - نقش R&D در نوآوری و موفقیت شرکتها
كدام شركتها آینده ما را میسازند؟ كدامیك نوآورترند و كدامیك بودجه زیادی را به امر تحقیق و توسعه (R&D) اختصاص میدهند؟ یكی از معیارهای سنجش این امر، بررسی میزان سرمایهای است كه شركتها در راه تحقیقات گذاشتهاند. این سرمایه یعنی بودجه تحقیقاتی، دستگاهها، تجهیزات و همچنین ایدههایی كه در این بین وجود دارند. هفتهنامه بیزنس ویك، به مناسبت هفتاد و پنج سالگی خود، برای نخستین بار پژوهشی را در این زمینه صورت داده است. در این بررسی، بودجههای تحقیقاتی شركتها تحت بررسی بودهاند و نشان داده شده كه چه سهمی از بودجه كل شركت در اختیار بخش R&D بوده است.
● درصدسهم تحقیق و توسعه ازoutlayتحقیق و توسعه (میلیون دلار)میزان فروش(میلیون دلار) نام شركت
▪ Applied Micro Circuits ۱۳۱ ۱۲۸ ۶۴/۳
▪ Biogen Idec ۶۷۹ ۲۳۳ ۵۷/۱
▪ PMC-Sierra ۲۵۰ ۱۲۰ ۵۴/۶
▪ BMC Software ۱۴۱۹ ۵۸۶ ۴۹/۳
▪ Gilead Sciences ۸۶۸ ۱۶۵ ۴۸/۵
▪ AMD ۳۵۱۹ ۸۵۲ ۴۲/۶
▪ Broadcom ۱۶۱۰ ۶۵۳ ۴۱/۵
▪ Micron Technology ۳۰۹۱ ۶۵۶ ۳۹/۲
▪ Intel ۳۰۱۴۱ ۴۳۶۰ ۳۸/۸
▪ inear Technology ۸۰۷ ۱۰۵ ۳۶/۶
▪ National Semiconductor ۱۹۸۳ ۳۵۳ ۳۵/۱
▪ Adobe Systems ۱۲۹۵ ۲۷۷ ۳۴/۹
▪ Microsoft ۱۱۰۹ ۷۷۷۹ ۳۴/۸
▪ Comverse Technology ۷۶۶ ۲۲۷ ۳۳/۷
▪ Analog Device ۲۰۴۷ ۴۵۰ ۳۳/۱
▪ QLogic ۵۲۴ ۸۸ ۳۳/۱
▪ Texas Instruments ۹۸۳۴ ۱۷۲۵ ۳۱/۶
▪ eritas Software ۱۷۴۷ ۳۰۲ ۳۱/۰
▪ eoplesoft ۲۲۶۷ ۴۳۳ ۳۰/۹
▪ eBay ۲۱۶۵ ۱۵۹ ۳۰/۶
▪ Tellabs ۹۸۰ ۲۸۶ ۳۰/۴
● شركتهای آیندهگرا
شركتهای بزرگ به دو روش در امر تحقیق و توسعه سرمایه گذاری میكنند. یا آن كه به پژوهش میپردازند تا محصولات و خدمات جدیدی را پدید بیاورند یا آن كه هزینه زیادی را صرف ظرفیت سازی از طریق خرید دستگاه های جدید، نرم افزار ها و ساختارهای نو می نمایند.بررسیها نشان دادند كه شركتهای فعال در حوزه بیوتكنولوژی یا زیستفناوری، بیشترین بودجه را به امر تحقیق و توسعه اختصاص دادهاند و در این زمینه بسیار فعال هستند (شركتهای Amgen و Biogen)، پس از آنها، تعجبآور نخواهد بود اگر نام شركتهای فعالIT را ببینیم. شركتهای Micro Circuits، اینتل و مایكروسافت این زمره هستند. نكته مهم دیگر آن است كه تمامی سی شركت صدر جدول (به غیر از یك شركت) همگی در حوزههای فناوری برتر یعنی بیوتكنولوژی، نیمهرساناها، نرمافزار، IT و بهداشت فعال هستند. حتی حراجی بزرگی مانند eBay نیز كمابیش برخلاف انتظار، در بین اسامی دیده میشود. البته اگر بخواهیم سهم بودجه R&D از بودجه كلی شركت را به عنوان ملاك اصلی در نظر بگیریم، نتیجهگیریها صحیح نخواهد بود. زیرا مثلاً در مورد شركتی مانند اینتل، عامل فوق به همراه سرمایهگذاریهای انجام شده روی تجهیزات، نرمافزارها، ساختمانها و اینكه این شركت با ایجاد كارخانههای جدیدی در راه تولید تراشههای جدید گام برمیدارد، میتواند روی تصمیمگیری درخصوص رتبهبندی اینتل، تأثیر بگذارد.همچنین درخصوص شركت دیگری مانند eBay این موضوع وارونه است. زیرا این حراجی، سرمایهگذاری كمتری را روی ساختمان و مكانهای فیزیكی میكند و بیشترین حجم سرمایهگذاری او روی میانافزارها و ساختارهای نرمافزاری دیگر است. در واقع این نحوه محاسبه بیشتر درخصوص كارخانجات یا صنایعی مانند نفت و گاز، به خوبی جواب میدهد. نكته دیگر آن است كه حجم سرمایهگذاری در امر تحقیق و توسعه، چیزی نیست كه نتایج آن در نگاه اول مشخص شود. در واقع اینكار، ابزاری است برای ظرفیتسازی جهت انجام نوآوری در آینده. در ضمن در بعضی كشورها نظیر آلمان یا ایالات متحده، حجم سرمایهگذاری در R&D مقوله بسیار مهمتری نسبت به سایر كشورها محسوب میشود. زیرا این امر رابط مستقیمی با میزان تقاضا برای كالاهای جدید در آن كشورها دارد. از طرف دیگر برای آنكه بتوانیم شركتهای حوزههای مختلف را با یكدیگر مقایسه كنیم. مفهومی را به نام outlay تعریف كردیم. Outlayها در واقع تركیبی از میزان سرمایهگذاری مستقیم بهعلاوه بررسی شرایط شركت از نظر میزان پرداخت دستمزدها، هزینه خرید مواد اولیه و نوع تحقیقات است. یعنی حجم سرمایهگذاری در امر تحقیق و توسعه فقط بخشی از outlay را شامل میشود. پس اگر شركتی بودجه R&D خود را بدون توجه به اثرات آن در امر فروش یا سهم از بازار كم كند، در نتیجه در فهرست ما نیز جایگاه مناسبی نخواهد داشت. از آنجایی كه تحقیق و توسعه و تلاش برای ساخت آیندهای بهتر، منحصربه ایالات متحده نمیگردد، در نتیجه در فهرست ارایه شده، شركتهای غیرآمریكایی نیز حضور دارند. برای تهیه فهرستها، مطابق معمول برای شركتهای آمریكایی از لیست پانصدتایی standard &Poor۰۳۹;s ۵۰۰ استفاده كردیم. برای شركتهای غیر آمریكایی نیز آمار مربوط به ۷۰۰ شركت را از لیست S&P ۲۱۰۰ مورد توجه قرار دادیم.
▪ فهرست شركتهای غیر آمریكایی آیندهگرا
صنعت نیمه رسانا
ARM Holdings بریتانیا ۲۲۸ ۸۶ ۵۳.۹
United Micro electronics تایوان ۲۷۵۸ ۱۷۴ ۴۵.۹
STMicro electronics هلند ۷۲۳۴ ۱۲۳۸ ۳۹.۰
نرم افزار و خدمات
Systems Dassault فرانسه ۹۱۳ ۲۶۱ ۴۵.۴
SAP آلمان ۸۴۹۵ ۱۲۰۲ ۲۳.۷
Sage Group بریتانیا ۹۹۶ ۱۰۳ ۲۲.۸
سخت افزار
Murata Manufacturing ژاپن ۳۷۹۳ ۳۱۳ ۲۰.۴
(Ericsson(LM Telefon سوئد ۱۹۳۲۲ ۳۸۸۸ ۱۹.۹
Spirent بریتانیا ۸۲۹ ۱۱۷ ۱۹.۸
نكته دیگری كه باید خاطر نشان كنیم آن است كه سرمایهگذاری در امر تحقیق و توسعه با خطر یا ریسك زیادی روبرو است كه میزان این ریسك با توجه به نوع صنایع متفاوت است. قطعاً نتایج صرف بودجه R&D در صنایع نفت و گاز با صنعت IT كاملاً متفاوت است. مثلاً اگر شركتی مانند مایكروسافت هزینهای زیادی را صرف R&D مینماید، قطعاً امید بیشتری به بازگشت سرمایهاش دارد. ولیكن این اطمینان باعث نمیشود كه این شركت مرتباً بر حجم سرمایهگذاری در این حوزه نیفزاید. این غول نرمافزاری برای آنكه پیشتاز فناوری اطلاعات باشد باید تن به پرداخت چنین هزینههایی بدهد. بیل گیتس به گزارشگر بیزنس ویك گفته است كه مایكروسافت روی هر موضوعی كه قدری جدی به نظر برسد یا نوآورانه باشد آنقدر سرمایهگذاری میكند كه این كار بیشتر به شرطبندی كلان میماند تا یك سرمایهگذاری ساده.و البته همه ما میدانیم كه همیشه شرطبندی، به برنده شدن منتهی نمیشود اما آینده متعلق به شركتهایی است كه از سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه نمیهراسند و میتوانند آن سرمایهها را به نحو صحیح مدیریت كنند تا در نهایت به آیندهای حقیقی برسند.
ترجمه و تلخیص: علیرضا صالحی
منبع : ماهنامه شبکه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست