سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
در مارسی چه می گذرد؟
اگر با توجه به پیروزی مقابل لیورپول و تساوی خانگی با پورتو عملکرد مارسی در لیگ قهرمانان اروپا موجه جلوه می کند، کارنامه اریک گرتس در لیگ فرانسه با ۲ شکست و یک پیروزی به هیچ روی (دست کم تا این جای کار) موفق نشان نمی دهد. مارسی در دیدار با سوشو در زمین حریف با ۲ گل به خودی که توسط مدافعانشان به ثمر رسید، با نتیجه ۲ بر یک دومین شکست پی در پی را پذیرفت و در منطقه سقوط قرار گرفت!
● مارسی از اسطوره تا سقوط
المپیک مارسی در کنار سنت اتی ین ۲ تیم بزرگ و اسطوره ای فوتبال فرانسه هستند که در تاریخ فوتبال این کشور بیش از هر باشگاه دیگری از جمله بوردو، موناکو، پاری سن ژرمن، اوسر، لانس، حتی رمس که ۲ نابغه فوتبال فرانسه و اروپا ریموند کوپا و «ژوست فونتن» را در عضویت خود داشت و با ۲ بار حضور در فینال باشگاه های اروپا مقابل رئال مادرید بزرگ در سال های پایانی دهه ۵۰ میلادی، نام خود را جاودانه کرد و لیون که با کسب ۶ قهرمانی پی در پی، به رکوردی کم نظیر در اروپا دست یافته است، مورد توجه و احترام فوتبالدوستان قرار دارند.
برخلاف سنت اتی ین که از میانه های دهه هشتاد میلادی رو به نزول نهاد و چندین و چند بار به دسته پایین تر سقوط کرد و اینک نیز در لوشامپیونه در قالب یک متوسط خودنمایی می کند، مارسی تا جایی جلو رفته است که به عنوان نخستین و تنها تیم فرانسوی به قهرمانی اروپا نایل آمده است. پس از ماجراهای مربوط به دوران مدیریت «برنارد تاپی» و سقوط اجباری به دسته دوم، مارسی در ۲ دهه گذشته اگرچه در قد و قامت سال های دهه ،۷۰ ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ ظهور نکرده است اما همواره در زمره تیم های مطرح لوشامپیونه و برخی اوقات نیز اروپا، نامش مطرح بوده است.
مارسی در فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ با کسب عنوان دوم در لیگ فرانسه پس از چند سال دوری ، دوباره به سطح بالای اروپا بازگشت. در این رهگذر و در فرصت تابستانی نقل و انتقالات، دست اندرکاران مارسی و در رأس آنها «دیوپ» بزرگترین (از نظر مبلغ و تعداد بازیکن) خرید لوشامپیونه را رقم زدند تا مارسی در قالب تیمی کاملاً زیر و رو شده با مربی موفق خود، «آلبرت امون» بتواند نه تنها در آزمون تازه اروپایی خود ، بلکه برای به زیر کشیدن غولی به نام لیون از قله فوتبال باشگاهی اروپا نیز آماده و سرحال باشد.
اما با گذشت بیش از ۲ ماه از آغاز فصل اگر عملکرد قابل قبول مارسی در لیگ قهرمانان اروپا را با توجه به نزول مشهود لیورپول و سطح نه چندان بالای ۲ تیم دیگر گروه، پورتو و به ویژه بشیکتاش در نیمه راه دیدار گروهی کنار بگذاریم، در لیگ فرانسه عملکردی با تعریف واژه «فاجعه» برجای نهاده است! پس از کسب نتایج ضعیف در آغاز فصل آلبرت امون محترمانه از کار برکنار شد تا جانشین او بازیکن و مربی بزرگ و موفق بلژیکی اریک گرتس با توجه به پیشینه درخشانش بتواند آب رفته را به جوی بازگرداند. گرتس در نخستین گام با مارسی به آنفیلد رفت و در دیداری به یادماندنی نماینده پر افتخار انگلستان در اروپا، مقابل شاگردان مرد بلژیکی زانو زد.
با این پیروزی طرفداران مارسی به آینده تیم خود امیدوار شدند اما چند روز بعد در لوشامپیونه مارسی به دیدار یکی از رقبای قدیمی خود یعنی سنت اتی ین رفت. دیدارهای این ۲ تیم همواره با حساسیت و هیجان همراه بوده است که این بار نیز اینگونه از کار درآمد و در شرایطی که سبزپوشان فوتبال فرانسه در ورزشگاه همیشه جوشان «جفری گیشار» از بندرنشین های جنوب کشور برتر نشان داده بودند، بازی با تساوی بدون گل در حال اتمام بود که سنت اتی ین درست در ثانیه های واپسین با یک ضربه آزاد از راه دور، دروازه حریف قدیمی را باز کرد و ۳ امتیاز را تمام و کمال به حساب خود ریخت. با این شکست تمام شیرینی و سرخوشی های روحی برآمده از پیروزی های تاریخی در آنفیلد به یک باره به تلخی و ناامیدی تبدیل شد.
در چنین شرایطی، گرتس بر آن شد تا شاگردانش را از نظر روحی و سپس تاکتیکی برای ادامه راه در لیگ فرانسه و لیگ قهرمانان اروپا آماده کند و در این رهگذر توقف ۲ هفته ای مسابقات باشگاهی به خاطر درگیری تیم ملی فرانسه در راه صعود به یورو ۲۰۰۸ سبب خیر شد تا گرتس و شاگردانش فرصت بیشتری برای آماده شدن داشته باشند. گفتنی است قبل از آمدن گرتس، مارسی که به عنوان یک مدعی و حتی جدی ترین و قوی ترین برای به زیر کشیدن لیون دندان تیز کرده بود، در بخش دوم جدول لوشامپیونه و در مکانی نزدیک به منطقه سقوط دست و پا می زد و مرد بلژیکی در قالب مهمترین وظیفه باید جهت حرکت مارسی را به سوی بالای جدول تغییر مسیر می داد اما با قبول نخستین شکست در لیگ فرانسه مقابل سنت اتی ین متوجه شد چه کار دشواری پیش رو دارد. پس از سرگیری دوباره بازی های لیگ نوبت به رویارویی با لانس رسید.
تیمی که خود در شرایط بدی قرار دارد و قرار است با کمک مربی اسم و رسم دار خود (ژان پیر پاپن) نجات پیدا کند. پیروزی یک بر صفر مقابل لانس در دیداری که نتیجه تساوی بیشتر با عدالت نزدیک بود، بخشی از انگیزه فروخفته شاگردان گرتس را بیدار کرد تا در آستانه سومین بازی اروپایی خود در فصل تازه، مارسی بتواند در ورزشگاه ولودروم، در تقابل با پورتو، با دست پر از میدان خارج شود.
اگرچه در دیدار با پورتو، مارسی توانست با کسب یک امتیاز راه خود را برای صعود به یک هشتم نهایی لیگ اروپا هموار کند اما با آنچه در جریان بازی دیده شد و حتی گرتس هم قبول داشت، پورتو به ویژه در نیمه دوم به مراتب بهتر و خطرناک تر از مارسی ظاهر شد که در این رهگذر اگر درخشش دروازه بان میزبان و بی دقتی و بدشانسی بازیکنان پورتو نبود چه بسا فرجام کار با شکست مارسی، همراه می شد اما کسب نتیجه مساوی و تداوم صدرنشینی مارسی که با ۲ پیروزی مقابل بشیکتاش با(آلبرت امون) و لیورپول و یک تساوی و در نهایت رسیدن به ۷ امتیاز ممکن شد، به این امیدواری دامن زد که مارسی روی جاده موفقیت گام نهاده است.
● گرتس نیامده، مات شد
رویارویی با سوشو در روز دوازدهم لیگ فرانسه اما برای مارسی یک کابوس و یک فاجعه در پی داشت چرا که پس از به ثمر رسیدن گل نخست توسط نیانگ در ابتدای نیمه نخست این باور به وجود آمد که مارسی در زمین حریف به سمت و سوی یک پیروزی پرگل و روحیه ساز پیش می رود .
اما نه تنها گل نیانگ بی حاصل از کار درآمد بلکه ۲ گل دیگری که در بازی به ثمر رسید، اگرچه با پا و سر مدافعان مارسی درون دروازه کاشته شد اما این سوشو بود که بدون گلزنی بازیکنانش با نتیجه ۲ بر یک به اولین پیروزی خانگی خود در فصل تازه دست یافته بود!سوشو که فصل را بسیار بد آغاز کرده و در رده های پایین جدول دست و پا می زد (پیش از بازی با مارسی، در رده هجدهم و در منطقه سقوط قرار داشت) برای رسیدن به اولین پیروزی خانگی خود کار را با دلهره و بی اعتمادی شروع کرد و برعکس مارسی از همان ابتدا کنترل بازی را در دست گرفت و توسط نیانگ به گل رسید.
پس از گل، اما گویی همه چیز دگرگون شد و بازیکنان سوشو از پیله ترس و احتیاط خارج شدند و به دروازه مارسی هجوم آوردند. زنگ خطر را «استفن دالما» با یک ضربه مهلک به صدا درآورد که با واکنش عالی دروازه بان مارسی راه به جایی نبرد اما در ادامه و زیر فشار میزبان «رونال زدبار» مدافع مارسی در دقیقه ،۲۹ گل تساوی را برای سوشو وارد دروازه خودی کرد.پس از به ثمر رسیدن گل تساوی، سوشو با توجه به دستپاچگی و ناهماهنگی مارسی دیگر به تساوی راضی نبود و در عمل نیز به هدف خود رسید؛ چرا که در دقیقه ،۵۰ تاریخ در فاصله کمتر از ۳۰ دقیقه برای مارسی تکرار شد و لونار برای دومین بار دروازه بان خود را با ضربه سر بسیار عالی خود به تسلیم وادار ساخت! اینکه می گویند گاهی شوربختی با خود، شوربختی می آورد، درباره مارسی مصداق دارد.
برای اینکه در دقایق پایانی و به خاطر برخوردی که می توانست پنالتی نباشد، داور با سخاوتمندی به سود مارسی در سوت خود دمید. اما جبرئیل سیسه که به خودی خود منفور طرفداران مارسی است توپ را به دست های دروازه بان سوشو کوبید تا شانس مارسی برای رسیدن به تساوی را بر باد بدهد!
با این شکست مارسی به رده هجدهم سقوط کرد تا در زمره نامزدهای بالقوه سقوط قرار بگیرد و سوشو با این ۳ امتیاز به طور موقت از منطقه سقوط یک پله فاصله گرفت.
گرتس که تلخی شکست در صورت و حرکاتش موج می زد، پس از بازی گفت:« ما برای دفاع کردن نیامده بودیم و گل اول که به ثمر رسید این ادعا ثابت شد اما پس از آن رفته رفته کنترل بازی را از دست دادیم و اغلب اوقات نسبت به حریف تأخیر داشتیم. بازی امشب مرا شگفت زده کرد.
یکی، ۲ هفته ای بود که تیم خوب کار می کرد، بازی خوب را شناخته بود. این بدترین عملکرد مارسی از زمان آمدن من بود. اینگونه شکست برای مربی قابل هضم نیست. آیا این یک بحران است؟ فکر نمی کنم. اگر بگوییم اثرات بازی با پورتو در ساق شاگردانم مانده است، توجیه درستی نیست.
آیا از نظر ذهنی دچار مشکل شده ایم؟ نمی دانم، البته خواهم فهمید.» به هر حال مارسی در شرایط دشواری بسر می برد. با گذشت ۱۲ هفته تیمی که قرار بود لیون را به زیر بکشد، اینک در معرض سقوط قرار دارد، بدون تردید اوضاع نمی تواند خوب باشد تا جایی که از هم اینک عده ای این پرسش را مطرح می کنند که آیا مارسی را باید در دسته دوم دید؟
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست