چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

بررسی اضافه نمودن دانه گندم کامل به جیره بر روی عفونت سالمونلا و ترکیب فلور روده در جوجه های گوشتی


در آزمایشی به منظور بررسی تغذیه جوجه های گوشتی با دانه گندم کامل ، بر روی سالمونلا، جوجه ها با سالمونلا تیفی موریوم مقاوم به ریفامپسین در ۱۵ روزگی تلقیح شدند. اسیدیته سنگدان با افزایش میزان گندم در طول دوره بیشتر کاهش می یافت. میزان سالمونلا در ایلیوم و سنگدان در گروهی که دانه گندم کامل تغذیه می کردند در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود. همچنین در گروه تغذیه شده با دانه گندم کامل، میزان کلستریدیوم پرفرنجس در روده پرندگان کمتر بود. نتایج حاصل از این مطالعات مشخص ساخت سنگدان نقش مهمی در جلوگیری از باکتریهای پاتوژن به قسمت های پایینی دستگاه گوارش را دارا می باشد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران