شنبه, ۱۷ آذر, ۱۴۰۳ / 7 December, 2024
مجله ویستا
زائری از غرب
آنه ماری شیمل؛ بازتاب اسلام، ترجمه بهاء الدین بازرگانی گیلانی ، نشر شور، ۳۰۰،۱۳۸۵ صفحه
گروه اندیشه: پروفسور آنه ماری شیمل، خاورشناس و اسلام شناس نابغه و پرآوازه معاصر آلمانی گرچه رسما مسلمان نشد،ولی بر اثر ممارست در متون اسلامی و مؤانست و همدلی با مسلمانان و شرقیان به ویژه بزرگانی چون مولانا از عشق و معرفت نسبت به پیامبر اسلام و دین او نصیبی وافر برده بود. او در طول عمر پر ثمر خویش همواره تعهدی بس سنگین در خود احساس می كرد تا غربیان را نسبت به حقایق، اصالت و غنای فرهنگ و تمدن اسلامی آگاه سازد و آنان را از پیش داوری های بعضا غرض آلود و ناصواب درباره این دین بزرگ توحیدی وا دارد و پل همدلی و تفاهم میان غرب مسیحی و شرق اسلامی برقرار نماید. كتاب «آنه ماری شیمل، بازتاب اسلام» گفت وگوی صریح فلیسیتاس فون شونبورن با آنه ماری شیمل است.
خانم فون شونبورن نویسنده سوئیسی و خواهر شاهزاده هاینریش رویس هفدهم است. او كه خود الهیات، فلسفه و تاریخ خوانده و كتاب های زیادی به رشته تحریر درآورده است تاكنون با شخصیت های بزرگی همچون دالایی لاما گفت وگوهایی انجام داده است. نویسنده در این كتاب سعی نموده پیش از مصاحبه به معرفی شیمل، شخصیت، روحیات و فعالیت های گسترده این بانوی اسلام شناس بپردازد. پروفسور شیمل در كتاب حاضر نگاهی عمیق به زوایای گوناگون و رنگارنگ عالم معنوی و دنیایی اسلام می افكند و تنوع شاخه های دین اسلام را در دوران های گذشته و عصر حاضر به تصویر می كشد.
او در این مصاحبه از معارف دنیای اسلام و ویژگی های متنوع جهان اسلام از ابتدا تا به امروز سخن به زبان می آورد و از جمله درباره پیامبر اسلام، عرفان اسلامی، مسلمانان، قرآن، تصوف، جهاد، شعر، كلام، مولوی، اقبال، ابن عربی، خوش نویسی و رویا و یا پیرامون مفاهیمی چون اهریمن و انفجار بزرگ گرفته تا حقوق بشر، حقوق زن، جنگ، گوته، روكرت، به قضاوتی دقیق و كارشناسانه می نشیند. خانم شیمل در این مصاحبه بالاخره به شرح زندگانی خویش و فراز و نشیب های بعضا سخت و ملال آور آن به ویژه در دوران جنگ جهانی دوم می پردازد و فعالیت های علمی و آكادمیك سخت كوشانه و پر ثمر خود را بر می شمارد و در عین حال از جفای لجوجانه عالم روشنفكری آلمان نسبت به خود ،كه هنگام اعطای جایزه صلح انجمن كتاب فروشان آلمان اوج عناد آمیزی گرفته بود، شكوه ها می كند.
چنین عنادی طبق نظر بسیاری از آگاهان بی غرض از جمله فون شونبورن در اصل به واسطه عشق فطری شیمل به جهان اسلام و شعر و عرفان شرقی نشات گرفته است.
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست