سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

استخر


استخر
شنا یکی از ورزشها و سرگرمیهای بسیار مناسب و لذت بخش برای کلیه افراد در سنین مختلف بخصوص در فصل گرما محسوب می شود .
مسئله اولویت دار در همه استخرها مسائل بهداشتی خصوصاً درصد پاکی آب و تجهیزات استانداردی است که باید کاملاً تحت نظارت و کنترل قرار گیرند . آب استخرهایی که مورد استفاده شناگران مختلف واقع می شود در اثر اضافه شدن موادی از بدن شناگران مانند مو ،‌ چربی ، میکروبهای دستگاه تنفس ، گوارش و تناسلی و سایر باکتریهای مضر و مواد زائد موجود در روی پوست بدن آلوده می شود و چون میزان این آلودگی بر اثر شمار و استفاده افراد مختلف از استخر بطور مرتب رو به افزایش است ، محل بسیار مناسبی برای آلوده شدن عده زیادی از مردمی که از آب استخر استفاده می کنند فراهم می نمایند .
لذا بمنظور جلوگیری از بیماری باید به معیارهای بهداشتی که برای استخرهای شنا تدوین گردیده است توجه شود بطوریکه این معیار بر حسب درجه اهمیت به قرار زیر می باشند :
۱ - صافی و شفافیت آب استخر : در تمامی مدتی که از استخر استفاده می شود آب آن باید صاف ، زلال و شفاف باشد بطوریکه بتوان یک صفحه سیاه به قطر ۱۵ سانتی متر را در زمینه سفید کف استخر در نقطه عمیق و به فاصله ۹ متر از هر طرف به وضوح رویت نمود لذا برای تصفیه و شفافیت آب می توان از تجهیزات جدید صافی و فیلترهای شنی استفاده کرد .
۲ - درجه حرارت : درجه حرارت آب استخر نباید بیش از ۲۵ درجه سانتیگراد باشد همچنین درصد حرارت هوای اطراف استخر نیز نباید بیش از ۵ درجه سانتی گراد گرمتر و یا یک درجه سانتی گراد سردتر از آب استخر باشد .
۳ - کلر آزاد و باقیمانده : آب استخر باید به دفعات مورد آزمایش برای تعیین کلر آزاد باقیمانده قرار گیرد و نمونه ها بایستی از قسمت کم عمق و عمیق استخر برداشته شود و میزان کلر آزاد باقیمانده در آن باید بین ۶/۰ تا یک میلیگرم در لیتر باشد . ( کلر برای گندزدایی به این منظور بکار می رود که خاصیت ابقایی دارد ) .
۴- میزان کلی فرم : میزان کلی فرم موجود در آب استخر نباید از حد استاندارد بیشتر باشد .
( به منظور آزمایش میکروبی آب استخر بایستی نمونه برداشت و تیوسولفات سدیم افزود تا کلر موجود در آب هنگام حمل به آزمایشگاه میکروبها را از بین نبرد .
منبع : واحد مرکزی خبر