سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا
آیا باز هم شاهد ویروس های جدید خواهیم بود ؟
در ماه دسامبر سال گذشته ، هنگامی كه ویروس MiMail.۱ از طریق پست الكترونیكی منتشر شد ، كاربران چندان توجهی به آن نكردند ، زیرا این ویروس نیز یكی از انواع بی اهمیت خانواده MiMail.۱ بود و سرعت انتشار آن در اینترنت چندان قابل ملاحظه نبود .
هر چند این ویروس جزو كرم های رایانه ای مخرب محسوب نمی شد ، اما در عمل دو سایت The Spamhaus Project و SpamCop را كه محل ثبت سوء استفاده های انجام شده از طریق ارسال هرزنامه است ، به كلی از فعالیت باز داشت .
با توجه به این حقیقت كه برنامه MS Outlook و قابلیت های ضد ویروسی آن پیشرفت چشمگیری داشته است ، انتظار می رفت كه سال ۲۰۰۳ میلادی ، سال نابودی ویروس های نهفته در نامه های الكترنیكی باشد ؛ اما ظاهراً باگذشت چند ماه از سال جدید میلادی پیش بینی می شود این گونه برنامه های مخرب ، به ویژه ویروس های مربوط به هرزنامه ها ، افزایش خواهند یافت ، زیرا ارسال كنندگان هرزنامه از این ویروس ها برای جمع آوری آدرس های پست الكترونیك و توزیع پیام هایشان به صورت ناشناخته ، استفاده می كنند .
ویروس MiMail اولین ویروسی نبود كه با نامه های ناخواسته ارتباط داشت .
در ژانویه ۲۰۰۳ میلادی كارشناسان ویروس دریافتند كه یك كرم رایانه ای به نام Sobig به ارسال هرزنامه ها كمك می كند .
در اوایل تابستان همین سال این ویروس ، شبكه ای از پراكسی های باز ( سیستم هایی كه به عنوان درگاه های ناشناس ورود به اینترنت عمل می كنند ) ایجاد كرد و درماه آگوست ، وقتی نوع Sobig.f ظاهر شد ، شبكه پراكسی های باز ایجاد شده توسط انواع دیگر این ویروس به Sobig.f در آلوده كردن بیش از یك میلیون كامپیوتر شخصی در سراسر جهان در كمتر از ۲۴ ساعت ، كمك كردند و به این ترتیب این ویروس به سریع ترین ویروس اینترنتی تبدیل شد .
آدرس پراكسی های باز برای نفوذگران بسیار ارزشمند هستند و دراتاق های گفت و گو و سایر مكان ها در اینترنت ، خرید و فروش می شوند . علت اصلی محبوبیت آنها ، فراهم كردن امكان دسترسی افراد به اینترنت از طریق آدرس lP یك سیستم راه دور است . دسترسی به اینترنت به صورت ناشناس برای ارسال كنندگان حرفه ای هرزنامه یك ضرورت است . كارشناسان امنیتی به سختی قادرند انبوه پیام های ارسالی از سوی فرستندگان ناشناس هرزنامه را شناسایی كنند .
از سوی دیگر شبكه های بزرگ پراكسی باز به ارسال كنندگان هرزنامه در ارسال سریع تر پیام هایشان ، در مقایسه با ارسال كنندگان هرزنامه به جز ایجاد پراكسی های باز برای جمع آوری آدرس های فعال پست الكترونیكی نیز از ویروس ها استفاده می كنند .
در گذشته ، ارسال كنندگان هرزنامه ناچار بودند CD های حاوی آدرس های معتبر و غیر معتبر پست الكترونیكی را خریداری كرده و امیدوار باشند كه درصد قابل توجهی از آنها فعالند ، اما اكنون این افراد قادرند در سراسر جهان كامپیوتر ها را به ویروس هایی آلوده كنند كه صدها هزار آدرس پست الكترونیكی فعال را ظرف چند ساعت به ارسال كنندگان هرزنامه فرستاده و سپس در مرحله بعدی سیل هرزنامه را به این آدرس ها سرازیر كنند .
● اما چه باید كرد ؟
بهترین راه حل ، ساختن قلعه های مستحكم برای جلوگیری از نفوذ ویروس ها است . برای این منظور علاوه بر استفاده از برنامه های تركیبی ضدویروس و دیوار آتش مانند PC_cillin internet Security ۲۰۰۴ ، توصیه می شودكه یك برنامه متوقف كننده هرزنامه مانند Norton AntiSpam ۲۰۰۴ یا Qurb در كامپیوترتان نصب كنید .
كاربرد تركیبی ( ضد ویروس / دیوار آتش ) باعث خواهد شد كه سیستم ، بدون اجازه شما هرزنامه ارسال نكند و برنامه ضد هرزنامه از كامپیوتر شما در مقابل سیل نامه های ورودی ناخواسته ، محافظت كند .
در هر حال برای نابودی كامل ویروس های پست الكترونیكی و هرزنامه در سال ۲۰۰۴ میلادی ، در سیتم عامل های سرور ویندوز تغییراتی به وجود آورد و به اعتقاد كارشناسان ، این تغییرات رشد هرزنامه ها را محدود خواهد كرد . شاید برای این اقدامات كمی دیر شده باشد ، اما به قول معروف « دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است ! »
منبع : مرکز اطلاع رسانی خانواده شمیم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست