دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
۷۰ درصد افراد بالای ۷۵ سال به آب مروارید مبتلا میشوند
آب مروارید، كدر شدن عدسی چشم است كه منجر به مشكلات بینایی میشود در مراحل اولیه استفاده از نور قوی و عینك، مشكلات بینایی ناشی از آب مروارید را كم میكند، اما در مراحل بعدی این بیماری انجام جراحی برای بهبود بینایی ضروری است.
عدسی چشم از آب و پروتئین ساخته شده و شفاف است تا نور بتواند از آن عبور كند، ولی گاهی اوقات بخشی از این پروتئینها تغییر یافته و منجر به كدورت قسمتهایی از عدسی میشود، در نتیجه نور به شبكیه نمیرسد و اختلال بینایی ایجاد میشود كه در این صورت پدیده آب مروارید بوجود میآید.
در مراحل اولیه این بیماری كه تنها بخش كوچكی از عدسی كدر شده است شاید آب مروارید مشكلی ایجاد نكند، اما در بیشتر مواقع این روند ادامه مییابد و بخش بزرگی از عدسی كدر میشود و بینایی را مختل میكند. اگر چه افراد زیادی در هر دو چشم به آب مروارید مبتلا هستند، ولی همیشه سرعت پیشرفت در دو چشم یكسان نیست و هرگز این بیماری از چشمی به چشم دیگر سرایت نمی كند.
۷۰ درصد افراد بالای ۷۵ سال و ۵۰ درصد افراد بین ۶۵ تا ۷۴ سال به این نوع آب مروارید مبتلا میشوند، اما امكان دارد از سن ۳۵ سالگی به بعد نیز افراد به آن مبتلا شوند.
این بیماری در افراد جوان و افراد دیابتی ممكن است به سرعت و در طی چند ماه پیشرفت كند، ولی سرعت پیشرفت را در هر فرد نمیتوان دقیقا پیشبینی كرد. دانشمندان علل متعددی از جمله سیگار كشیدن، بیماری قند و تماس زیاد با نور خورشید را عوامل ایجاد كننده آن ذكر میكنند، اما هنوز هیچ علت قطعی برای آن مشخص نشده است. تار یا محو شدن بینایی، حساس شدن به روشنایی، دید كم در شب، دوبینی یا چند بینی، افزایش دید نزدیك، تغییر مدام شماره عینك و لنز تماسی شایعترین علائم آب مروارید است و این علائم میتواند ناشی از سایر بیماریهای چشمی نیز باشد، پس توصیه میشود اگر فردی دچار هر یك از این علائم شد حتما به پزشك مراجعه كند.
بعضی از مبتلایان به آب مروارید همزمان با كاهش دید دور احساس میكنند كه دید نزدیك آنها بهتر شده، اما این تغییر موقتی است و با افزایش میزان آب مروراید، دید دور و نزدیك هر دو دچار كاهش خواهد شد. در مراحل اولیه این بیماری وضعیت بینایی با استفاده از عینك، عدسیهای بزرگ نما و نورهای قویتر بهبود مییابد، اما اگر این روشها كمك كننده نباشد، جراحی تنها را درمان است كه شامل خارج كردن عدسی كدر شده و جایگزینی آن با عدسی مصنوعی است.
در افراد مسن كه نیاز چندانی به دید كامل ندارند ممكن است دیرتر نیاز به انجام جراحی باشد، ولی به هر حال باید در این زمینه با چشم پزشك مشورت شود. آب مروارید زمانی نیاز به جراحی دارد كه اختلال بینایی انجام فعالیتهای شغلی و یا روزمره را مختل كند.
حدود ۹۰ درصد افرادی كه تحت این عمل قرار میگیرند دید بهتری پیدا میكنند، مگر این كه مشكلی در قرنیه، شبكیه یا عصب بینایی داشته باشند. آب مروارید مادرزادی در بعضی از بچهها كه تازه متولد میشوند و یا مدتی بعد از تولد بوجود آید، در این نوع آب مروارید ممكن است در بینایی اختلال ایجاد نشود، اما درصورت ایجاد اختلال حتما باید بچه تحت نظر پزشك باشد و در صورت لزوم، جراحی بر روی وی انجام شود.
منبع : روزنامه تفاهم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست