جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
ما و سال پیامبر اعظم (ص)
اعلام سال ۱۳۸۵ به عنوان سال پیامبر اعظم ، فرصت مغتنمی است که بدین مناسبت ، گام های بلندی در جهت آشنایی هر چه بیشتر با سیره و عظمت پیامبر اعظم (ص) و اهداف و رسالت عظیم جهانی او برداشته شود و نگاه مجددی به مباحث مربوط به آن حضرت صورت بگیرد .
انتظار این بود و هست که با توجه به سابقه و تجربه کارهای خوبی که در سال امام علی (ع) و امام حسین (ع) صورت گرفت و چند اثر ماندگار تدوین شد ، امسال نیز کارهای مشابه ، و حتی بزرگ تر و مهم تر صورت بگیرد ، اما تاکنون نشانه ای در این زمینه به چشم نمی خورد . طبعاً متولی – و حداقل پرچمدار و بانی – چنین برنامه کلانی ، مراکز و نهادهای فرهنگی هستند که هم بودجه در اختیار دارند و می توانند نیروی علمی جذب و هدایت کرده و برنامه های نرم افزاری طراحی کنند . در اوائل سال ، اعلام شد که ستاد بزرگداشت سال پیامبر اعظم (ص) در وزارت ارشاد تشکیل شده است .
نیز به فاصله اندکی از بیانات مقام معظم رهبری در این مورد ، رئیس محترم سازمان تبلیغات اسلامی طی مصاحبه ای که از تلویزیون پخش شد ، فهرست اجلاسیه ها و همایش هایی را که این سازمان در نظر دارد در سال جاری به این مناسبت در داخل و خارج از کشور برگزار کند ، اعلام کرد ، اما تاکنون هیچ یک از برنامه های دو مرکز یاد شده عملیاتی نشده است .
در این مورد عملکرد سازمان صدا و سیما باید جداگانه بررسی شود . البته اگر گفته می شود که مناسب است طرح های کلان اجرا شود ، معنایش این نیست که همین امسال اجرا شود که چند ماه آن سپری شده است ، بلکه اگر طرح مهمی آغاز شد هیچ اشکالی ندارد که در سال های آینده به ثمر برسد ؛ چه هر سال ، سال پیامبر اعظم (ص) است و همیشه و هر سال تناسب دارد که درباره آن حضرت بحث و بررسی جدیدی شود .
▪ چه باید کرد ؟
البته با توجه به فضای مسمومی که تعدادی از مطبوعات غربی نسبت به پیامبر عظیم الشأن و رسالت ایشان به وجود آوردند و به لحاظ حملات تبلیغاتی سنگین و گسترده ای که دستگاه های تبلیغاتی صهیونیستی و استکباری به عمل آوردند ، پیام عمده بزرگداشت چنین سالی ، بیشتر متوجه حوزه بین المللی و بعد جهانی است تا بتوان به نوعی در افکار عمومی جهان – به ویژه غرب – تأثیرگذاری کرده و پرده های فریب و تبلیغات کینه توزانه را پاره کرده ، فریب خوردگان و غافل ها را بیدار و هوشیار کرد و از این رهگذر توطئه های تبلیغاتی دشمنان اسلام و مسلمانان را خنثی ساخت .
از این رو به صورت نظری و در حد طرح و پیشنهاد به نظر می رسد سه عرصه متفاوت را می توان در نظر گرفت و به تناسب هر کدام – و به لحاظ ظرفیت آنها – برنامه های متناسبی تنظیم کرد .
▪ کشورهای غربی
▪ کشورهای اسلامی
▪ داخل کشور
۱) در کشورهای غربی می توان با همکاری و همفکری متفکران نامدار مسلمان ایرانی و غیرایرانی مقیم غرب مانند پروفسور حمید مولانا ، حامد الگار و اخلاف « آن ماری شیمل » آلمانی – که تعدادشان کم نیست – برنامه های مؤثری اجرا کرد . وزارت امور خارجه ، وزارت ارشاد ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی این چهره های علمی و فکری را به خوبی می شناسند .
حداقل می توان کتاب هایی مانند « قلب اسلام » به قلم سید حسین نصر که از انگلیسی به فارسی به همین نام ترجمه و در ایران منتشر شده و امثال کتاب یاد شده را که پس از حادثه سپتامبر برای مخاطبان غربی و با ادبیات آشنا در غرب نوشته شده با زبان اصلی در کشورهای انگلیسی زبان ، و ترجمه آن را به زبان های دیگر ، در مناطق دیگر و در تیراژ وسیع عرضه کرد .
۲) در کشورهای اسلامی اعم از عربی و غیرعربی ، تا حدودی کار آسان است چرا که پیامبر اعظم وجه مشترک بزرگی در میان همه مسلمانان جهان است ، بنابراین می توان با اشتراک و همکاری آنها قدم های بزرگی برداشت . چند ماه پیش در کشور « بحرین » به ظاهر از طرف مقامات این کشور ، ولی در باطن از طرف سعودی ها کنفرانسی با عنوان « دفاع از پیامبر خاتم » تشکیل شد که استقبال خوبی از آن به عمل آمد به گونه ای که به گفته سخن گوی کنفرانس ، سیصد نفر از سراسر جهان دعوت شده بودند و تصور می شد که تنها یک سوم آنها در آن کنفرانس شرکت می کنند ولی عملاً سیصد و پنجاه نفر از سراسر جهان در آن حاضر شدند و شخصیت هایی از گروه ها و جریان های مختلف فکر اسلامی در این کنفرانس سخنرانی کردند . از طرف ایران نیز آیه الله تسخیری شرکت داشتند و سخنرانی جالب و ارزنده ای را ایراد کرد .
بنابراین فضا در کشورهای اسلامی بسیار مساعد است .
۳ ) در داخل کشور – تا آن جا که اطلاع داریم برنامه هایی در حال شکل گیری است و طبعاً تا پایان سال شاهد برپایی نمایشگاه ها ، همایش ها ، نگارش مقالات ، ایجاد سایت های اینترنتی جهت معرفی پیامبر اعظم (ص) یا پاسخ به سؤالات و شبهات در این زمینه ، تألیف کتاب ها ، تنظیم پایان نامه ها و امثال این ها خواهیم بود . اما در هر حال سطح کلان عزم و همت بالای مدیران فرهنگی کشور را لازم دارد . در این جا به لحاظ ضرورت اختصار به عنوان نمونه چند طرح پژوهشی معرفی می شود که از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار است و می تواند محور پژوهش در قالب کتاب ، مقاله ، پایان نامه یا طرح درازمدت و گسترده قرار بگیرد :
▪ بررسی تطبیقی برخورد ( و مدارای ) مسلمانان با اقلیت ها ( اهل کتاب ) براساس آموزه های اسلام ، و رهنمودهای پیامبر اعظم (ص) طی تاریخ ، و مقایسه آن با وضع کنونی اقلیت های مسلمانان در کشورهای غربی .
▪ هتک حرمت پیامبر (ص) و ریشه های تاریخی و انگیزه ها و اهداف آن .
▪ طرح هایی برای بازسازی فرهنگ و تمدن اسلامی با نگاه به سابقه این تمدن .
▪ بررسی کارکرد چند صد ساله خاورشناسان درباره پیامبر اعظم (ص) .
▪ سیر تاریخی « دلائل النبوه » نویسی در میان مسلمانان .
▪ بررسی و معرفی کتاب هایی که طی تاریخ در دفاع از پیامبر اعظم (ص) توسط مسلمانان و غیرمسلمانان نوشته شده است ( در دو گروه جداگانه ) .
▪ بررسی و معرفی دانشمندان مسیحی ، یهودی یا پیروان سایر کیش ها که طی تاریخ با مطالعه اسلام و اهداف رسالت پیامبر اعظم (ص) ، مسلمان شده اند و معرفی خدمات آنان به اسلام و تألیفاتی که در این زمینه به یادگار گذاشته اند .
فرستنده: مرتضی احمدی
منبع : سایت مداحی
منبع : سایت مداحی
منبع : مدیرها
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست