سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
تالاب آلاگل
تالاب آلاگل در شرق جاده آق قلا به اینچه برون واقع گردیده که مساحت آن در زمان پرآبی به ۲۵۰۰ هکتار می رسد . این تالاب همانند تالاب های آجی گل و آلماگل از رودخانه مرزی اترک و زهکشهای طبیعی تامین می شود . محیط های پیرامونی تالاب با پوشش نی و جگن و درختچه های گز پوشیده شده است . بستر قالب دراکثر نقاط پوشیده از پوشش سبز جلبک می باشد . هر ساله در فصل مهاجرت هزاران پرنده به این تالاب و دیگر تالاب های استان می آیند که از انواع قو – فلامینگو – اردک – پرستو – قازها می توان نام برد .
● انگیزه های جذب گردشگر
این تالاب به دلیل قابلیت و اهمیت بین المللی که دارد از لحاظ اکوسیستم طبیعی و اکوسیستم آبی قابل استفاده برای گردشگران و علاقمندان ورزش های آبی – ماهی گیری و ... می باشد .
● مجموعه تالابهای آققلا و اترک
این مجموعه در قسمت جنوبی رودخانه اترک واقع شده و مشتمل بر تالابها و مردابهای اینچه، آلماگل، آلاگل، اینجه برون، بیبی شیروان، آجیگل، نمک و دانشمند است که مجموع مساحت آنها هزارو دویست و پنجاه هکتار تخمین زده میشود. برخی از این تالابها از جمله تالاب آلاگل در فهرست کنواسیون تحقیقات بینالمللی پرندگان آبزی و مهاجر در سال هزارو سیصدوپنجاه به ثبت رسیده است.فاصله تالابها از یکدیگر بسیار نزدیک است و آب و هوای محدوده آنها مدیترانهای گرم با تابستانهای خشک و گرم و زمستانهای ملایم میباشد. سطح آب تالابها در زمان پرآبی به بیش از دوهزارو پانصد هکتار نیز میرسد. این مساحت به عواملی نظیر میزان آب ورودی و خروجی، به اقلیم و دیگر عوام محیطی بستگی دارد. آب این تالابها از رودخانه اترک تأمین میشود.تالابهای یاد شده محل زیست پرندگان مهاجر متنوعی است که از جمله آنها میتوان به فلامینگوها ، قوها، غازها، حواصیل و... اشاره کرد. فصل شکار طبق تقویم اداره محیطزیست از اول پاییز تا آخر زمستان هر سال و هر هفته دو روز(چهارشنبه و جمعه) میباشد.از ماهیان این تالابها نیز میتوان به کولی، اورنج، سیمپرک و شیشه ماهی اشاره کرد که فصل صید آن طبق مجوز اداره محیطزیست گنبد از پانزده اردیبهشت تا پانزده اسفند ماه هر سال میباشد.از آنجا که این مجموعه تالابها و مردابها دارای راههای دسترسی، محوطههای اطراق، چشماندازهای دشتی، مرغزارهای وسیع و پرندگان بومی و مهاجر، همچنین استفادههای طبی میباشند، قابلیتهای فوقالعادهای را برای ایجاد یک کانون توریستی فراهم میکنند. شکار و صید بیرویه، چرای دام، وارد کردن گونههای غیر بومی، قطع اشجار و... ازجمله عوامل تهدیدکننده این تالابها به شمار میآیند.
منبع : وبگاه کویرهای ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست