یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
تغذیه در دوران پیری
تغذیه مناسب و دریافت کامل مواد غذایی مورد نیاز در دوران سالمندی از اهمیت زیادی برخوردار است و می تواند مشکلات رایج این سنین مانند چاقی، دیابت، بیماری های قلبی - عروقی و پوکی استخوان را کنترل کند.
فاکتورهای بسیاری مانند درآمد کم، کم تحرکی، انزوای اجتماعی و افسردگی بر سلامت سالمندان تأثیرگذار است.
با افزایش سن، میزان انرژی مورد نیاز افراد کاهش پیدا می کند، از این رو باید تغییراتی نیز در برنامه غذایی آنها ایجاد شود. بدین منظور توجه به نکات زیر ضروری است:
▪ کاهش میزان مصرف مواد پرانرژی مانند شیرینی، غذاهای سرخ شده یا پرچرب، نشاسته ای و ...
▪ افزایش میزان مصرف میوه، سبزیجات تازه جهت تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز.
▪ دریافت کلسیم به میزان کافی.
▪ قرار گرفتن در معرض آفتاب جهت تأمین ویتامین D مورد نیاز.
▪ اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب خصوصاً چربی های اشباع شده و جایگزین کردن چربی های اشباع نشده چندگانه مانند روغن آفتابگردان یا روغن سویا و... جهت جلوگیری و کنترل مشکلاتی مانند فشار خون و برخی بیماری های قلبی - عروقی.
[مرتضی پناهی]
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست