جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
نگاهی به سرمقالههای مطبوعات جهان - ۸ سپتامبر
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن یادداشتی از عبدالرحمن راشد با عنوان عربستانیها در مسکو و امریکاییها در لیبی به موضوع سیاستهای جاری در خاورمیانه پرداخته و نوشته است، پناه بر خدا، دنیا عوض شده است. آنچه میبینیم به یک سریال تلویزیونی بیشتر شبیه است، منطقی در خود ندارد. مشهورترین مقام سابق عربستانی در واشنگتن امیر بندر بن سلطان با پوتین دوبار در یک ماه دیدار میکند و همزمان با آن کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه امریکا با معر قذافی رهبر لیبی سر سفر افطار مینشیند، در همین حال سوریها نیز مشغول مذاکره با اسرائیل هستند.
وی در ادامه یادداشت خود مینویسد، ملک عبدالله پادشاه عربستان تلاش میکند دور اندیش باشد و آینده مصالح عربستان را ببیند. وی این روزها با همین هدف و دیدگاه به جای سفر به اروپا و امریکا در غرب رفتن به چین و روسیه را ترجیح میدهد زیرا گمان میکند مصالح کشورش چیز دیگری ایجاب میکند.
وی در پایان یادداشتش مینویسد، هیچ گاه گمان نمیکنم سیاست عربستان چون به مسکو و پکن نزدیک شده انقلابی باشد کما این که در ذهنم هم نمیگنجد سیاستهای لیبی چون میزبان کاندولیزا رایس و دیوید ولش بوده معتدل شده باشد.
روزنامه الحیات همچون بسیاری از روزنامههای دنیا سرمقاله امروز خود را به انتخابات ایالات متحده امریکا اختصاص داده است. این یادداشت که عنوان اتفاق ناگهانی در انتخابات امریکا نمیافتد، مینویسد، کمتر از ۹ ماه دیگر ملت امریکا رئیس جمهوری جدید خود را انتخاب میکند. ظواهر امر نشان میدهد که در طول این مدت اتفاق خاص بنیادینی نیفتد که بخواهد در آرای مردم خللی ایجاد کند. گرچه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در بسیاری از مسائل با یکدیگر اختلاف نظر شدید دارند و دنیای خارج نیز بدون آن که منتظر اتفاق بزرگی باشد به راه خود ادامه میدهد.
در ادامه این یادداشت به نظرسنجیهای موجود درباره میزان شانس نامزدها برای رسیدن به منصب ریاست جمهوری اشاره شده و آمده است، نظرسنجیها نشان میدهد که باراک اوباما با اختلاف بالایی از رقیب خود جان مککین پیش است. اما نباید فراموش کرد آنچه برای نخبگان امریکایی اهمیت دارد و آینده کشور را رقم میزند سیاست خارجی امریکا و تاثیر مستقیم آن بر امنیت ملی کشور است. احساسات ملت امریکا همواره بر این استوار بوده که ملیگرا باشند و خود را بر خارجیها برتر حس کنند. از این رو پیشبینی میشود، سیاست خارجی امریکا در برابر موضوعات عراق، روسیه، ایران و همچنین مسئله مبارزه با تروریسم حساسیت بیشتری از خود نشان دهد و بر انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسیاری بگذارد.
روزنامه الاهرام چاپ قاهره، سرمقاله امروز خود را به موضوع سقوط صخرهها بر خانه مردم مصر که تا کنون نزدیک به ۳۲ کشته و بیش از ۶۰ زخمی در بر داشته اختصاص داده و با عنوان حادثه طبیعی و جای خالی قانون و قانونمداران نوشته است، آنچه در منطقه ناصر جایی که حادثه خونین روز شنبه رخ داد، بسیار تاثر برانگیز بود. این نخستین باری نیست که چنین حادثهای در مصر رخ میدهد و چنین تلفات خونباری را به وجود میآورد. بخشی از مسئولیت این حادثه متوجه مردم است که چرا در مناطق خطرناک این چنینی ساکن میشوند و زمانی که شب حادثه به آنها هشدار داده شد که محل را ترک کنند، آنها به این هشدار توجه نکرده و تقاضا برای تخلیه محل سکونشان را رد کردند. اما قسمت اعظم این مسئولیت متوجه دولت مصر و به ویژه سازمان ویژه مبارزه با حوادث طبیعی است. به این دلیل که چرا برای تخلیه محل به ساکنان اصرار نکرد، تدابیر لازم را نیندیشید و برای این کار نمایندگان مجلس را در جریان نگذاشت.
روزنامه نیویورک تایمز چاپ ایالات متحده، سرمقاله امروز خود را به وضعیت اقتصادی امریکا اختصاص داده است. در این سرمقاله که عنوان زندگی حقیقی اقتصاد را بر خود دارد، نوشته شده است، آیا به یاد دارید سالهایی را که اقتصاد امریکا به شدت دچار چالش شده بود؟ اقتصاد ما رشد کرد و هیچ وابستگی به شاخصها نبود و بیشتر امریکاییها میدانستند که چه کنند و به زندگی خود با آسودگی خیال ادامه دهند.
در ادامه این یادداشت آمده است که رکود شدید اقتصادی در هفتههای اخیر مجددا ظاهر شده است. چند ماه پیش این رکود با گران شدن مسکن و سقوط شاخص سهامهای بازار بورس مشهود بود، اما برای مدتی رو به بهودی گذاشت. اما اکنون مجددا سیر نزولی خود را آغاز کرده است. دولت اعلام کرده است، اقتصاد کشور در نیمه دوم سال در حدود ۳/۳ درصد رشد داشته در حالی که میزان اخراج کارکنان، کارمندان و کارگران ساعت به ساعت افزایش مییابد. متاسفانه این آمار ارتباط چندانی به وضعیت زندگی مردم امریکا ندارد و مردم همچنان از مشکلات اقتصادی رنج میبرند. اقتصاد رشد کرده است اما بیکاری نیز بالا رفته است. تولید بالا رفته اما دستمزدها کاهش یافته است. این عدم ارتباط متوازن اقتصادی چالشی است که رئیس جمهوری آینده امریکا با آن مواجه خواهد بود.
روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت سرمقاله امروز خود را که به قلم بروس اندرسون نوشته شده، به وضعیت گوردون براون نخست وزیر فعلی بریتانیا اختصاص داده و با عنوان ارتباط نظامی کمکی به بروان نمیکند، نوشته است، براون زمانی بر سر کار آمد که روزهای زیبایی که به کام حزب بود، سپری شده بود. در همان زمان رهبر مخالفان به وی گوشزد کرد در انتخاب اعضای حزبی کابینهاش با وسواس عمل کند.
در ادامه این یادداشت آمده است که در ابتدای سال جاری میلادی یکی از دوستان و نزدیکان نخست وزیر گفته بود، من در موقعیت خوبی هستم که میتوانم بفهمم گوردون براون در چه موقعیت سختی قرار دارد زیرا به خوبی میبینم برای وی همان اتفاقی رخ داده که پیش از این برای جان میجر رخ داده بود. اما من مخالف این نظریهام. درست است که نخستوزیر در چاله افتاده است، مطمئنا، اما وضعیت وی با جان میجر بسیار تفاوت دارد. زیرا مخالفان گوردون براون تازه اگر نگوییم از جان میجر بدتر هستند دست کمی از او ندارند.
نویسنده : علی موسوی خلخالی
منبع : دیپلماسی ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست