چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تاریخچه ژیمناستیک
ژیمناستیک نخستین بار و به طور غیر رسمی در سال ۱۲۵۲ توسط شخصی به نام امان الله پادگرنی که یک روسی بود به ایران آورده شد. پادگرنی در ورزش های دبستانی، با حرکات ریتمیک و ژیمناستیک، کار خود را درشهر تبریز آغاز کرد.
وی از همان ابتدای کار با مقاومت و کارشکنی برخی از اهالی مجبور به ترک محل و حضور در تهران شد. در تهران نیز افرادی چون محمود اسحاقی، میراحمد صفوی و عده ای دیگر برای نخستین بار ژیمناستیک را آغاز کردند. فعالیت های اولیه ژیمناست ها در محل غورخانه (پارک شهر فعلی) انجام می شد.
بعدها در استان خراسان استاد علی یزداد، دکتر بنایی و منوچهر مهران در آن خطه ژیمناستیک را پی گرفتند. آقای سیاس پور اولین سرپرست فدراسیون ژیمناستیک بود که در سال ۱۳۳۱ تنها به مدت ۳ ماه عهده دار این مسوولیت شد، پس از وی نصرت الله حاج عظیمی به عنوان نخستین رئیس فدراسیون آغاز به کار کرد. روسای بعدی فدراسیون تا به امروز در مسوولیت های محوله تا حد توان به تلا ش وکوشش پرداخته اند.
● اطلاعات عمومی
ورزش ژیمناستیک تبلوری از حرکات بسیار زیبای انسان است که قدرت، استقامت، انعطاف و زیبایی اندام را در انسان به وجود می آورد. تحرک و زیبایی این ورزش نه تنها موجب گرایش تعداد بیشتر ورزشکاران گردیده، بلکه تماشاچیان زیادی را نیز به خود جذب کرده است. ورزش ژیمناستیک در دو بخش انجام می شود: بخش حرکات زمینی یا حرکاتی که روی تشک مخصوص صورت می گیرد و بخش حرکاتی که بر روی وسایل انجام می شود. در حرکات بر روی وسایل می توان از دار حلقه، بارفیکس، پارالل، چوب موازی، خرک حلقه و پرش خرک نام برد.
مسابقات ژیمناستیک در طی دو مرحله انجام می گیرد، مرحله اول شامل حرکات اجباری بر روی وسایل می باشد و در مرحله دوم برنامه ژیمناستیک اختیاری بوده و هر ورزشکار می تواند برنامه ابداعی خود را ارائه دهد.
● فضای مورد نیاز برای رقابت های ژیمناستیک به قرار زیر است:
اندازه رسمی تشک برای حرکات زمینی ۱۲*۱۲ متر، در یک محوطه۱۴*۱۴ متر می باشد. دیگر وسایل ژیمناستیک هر یک نیاز به سطحی برابر ۳۶ متر مربع دارد و برای پرش از روی خرک نیز یک مسیر به عرض ۱ متر و طول حداقل ۲۵ متر مورد نیاز است. قسمت های مختلف این ورزش در مجموع سطحی برابر ۲۷/۵*۲۳ متر را اشغال می کند.
در سالن های ژیمناستیک با توجه به قرارگیری وسایل در قسمت های مختلف، تماشاچیان ممکن است از اطراف سالن شاهد هر یک از رشته های این ورزش باشند. با توجه به افزایش قابل ملا حظه تعداد تماشاچی این ورزش در سال های اخیر، گنجایش تقریبی ۱۰۰۰۰ نفر برای سالن اصلی مسابقات توصیه می شود.
● تجهیزات مورد نیاز
▪ حرکات زمینی
▪ خرک حلقه
▪ دارحلقه
▪ پرش خرک
▪ پارالل
▪ بارفیکس
▪ ترامپولین: ترامپولین یکی از وسایل تمرینی ورزش ژیمناستیک می باشد که شامل پارچه ضخیم و محکمی است که به وسیله تعدادی فنر از چهار طرف بر یک چارچوب فلزی بسته شده است.
● موارد ایمنی در ژیمناستیک
تمام وسایل و تجهیزات ژیمناستیک بایدبه نحو مطلوبی مهار شده باشد تا ژیمناست هنگام کار بر روی آن دچار سانحه نگردد. این ثابت سازی معمولا به وسیله کابل و پیچ حلقه ای فولا دی صورت می گیرد. تمام قسمت هایی که ممکن است به نحوی مورد برخورد با ورزشکار قرار گیرد، باید کاملا پوشیده شود.
● لباس و کفش
مردان ژیمناست باید در تمام رقابت ها پیراهن ورزشی رکابی بپوشند و در قسمت های خرک حلقه، دارحلقه، پارالل و بارفیکس از شلوار ورزشی بلند با کفش ژیمناستیک با جوراب استفاده کنند. در حرکات زمینی و پرش خرک می توان از همین لباس یا شورت ورزشی و بدون استفاده از کفش یاد شده استفاده کرد.
نویسنده : حامد ایرانشاهی
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست