یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بوی ماه مهر


بوی ماه مهر
دلشوره شیرین شروع سال تحصیلی جدید با شروع تبلیغات تلویزیونی و بحث و نقل‌های خرید لوازم‌التحریر و کیف‌ و کفش و غیره از اوایل شهریور‌ماه به دل همه می‌افتد.
خصوصا والدینی که فرزند کلاس اولی دارند از حالا به فکر تهیه و تدارک شروع سال تحصیلی جدید‌ند و چه بسما مادرانی که شب‌ها با خیال چگونه برگزار کردن روز اول مهر به خواب می‌روند. بیاییم با دانستن چند نکته ساده روز اول مدرسه را برای خود و فرزندمان شیرین‌تر و خاطره‌انگیز‌تر کنیم. باید بدانیم آماده کردن کودکان برای رفتن به مدرسه فقط مربوط به روز‌های و حتی ماه‌های قبل از شروع سال تحصیلی جدید نیست، بلکه جریانی به هم پیوسته است که باید در سال‌های قبل از دبستان برنامه‌ریزی و به تدریج اجرا شود. معمولا برای فرزند اول یا تنها فرزند خانواده، نگرانی‌های ناشی از رفتن به محیط جدید، جدا شدن از خانواده و ارتباط‌های تازه بیشتر است. طرح آموزش پیش‌دبستانی‌ که در سال‌های اخیر اجرا شده است (با وجود غیر اجباری بودن آن)، سبب حل بسیاری از مشکلات این‌ چنینی شده است.
تجربه در همین چند سال معدود نشان داده است کودکانی که این دوره را سپری کرده‌اند در سال اول دبستان، خصوصا در ماه‌های اول که دوره‌ای بسیار جدید و انتقالی از لحاظ عاطفی، برای هر کودکی محسوب می‌شود، موفق‌تر و شاداب‌تر بوده‌اند. نکته مهم آن است که فرزندتان را در ابتدای تحصیل به موفق شدن عادت دهید. این موضوع با رقابت‌های بی‌جا و مقایسه کردن بچه‌ها با یکدیگر متفاوت است. ضمنا اطمینان و اعتماد فرزند خود را جلب کنید تا با خیال راحت به مدرسه برود و مطمئن باشد که به موقع به دنبال او می‌روید و در زمان نبودن او در خانه اتفاق مهمی نمی‌افتد و رفتن او به مدرسه به معنی قطع رابطه عاطفی با مادر در زمان غیبت او نیست.
چند نکته مهم برای شروع مدرسه
۱) هنگام خرید برای شروع مدرسه، توجه کنید که وسایل لازم و مورد‌نیاز فرزندتان حتما باید فراهم شود ولی از خرید وسایل اضافی و تشریفاتی خودداری کنید. (در طول زمان تحصیل فرزندتان که احتمالا کم هم نخواهد بود، متوجه خواهید شد که عادت دادن کودکان به بهینه مصرف کردن لوازم مدرسه تا چه اندازه به اقتصاد خانواده کمک خواهد کرد)
۲) برنامه خواب و غذای فرزندتان را کنترل کنید.
۳) مطالعه مختصری در مورد میان‌وعده‌های مناسب در مدرسه انجام دهید و یک برنامه ساده هفتگی برای آن بنویسید طوری که بدانید هر روز کودکتان چه میان وعده‌ای برای بردن به مدرسه نیاز دارد، آن را از قبل تهیه کنید و برای بردن به مدرسه آن را در ظرف مخصوص در دار قرار دهید.
۴) خوابیدن را برای فرزندتان به عنوان یک تکلیف سخت قرار ندهید و هرگز در اجرای برنامه خواب برای او در مقابل فرزندتان قرار نگیرید. بلکه موقعیت خواب را در خانه به وجود آورید.
۵) ارتباط با مدرسه و معلم را جزو برنامه‌های خود قرار دهید اما نه آن‌قدر که تکرار مراجعات شما به مدرسه برای اولیای مدرسه خسته‌کننده و برای شما بی‌حاصل باشد و نه آن‌قدر کم بروید که از همه اتفاقات مدرسه و برنامه‌های آن بی‌خبر بمانید.
۶) فرزند شما هنوز درک کافی برای درک معایب نظام آموزشی ندارد. با مطرح کردن این مسائل ذهن کودک خود را خراب نکنید.
۷) و نکته آخر اینکه: هیچ دو کودکی مثل هم نیستند. چه از نظر ظاهری و جسمانی و چه از نظر ذهنی و رفتاری پس هیچگاه فرزند خود را با هیچ کودک دیگری مقایسه نکنید و به فکر کشف ویژگی‌های خاص خودش باشید و با تلاش در باور کردن توانایی و استعدادهایش برنامه‌ریزی کنید.
افسانه زند
کارشناس مامایی
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید