دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
چرا دیتاسنتر؟
● فناوران - تاكید بر مراكز داده اینترنتی، یا همان دیتاسنترها، در دل خود، چند مفهوم متفاوت را به همراه دارد، به عبارت دیگر، میشود با یك سخن، چند مقصود را طلب كرد، یك تیر و چند نشان!
● تاكید بر راهاندازی دیتاسنتر، همزمان به معنی تاكید بر بهبود در كیفیت و سرعت دسترسی همگان به اینترنت است، در حقیقت زمانی كه بر بهبود شرایط ارتباط با شبكه جهانی اینترنت، پافشاری نشده و اقدامی صورت نگرفته باشد، و جایی كه اختلال شبكه و قطع شدن ارتباط با اینترنت به امری عادی تبدیل گردد، سخن از عملی كردن مراكز داده اینترنتی، چندان جدی تلقی نخواهد شد، چرا كه اصولا نیل به این استانداردها، پیششرط اساسی تحقق این مراكز خواهد بود.
● تجربه دنیا نشان میدهد كه دستیابی به مراكز داده كارآ، قابل اطمینان، دقیق و پاسخگو، فرایندی سخت و پیچیده، و مستلزم شرایط فنی و مقدمات بسیاری است، و بدین ترتیب، این پدیده را میتوان از مثالهای بارز پیچیدگی در دنیای فناوری اطلاعات دانست. داشتن دیتاسنتر، فقط با اختصاص بودجه نیست كه محقق میشود، شرایط و پایههای بسیار دقیق و حساسی لازم است تا بتوان ادعا كرد كه به این فناوری دست یافتهایم. تاكید بر حركت به سمت داشتن مراكز داده اینترنتی در كشور، به این معناست كه به این شرایط واقفیم و آگاهانه به وادی دشوار و پرمخمصهای پا میگذاریم.
● بدون شك، مدیریت، نقشی برجسته در طراحی و اداره دیتاسنترها ایفا میكند. توجه به شرایط ویژه این مراكز –كه عموما میتوانند در نقاط خاصی پایهریزی شوند- پیامدهای ویژهای به همراه دارد، و نتایج و آثار آن در مناسبات انسانی، قابل توجه است. حساسیتهای گوناگون حاكم بر این مراكز به همراه پاسخگویی همیشگی و... همه و همه، مجموعه شرایط خاصی را بر این مراكز تحمیل میكند كه مدیریت آنها را با دشوایهای فراوانی روبرو میكند. كافی است فقط به این نكته توجه كنیم كه سادهترین مشكلات گاه پیشپا افتاده، میتواند در دسترسی میلیونها انسان به اطلاعات شبكه، اختلال ایجاد نماید. توجه به راهاندازی دیتاسنتر در كشور، در حقیقت لزوم توجه به نقش و اهمیت فاكتور مدیریت در مجموعه این فرایند را به همراه دارد.
● به نظر میرسد راهاندازی دیتاسنتر، از آن دست فعالیتهایی است كه عموما در تعریف كار بخش خصوصی است، و همان گونه كه تجربههای اخیر در كشورمان –به همراه اعترافات برخی مدیران- نشان میدهد، از بخش دولتی نمیتوان چشم انتظار موفقیت بود. هر چند بخش خصوصی هم تا رسیدن به نقطه مطلوب، مسیری طولانی را پیش رو دارد. تاكید بر داشتن مراكز داده اینترنتی، میتواند فصلی از كتاب خصوصی سازی، و عامل گسترش كسب و كار این بخش در عرصه فاوا باشد.
● شرایط ویژه كشورمان در تعاملات جهانی، همان گونه كه در سالهای گذشته و برای برخی سایتهای ایرانی دیدهایم، از نگاه ذخیرهسازی اطلاعات اینترنتیمان، وضعیتی آسیبپذیر را برایمان به وجود آورده است. چه راه حلی بهتر و منطقیتر از این كه بر روی راهاندازی مراكز دادهای اینترنتی در كشور، سرمایهگذاری دقیق، هدفمند و جدی شود؟
محمود اروجزاده
دبیر همایش چشمانداز IDC در ایران
دبیر همایش چشمانداز IDC در ایران
منبع : اخبار فنآوری اطلاعات ایتنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست