سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تله امنیتی Blink ، خرابکاران را شکار می‌کند!


تله امنیتی Blink ، خرابکاران را شکار می‌کند!
شركت EEye كه یكی از تولیدكنندگان نرم‌افزارهای ایمنی سیستم هاست، ابزار امنیتی جدیدی با نام Blink تدوین كرده است. Blink محافظ‌ها و سپرهایی خلق كرده است كه جلوی هجوم و نفوذ ویروس‌ها و هكرها را بگیرند. علاوه بر این كار، می‌تواند از ورود خرابكارها نیز پیشگیری كند و سیستم‌های محافظتی خاصی برای اهداف مشخصی نصب و راه‌اندازی كند. Blink از كاربران می‌خواهد كه داده‌های حاصل از حملاتی كه كامپیوتر آنها را هدف قرار می‌دهند را در اختیار نرم‌افزار بگذارند.
از این راه نرم‌افزار می‌تواند تمامی گونه‌های مختلف این مزاحمت‌ها و ویروس‌ها را بشناسد تا در هنگام عمل،‌ جلوی نفوذشان را بگیرد. در واقع این ابزار نوین كارایی بسیار داشته و مفید فایده است و مدیرعامل EEye انتظار دارد كه بسیاری از كاربران را به خود جذب كند. «راس براون» می‌گوید : "Blink مثل یك ظرف عسل است كه همه مزاحمان را به طرف خودش می‌كشاند.» در واقع این «ظرف عسل» سیستمی حفاظتی است كه با جذب عمدی هكرها یا ویروس‌ها، اطلاعات و داده‌های ایمنی را از خود آنها كسب می‌كند. Blink همین داده‌ها را به كار می‌گیرد تا بتواند خرابكاران و روش‌های خرابكاری را شناسایی و خنثی كند. ایده اصلی این «ظرف‌های عسل» یا همان honeypot ها ، اینست كه خرابكاران در سطحی گسترده فعالند و خود را به شكل‌های گوناگون در می‌آورند. مثلاً از طریق spam ها نفوذ می‌كنند یا با اسكن‌های تصادفی ابزارها و سیستم‌های امنیتی، نقاط آسیب‌پذیر و قابل نفوذ آنها را شناسایی می‌كنند. اما خود «راس براون» معتقد است كه این روش امروزه دیگر كاربرد چندانی نداشته، ارزش گذشته خود را از دست داده است. چرا كه الان ویروس‌ها و هكرها دیگر بی‌هدف و تصادفی حمله نمی‌كنند بلكه هدفمند و سازمان یافته نفوذ می‌كنند.
اگر خرابكاران بتوانند طراحان سیستم‌های ایمنی و ابزارهایشان را از میدان به در كنند، ویروس‌ها و دیگر عاملان نفوذی قادر خواهند بود نقاط آسیب‌پذیر دیوارهای دفاعی را كشف كرده، به هدفشان برسند. «براون» امیدوار است كه Blink توانمند ظاهر شود و فروش خوبی نیز داشته باشد. او برای نیل به این هدف و جذب مشتریان نسخه‌ای را به رایگان عرضه می‌كند تا كاربران علاقه‌مند شده نسخه كامل و پیشرفته‌ را بخرند. این كار به ویژه برای مدیران بخش IT در شركت‌ها را مشتاق كرده است چرا كه آنها امیدوارند كه با استفاده از نسخه رایگان بتوانند حین كار قابلیت‌های دیگری نیز به آن اضافه كنند. «راس براون» به خود مباهات می‌كند چرا كه از ماه ژوئن ۲۰۰۴، هیچ كدام از سیستم‌های مشتریان محصولات ایمنی آنها، آسیب‌ ندیده و دیوارهای دفاعی آنها نفوذ‌ناپذیر بوده‌اند. نرم‌افزار Blink Personal تحت نام Blink ۲.۵ عرضه شده و در ۲۳ اكتبر ۲۰۰۶ رسماً اعلام موجودیت كرده و می‌توان آن را از سایت شركت EEye ، داون لود كرد.
By : Tam Sanders
مترجم : آذین صحابی
منبع : روزنامه تفاهم


همچنین مشاهده کنید