پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

برگی از جنایات امریکا


برگی از جنایات امریکا
سیاست های شیطان بزرگ كه عبارتند از بمباران اتمی هیروشیما و ناكازاكی در ژاپن به بهانه برقراری صلح جهانی در جنگ جهانی دوم و حمایت از حكومت تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی قبل از روی كار آمدن نلسون ماندلا و توطئه علیه حكومت انقلابی كوبا و شخص فیدل كاسترو و تحریم اقتصادی شوروی سابق در نهایت سرنگونی آن حكومت و حمایت بی چون و چرا از اشغالگران غاصب در سرزمین فلسطین و تحریك حكومت مردمی حماس به بهانه این كه مقاومت را تروریسم می داند و حمله هوایی به كشور لیبی در ۱۵ آوریل ۱۹۸۶ و حمایت از طالبان افراطی وهابی در افغانستان و در نهایت سرنگونی طالبان و اشغال آن كشور و بمباران مردم بی دفاعی به بهانه مبارزه با تروریسم و حمایت از صدام حسین در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و اشغال كشور عراق به بهانه سرنگونی صدام عفلقی و بمباران مردم بی دفاع آن كشور و جان باختن هزاران زن و كودك پیر و جوان به بهانه برقراری دموكراسی و در نهایت در بند كشیدن مبارزین مسلمان و آزادیخواه در زندان ابوغریب و قطع رابطه سیاسی با ایران در ۲۰ فروردین ۱۳۵۹ و شكست تجاوز نظامی در صحرای طبس در پنج اردیبهشت ۱۳۵۹ و آغاز محاصره اقتصادی ایران توسط امریكا در یك خرداد ۱۳۵۹ و كودتای نافرجام پایگاه نوژه در ۲۱ تیر ۱۳۵۹ و حمایت امریكا از گروهك منافقین و سلطنت طلب و ایجاد بلوا و آشوب به بهانه خلق تركمن و حزب خلق مسلمان در آذربایجان و جبهه ملی و نهضت آزادی و انفجار دفتر مركزی حزب جمهوری اسلامی و به شهادت رسیدن شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب و امام و شهدای محراب و توطئه براندازی و افشای آن در اواخر سال ۷۹ و اوایل سال ۸۰ و دستگیری تعدادی از سر سپردگان و اخیرا به بهانه این كه ایران اسلامی را از فناوری هسته ای محروم كند متهم به ساختن بمب اتمی می نماید و با ابزار رسانه ای و به كارگیری تمام توان تبلیغاتی و جنگ روانی خود سعی در منزوی كردن ایران اسلامی دارد، اما غافل از این كه امروز افكار عمومی دنیا فریب دموكراسی امریكایی را كه بوی خونین می دهد نمی خورد و بحمدالله امروز جمهوری اسلامی به دنیا نشان می دهد كه چگونه می توان اقتدار ابرقدرت ها را از عراق تا فلسطین، افغانستان و لبنان، بولیوی و ونزوئلا و برزیل... در دنیا شكست كه بحمدالله و به حول و قوه الهی تاكنون از سیاست های نابخردانه و حیله های مكارانه خود سودی نبرده و نخواهد برد و این انقلاب با عنایت خدای تبارك تعالی و عنایت امام عصر(عج) و هدایت های رهبری انقلاب و هوشیاری مردم همیشه در صحنه از این توطئه ها تاكنون سربلند و كامیاب و سر افراز شده و در آینده نیز از توجهات امام عصر(عج) باز هم این توطئه ها را یكی پس از دیگری خنثی خواهد كرد.
● علل تجاوز عراق و شروع جنگ تحمیلی
پس از تصرف لانه جاسوسی امریكا و حمله نظامی به طبس، برای جبران این حقارت و شكست مفتضحانه امریكا، برای مهار گسترش انقلاب اسلامی، ابتدا اقدام به تحریم اقتصادی و تسلیحاتی ایران در اول خرداد ۱۳۵۹ نمود و سپس توسط رژیم عراق به عملیات نظامی علیه ایران پرداخت و صدام حسین كه با روحیه قدرت طلبی و سلطه گری، خلأ قدرت در منطقه و به دست آوردن امتیازات از دست داده در قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، خود را به عنوان وسیله ای كه غرب می تواند توسط او به اهداف سلطه گرانه اش دست یابدمعرفی كرد.
به همین منظور نیز در اولین اقدام به سركوبی شیعیان عراق دست زد و همزمان به بمب گذاری در تاسیسات نفتی ایران توسط گروه های ضدانقلاب مبادرت نمود.
در عین حال جنگ تبلیغاتی شدیدی علیه ایران اسلامی آغاز كرد.
سرانجام پس از یك دوره مذاكرات مسوولان عراقی، وزارت امور خارجه آن كشور به صورت رسمی در ۲۶/۶/۵۹ طی یاد داشتی قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را لغو نمود و ارتش عراق نیز در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ حمله سراسری خود را به مرزهای جمهوری اسلامی آغاز كرد.
● بین المللی كردن جنگ خلیج فارس توسط عراق
یك سال پس از تجاوز رژیم عراق در سال ،۱۳۶۰ حمله به كشتی های تجاری در خلیج فارس شروع شد و با اعلام مین گذاری سواحل بندر امام خمینی و حمله به دو كشتی تجاری در تاریخ ۲۱/۱۰/۱۳۶۰ امنیت خلیج فارس توسط عراق مختل شد و به دنبال تحویل هواپیماهای سوپر استاندارد و موشك های اگزوسه توسط فرانسه به عراق ابعاد این حملات افزایش یافت.
در برابر این حملات كه عراق به صراحت مسوولیت آن را به عهده می گرفت، شورای امنیت عكس العمل مناسبی نشان نداد و جمهوری اسلامی به دبیركل سازمان ملل اعلام داشت كه از هر اقدامی برای تامین آزادی و امنیت كشتیرانی كه در خلیج فارس صورت گیرد حمایت و استقبال خواهد كرد، اما با ادامه حملات تا تیر ،۱۳۶۶ حدود ۵/۸ میلیون تن كالا زیر آب رفت و ۴۱ كشتی نابود شد و ۳۴ تن محموله كالا آسیب وارد و بیش از ۲۰۰ نفر از ملوانان كشورهای مختلف كشته و همین تعداد نیز مجروح شدند.
بدین ترتیب عراق در هدف خود مبنی بر بین المللی كردن جنگ خلیج فارس تا اندازه زیادی موفق شد. غربی ها در خلیج فارس حضور گسترده یافتند و در ۲۱ سپتامبر ۱۹۸۷ كشتی ایران (ایران اجر) مورد حمله نیروهای امریكایی واقع شد و همچنین حملات نظامی امریكا به سكوهای نفتی ایران و دخالت آشكار آن دولت در منطقه به نفع عراق و علیه جمهوری اسلامی ایران را به وضوح نشان داد.
● سرنگونی هواپیمای مسافربری ایرباس جمهوری اسلامی ایران
روز یكشنبه ۱۲ تیر ۱۳۶۷ مطابق با سه ژوئیه ۱۹۸۸ هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی ایران با ۲۷۵ مسافر و ۱۶ خدمه فرودگاه بندرعباس را به مقصد دوبی ترك گفت و در ساعت ۱۰:۲۴ به وقت محلی، سطح پروازی ۱۲۰۰۰ را گزارش نمود و از آن لحظه به بعد دیگر تماسی از طرف خلبان گرفته نشد.
در واقع از این لحظه به بعد هواپیما مورد اصابت دو فروند موشك سطح به هوای ناو وینسنس امریكا قرار گرفته و در نزدیكی جزیره ایرانی هنگام منفجر شده و سقوط كرده بود و تمامی سرنشینان آن به شهادت رسیده بودند.
● پیام امام خمینی(ره)
... حضرت امام فرمودند: جنگ ما جنگ مكتب ماست علیه تمامی ظلم و جور، جنگ ما جنگ اسلام است علیه تمامی نابرابرهای دنیای سرمایه داری و كمونیست، جنگ ما جنگ پابرهنگی علیه خوش گذرانی های مرفهین و حاكمان بی درد كشورهای اسلامی است. این جنگ سلاح نمی شناسد، این جنگ محصور در مرز و بوم نیست، این جنگ، خانه و كاشانه و شكست و تلخی كمبود و فقر و گرسنگی نمی داند، این جنگ، جنگ اعتقاد است، جنگ ارزش های اعتقادی، انقلابی علیه دنیای كثیف زور و پول و خوشگذرانی است، جنگ ما جنگ قداست، عزت، شرف و استقامت علیه نامردی ها است.
... انفجار هواپیمای مسافربری زنگ خطری است برای تمامی مسافرت های هوایی، باید با تمام وجود تلاش كنیم تا چنین صحنه های دردناكی پیش نیاید.
... اینجانب به تمامی بستگان این فاجعه تسلیت عرض نموده و خود را در غم و اندوه از دست دادن عزیزانشان شریك می دانم.
● محكومیت جهانی جنایت وحشیانه امریكا
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی از طرف دولت های سوریه، لیبی و مسلمانان شوروی سابق، چین، دبیركل حزب رفاه تركیه، ژاپن، فرانسه، هلند، لهستان، یونان، استرالیا، بلژیك، نیكاراگوئه، تانزانیا، پارلمان فنلاند، جمهوری عربی صحرا، مدیرعامل صنایع ایرباس، كانادا، نیكاراگوئه، پاناما، الجزایر، هند، پاپ ژان پل دوم، كره جنوبی، مكزیك، ایتالیا، چك و اسلواكی، بوركینافاسو، یوگسلاوی، تركیه، برزیل، اروگوئه، كوبا، سریلانكا و زیمباوه، هر كدام با صدور بیانیه ای جداگانه، جنایت امریكا در خصوص سرنگونی هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی را شدیداً محكوم كرده و یا ابراز تاسف نموده اند و همچنین بعضی از این دولت ها خواستار واكنش افكار عمومی جهان شده اند.
● قطعنامه شورای امنیت
شورای امنیت قطعنامه ۶۱۶ خود را در تاریخ ۲۹/۴/۱۳۶۷ به این صورت صادر كرد: شورای امنیت تاسف عمیق خود را از ساقط ساختن هواپیمای غیرنظامی ایران به وسیله موشكی كه از یك ناو جنگی امریكا شلیك شده ابراز می دارد و همدردی خود را با خانواده های قربانیان اعلام داشته و در پاسخ به درخواست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ایجاد گروه تحقیق، استقبال می كند و ضمناً از هواپیمای كشوری بین المللی درخواست مراعات شرایط مقررات و رویه های سلامت هوانوردی را دارد.
● اقدام ایكائو
شورای مركزی سازمان بین المللی هواپیمای كشوری (ایكائو) كه مقر آن در مونترال كانادا است پس از دو روز بحث و تبادل نظر در مورد درخواست ایران برای رسیدگی به جنایت امریكا در حمله به یك هواپیمای مسافربری ایران با صدور قطعنامه ای بدون این كه نامی از امریكا بیاورد پایان دارد.
ایكائو بیانیه خود را در شش بند تنظیم و اجمالاً بیان می دارد كه: شورا تاسف عمیق و اعلام همدردی و تسلیت خود را به دولت ایران و خانواده های قربانیان اعلام داشته و استفاده سلاح علیه هواپیمای غیرنظامی را محكوم كرده و خواستار تشكیل كمیته ای از جانب دبیركل برای روشن شدن بیشتر حقایق امر شده است.
● دیوان بین المللی دادگستری «لاهه»
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر شورای امنیت و شورای ایكائو، شكایت خود را در دیوان بین المللی دادگستری «لاهه» نیز مطرح كرد.
● مذاكرات بین ایران و امریكا
... قضات و وكلای امریكایی نیز همزمان با هدایت كمیته حقوقی وزارت امور خارجه آن گونه موضوع را پیگیری كردند، و سرانجام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران موضوع حل اختلاف جنایت را پذیرفت. شاید اگر اقدامات بعدی امریكایی ها قابل پیش بینی بود، هیچگاه دیپلمات های ما در این دام امریكایی ها نمی افتادند. پرونده ایرباس همچنان باید باز می ماند تا سندی برای رسوایی واشنگتن باشد اما این گونه نشد و اكنون امریكایی ها كه هر روز به ایران برچسب تروریست می زنند خود را از جنایت بزرگ ربع آخر قرن خلاص شده می دانند.
مقامات حقوقی پس از چند سال مذاكره سرانجام در سال ۱۳۷۶ اعلام كردند كه این دعوای حقوقی فیصله یافته و سپس اعلام شد كه امریكا در ازای خون هر شهید ۳۰۰ هزار دلار به خانواده او پرداخت می كند و مبلغی نیز به عنوان غرامت هواپیمای ساقط شده پرداخت می شود.
امریكایی ها بلافاصله اعلام كردند كه پرونده ایرباس بسته شد، محافل سیاسی ما ساكت ماندند و در این میان تنها معدودی از نویسندگان رسانه ها این سوالات را مطرح كردند كه پس حقوق معنوی شهدا و ایرانیان چه شد؟ آیا این جنایت قابل گذشت بود؟...
● نتیجه
این حمله كه توسط امریكا برای پشتیبانی رژیم بعثی عراق صورت گرفته بود و همچنین حملاتی نظیر سكوهای نفتی و كشتی های تجاری ایران در خلیج فارس و دیگر تهاجمات غیرقابل انكار اقدامی برای نابودی حكومت اسلامی ایران بوده و لذا امریكا در واقع با این عمل ننگین خود نشان داد كه در اجرای سیاست های تجاوزكارانه خود از هیچ جنایتی فروگذار نخواهد كرد و با اصرار در توجیه این جنایت خود ثابت كرد كه اگر درنده خویی و سیاست تجاوزگری امریكا سركوب نشود یقینا باز هم به چنین جنایتی دست خواهد زد و در این جنگ نابرابر كه دشمن توفیقی به دست نیاورد، لذا توطئه دشمنان خارجی به سركردگی شیطان بزرگ همچنان ادامه دارد و ایادی داخلی كه نیابت آنان را بر عهده دارند نیز به توطئه خائنانه خود ادامه می دهند و تازه ترین آن توطئه محروم كردن ایران اسلامی از فناوری هسته ای است كه دانشمندان جوان ما با توكل بر خداوند به چنین دانش مهمی دست پیدا كرده اند. این حیله ها هر چند هم تكرار شوند جز به شكست، چاره دیگری نیست.
منابع:
۱) كتاب روزها و رویدادها، انتشارات پیام مهدی، چاپ ،۱۳۷۸ ص ۱۹۷
۲) همان، ص ۱۵۹.
۳) همان.
۴) روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۴ تیر ۱۳۶۷.
۵) همان، ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ و ۱۸ تیر ۱۳۶۷.
۶) شورای امنیت و جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، عباس هدایتی خمینی ،۱۳۷۰ ص ۲۲۲-۲۲۵.
۷) مبانی و كلیات علوم سیاسی، ج اول، تالیف دكتر سید جلال الدین مدنی، ص ۵۰۵.
۸) روزنامه جمهوری اسلامی ۲۵ تیر ۱۳۶۷.
۹) این دیوان ركن قضایی سازمان ملل متحد می باشد و طبق اساسنامه ای كه لاینكف از منشور است و مركب از ۷۰ ماده می باشد كار می كند هر دولت كه عضو سازمان ملل می گردد طبیعتا عضو دیوان هم هست. (مبانی و كلیات سیاسی، ج اول، تالیف دكتر سید جلال الدین مدنی، ص ۵۶).
۱۰) صبح صادق، ۹ تیر ،۱۳۸۰ ص ۳.
منبع : روزنامه جوان