یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
بیگانگان نسل دیجیتال
از نوجوانان در دنیای فناوریهای امروز با عنوان «نسل دیجیتال» نام برده میشود. این اصطلاح بیشتر شامل کسانی میشود که کمتر از ۳۰ سال دارند و در دوره فناوری امروزی بزرگ شدهاند.
نوجوانان میتوانند به سرعت صاعقه برای دیگران پیام ارسال کنند، عکسها و فایلهای خود را در اینترنت به اشتراک بگذارند و وبلاگ مخصوص خود را داشته باشند. تمام این مهارتها، نوجوانان را به آموزش مباحث و پیشرفتهای گوناگون فناوری علاقهمند میکند، اما این امر در زمینه کامپیوتر، صرفا از آنها افرادی با سواد نمیسازد.
پیتر لو (Peter Lo) یک نوجوان ۱۸ ساله آمریکایی است. وقتی از او درباره کامپیوتر و فناوری میپرسید، چیزی بیش از اینکه iphone خود را از جیبش در آورد و به این طریق عرض اندام کند، نمیداند.
پیتر میگوید: من صدها آهنگ را در iphone خود دانلود کردهام و عکسهای زیادی هم همراه خود ذخیره دارم. این طوری به روز هستم و با دنیا در ارتباطم.پیتر که در استاکتون کالیفرنیا زندگی میکند، میافزاید: پی بردن به پیچ و خمهای فناوری کار آسانی است و من خیلی خوب کامپیوتر بلدم.
اما زمانی که از پیتر درباره مسایل دیگر مثل سایر برنامههای کامپیوتر همچون آفیس مایکروسافت سوال میکنید، سکوت میکند: من واقعا با این چیزها سر و کار ندارم.
● فقط بازی، از کار خبری نیست!
نسل دیجیتال که همان نوجوانان عصر فناوری و کامپیوتر هستند، شاید در زمینه سرگرمی و بازیهای کامپیوتری خبره شده باشند و بزرگترها به گرد پایشان هم نرسند، اما وقتی از برنامههای عملی و کاربردی کامپیوتر صحبت به میان میآید که به نوعی به شغل آینده آنها هم مرتبط است، آنها با کمبود یا حتی فقدان مهارت و اطلاعات مواجه میشوند.
یک شبکه آنلاین به نام «گروه آموزش و مهارت» که افراد حرفهای در زمینههای گوناگون فناوری اعضای آن را تشکیل میدهند، در مورد این نظر که افراد زیر ۳۰ سال به دلیل زندگی در عصر دیجیتال، نیازی به یادگیری کامپیوتر ندارند و به راحتی میتوانند وارد فضای کار شوند، هشدار میدهد و با این عقیده کاملا مخالف است.
خبر خوش این است که بسیاری از سازمانها و موسسات به کارکنان خود نحوه استفاده از کامپیوتر را آموزش میدهند و متقاضیانی که آداب و اصول ارسال یک ایمیل کاری یا نامه تجاری را به خوبی رعایت کنند، از بهترین شرایط کاری بهرهمند میشوند.
گری ناکشتد (Gary Knackstedt) که یک معلم کامپیوتر است، میگوید: شما باید این مسایل را به نوجوانان آموزش دهید، حتی اگر خود بچهها فکر میکنند در کارهای کامپیوتری مثل تایپ کردن مشکل ندارند.
ناکشتد سه کلاس کامپیوتر در دبیرستان لودی (Lodi) دارد. او کار خود را در ترم اول هر دوره روی تایپ معطوف میکند و در قدم دوم برنامههای گوناگونی مثل Excel را به دانشآموزان یاد میدهد. جالب این است که دانشآموزان زمانی که متوجه میشوند در یک صفحه گسترده Excel میتوانند جز وارد کردن ساده اطلاعات کارهای دیگری مثل عملیات ریاضی را انجام دهند، شگفتزده میشوند.
مک ویپل (Mac whipple) معلم کامپیوتر دبیرستان بیرگریک در استاکتون کالیفرنیا میگوید: مشکل در تفاوت آشکار یا ضمنی میان قابلیت و مهارت جوانان در ارسال پیام به دوستانشان به زبان رمزی، دسترسی مخفیانه به اطلاعات اینترنتی یا به کار بردن کدهای تقلب برای پیروزی در یک بازی است. این در حالی است که آنها به کسب مهارتهایی که لازمه تحصیلات و خلاقیت در محیط کار است، نیاز مبرم دارند و آنها این دو مقوله را با هم اشتباه میگیرند.
ویپل میافزاید: هر گروه از این مهارتها کاملا با دیگری متفاوت است، ولی با یکدیگر در تعامل هستند. دانش کامیوتری در همه زمینهها به یک اولویت تبدیل شده است.
● زمان را از دست ندهید
به گفته معلمان آمریکایی، کلاسهای کامپیوتر در اکثر دبیرستانهای ایالات متحده تشکیل میشود، اما دانشآموزان اکثرا در کلاسهایی جز کلاسهای کامپیوتر دبیرستان خود ثبت نام نمیکنند.
کریستال پرگ (Crystal prag) دانشآموز ۱۷ ساله سال چهارم دبیرستان میگوید: در سال سوم، دوره کلاسهای تایپ را گذرانده و الان میتواند سریعتر تایپ کند. این در حالی است که دانش کامپیوتر او به کارهایی چون پردازش اطلاعات، ایمیل و جست و جو در اینترنت محدود میشود.
کریستال میگوید: من تا به حال جز برنامه Word با برنامههای زیادی کار نکردهام، اما از این بابت نگران نیستم، چون اگر کمی به من زمان بدهید، میتوانم از هر چیزی سر در آورم.
کریستال معتقد است هنوز فرصت زیادی برای یادگیری برنامههای کاربردی کامپیوتر دارد و دانشگاه فرصت مناسبی برای این مساله است.
ناکشتد میگوید: زمان یادگیری کامپیوتر از همین لحظه است. دانشآموزان با فناوریهای گوناگون همچون بازیهای کامپیوتری یا iTunes به خوبی کنار میآیند و برای امتحان کردن چیزهای جدید علاقه زیادی از خود نشان میدهند. اما آنها باید آموزش هم ببینند تا به دنبال آن با استفاده از برنامههای مختلف، بیشتر کارهای خود را به کامپیوتر بسپارند.
ترجمه: ارسلان شهلا
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست