پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

خرمالو و خاصیت های آن


خرمالو و خاصیت های آن
درخت خرمالو در جنگل های شمال و جنوب ایران می روید . و در تهران و شهر های دیگر آن را پرورش می دهند . پرورش یافته خرمالو بدون هسته است و میوه آن به رنگ قرمز می باشد . و خوش طعم و دارای مواد صمغی و مازوتی است . میوه خرمالو موقعی که کال است به علتداشتن مواد مازوتی گس می باشد . ولی پس از رسیدن آن تبدیل به چندین نوع قند می شود و طعم آن گوارا می گردد تا کنون در حدود دویست نوع از خرمالو دیده شده است میوه خرمالو شبیه به گوجه فرنگی می باشد و دارای پوست نازک است میوه خرمالو دارای ویتامین آ , ب , ث (A,B,C ) می باشد میوه خرمالو سینه را نرم می کند , ولی آن را باید موقعی خورد که کاملاً روی درخت رسیده باشد میوه کال آن که خارج از درخت می رسد منافع کمتری دارد برای درمان اسهال خونی سیصد یا پانصد گرم میوه رسیده خرمالو صبح ناشتا میل نمائید اگر هسته خرمالو کوبیده و در شراب خیس نمائید نوشابه به دست آمده که برای کمر درد و درد مفاصل و نقرس نافع است . دانه میوه خرمالو کوبیده شده و به صورت گرد در آمده شده سنگ کلیه و مثانه را می ریزاند بدون آنکه به عمل جراحی احتیاج شود . در صنعت قنادی با میوه خرمالو انواع شیرینی و مالارد درست می کنند . مربا و کمپوت خرمالو خیلی خوشمزه و مفید است
منبع : علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند