چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
نقالههای زنجیری جدید
در دو سال اخیر شرکت آلمانی RUD نوآوریهائی را در مورد نقالهها و بالابرهای زنجیری داشته است که کارهای عملیاتی و مدیریت پروژه، همچنین کار مهندسین تعمیر و نگهداری را آسان کرده است. در سال جاری پیرو موفقیتهای چشمگیر در زمینه سیستم اتصال کناری بالابرها (SWA)(۳)، که بهطور اساسی امر نصب سطلهای بالابرها را ارتقاء داده است، شرکت سیستمهای جدید اتصال پشتی بالابرها (BWA)(۴) را ارائه کرده است.
سیستم SWA ابداع و نوآوری ساده و جدیدی است که در آن نیازی به جدا کردن زنجیرهای بالابر برای نصب سطلها نیست و همه چیز میتواند بهصورت درجا انجام گیرد. در این سیستم سطلها طوری طراحی شدهاند که بهصورت U شکل میباشند و به راحتی از دو طرف به زنجیر بالابر پیچ شده چه زنجیر در حالت کشیده شده و چه در حالت شل باشد و آماده کردن آن برای یک کارگر نیمهماهر فقط چند دقیقه طول میکشد.
از آنجائیکه در سیستم SWA عبور سطلها از روی غلطکهای محرک یا چرخدندهها را ممکن میسازد، این سیستم برای جاهائی که فضای بالابری بسیار تنگ و کوچک است مناسب میباشد، مانند بالابرهای تخیله از وسط، انتقال مواد درشتدانهای که بهراحتی تخلیه میشوند نظیر کلینکر، شن، ماسه و مواردی که سطلهای کوتاه برای موادی که به سختی تخلیه میشوند.
مزیت دیگری که در این تولیدات وجود دارد این است که به خاطر وضعیت متراکم آنها به مهندسین این اجازه را میدهند که در طول مسیر بالابر از سطلهای بیشتری استفاده کنند. همانند سیستم SWA، سیستم BWA نیز مزایائی در مقایسه با سیستمهای مرسوم به همراه دارد. در این سیستمها که به روش Finite Element طراحی میشوند، در هر اتصال فقط پنج قسمت شامل: دو پیچ مشابه، دو قطعه بومرنگشکل جهت اتصال به زنجیر و یک میخ یا پین جازننده.
نصب و جمعکردن سیستم بهراحتی قابل فهم است و بسیار سریع میتوان سیستم BWA را نصب کرد و نیازی به ابزار خاصی ندارد. در واقع، احتمالاً زمان توضیح دادن نحوه کار بهصورت کامل از انجام آن طولانیتر خواهد بود. برای اتصال کافی است یک پیچ را در داخل سطل بهگونهای که نوک آن به سمت قطعه بومرنگ باشد، قرار گیرد و پین جازننده نیز در محل خود قرار گیرد. هرکدام از قطعات اتصال بومرنگشکل از یک جفت محل اتصال یکی با زاویه قائم در یک سمت و دیگری بهصورت پهن و کوتاه در سمت دیگر برخوردار است و بدین ترتیب امکان اتصال سطل به زنجیره بهراحتی فراهم میگردد. زمانیکه قطعات در محل اتصال بههم فشرده میشوند بهراحتی در همدیگر فرو رفته و اتصال برقرار میشود. نتیجه چنین اتصالی همانند سیستم SWA بهصورت U شکل زنجیر را احاطه کرده ولی در محل اتصال هیچگونه مانعی ایجاد نمیکند. پیچ و مهرهها نیز بهراحتی در محل خود قرار گرفته و امکان اتصال محکم سطل به زنجیر بالابر را فراهم میکنند. همانند سیستم SWA، سیستم BWA نیز امکان اتصال سطلها را بهراحتی و بدون بریدن و قطع حلقههای زنجیر فراهم کرده است.
هر دو نوع اتصال میتوانند در سیستمهای بالابرهای چرخدندهای و غیر چرخدندهای استفاده شوند. سیستم BWA قبل از اتصال روی یک بالابر بیش از دو میلیون دور در آزمایش خستگی مطالعه شده است. پیرو آزمایشات گستردهای که بهصورت درجا انجام گرفته، اکنون شرکت سیستمهای SWA و BWA را جهت استفاده مشتریان به اروپا، آفریقا و دیگر مناطق ارسال میکند. در آفریقا یک مجموعه صنعتی ۲۱۱ میلیون دلاری شامل کارخانههائی در ساسولبرگ (Sasolberg)، راستنبرگ (Rustenberg)، هگتور سپرویت (Hectorspruit) و دلماس (Delmas) محصولات را به مشتریان در بیش از ۲۵ کشور از جمله اکثر کشورهای آفریقای جنوبی ارائه میکنند. برای پیشرو بودن در چنین صنایع رقابتی همواره باید بهروز بود.
اخیراً RUD دو بالابر مهم را با ۳۴٭۱۳۶ SWA تجهیز کرده که بهوسیله چرخدنده میتوانند سطلهای ۱۲۵۰mm را تا ارتفاع ۳۸ و ۴/۲۵ متر با ظرفیتی معادل ۲۴۰ تن در ساعت بالا ببرند.
اپراتورها همچنان تبدیل سیستمهای اتصال مرسوم به اتصال SWA را دنبال میکنند. در هلند شرکت چهار بالابر در یک کارخانه بزرگ کود شیمیائی در شمال اروپا را تجهیز کرده است. این تولیدکننده مواد شیمیائی سالیانه حدود ۵/۱ میلیون تن موادخام را فرآوری نموده و محصولات شیمیائی پایه فسفاتها را به شرکتهای بزرگ پیشرو در این زمینه در چین، آرژانتین و اروپا ارسال میکند. بالابرهای زنجیری تولیدشده در RUD در ابعاد مختلف از ۷۵٭۱۹ تا ۸۶٭۲۲ میباشند و توسط غلطکهای بدون دندانه حرکت میکنند. سیستمهای SWA مجهز به سطلهائی با پهنای ۳۱۵ تا ۴۰۰ میلیمتر امکان انتقال ۱۱ تا ۵۲ تن مواد در ساعت را تا ارتفاع از ۲/۱۳ متر تا ۳۰ متر را فراهم میکنند.
یک تولیدکننده شناخته شده گچ در جنوب آلمان از اولین کارخانههائی است که سیستم BWA شرکت RUD را نصب کرده است، که شامل ۸۴ سطل با ابعاد ۸٭۳۵۵٭۸۰۰ mm است که در فواصل منظم جاسازی شدهاند و توانائی حمل ۱۴۷ تن در ساعت گچ را تا ارتفاع ۵/۲۳ متر را دارا میباشند.
با حرکت بالابر با تمام قوا مدیریت تولید میتواند به سرعت و بهصورت اقتصادی تولید را انجام دهد. ماشینآلات قبلی تقریباً از رده خارج شده بودند و صاحبان آنها به دنبال راهی برای افزایش ظرفیت، یعنی بالابردن تعداد سطلها بودند که BWA بهترین روش را برای این منظور ارائه کرد. برای افزایش ظرفیت بدون دستکاری در ارتفاع، شرکت RUD استانداردهای DIN را عوض کرد چون توانائی تغییر در تعداد سطلها را نداشتند. در این تغییر مهندسین با کاهش فاصله بین سطلها خروجی بالابر را تا ۴۸% افزایش داده و به ۲۱۸ تن در ساعت رساندند. یکی دیگر از تأییدیههای سیستم BWA توسط چهار شرکت سیمان صورت گرفت که این سیستم را به مدت ۱۲ ماه مورد آزمایش قرار دادند و اخیراً قرارداد مهمی را جهت خرید امضاء کردهاند.
مترجمین: دکتر علیآله وردی (۱)، مهندس کارن کشیشیان (۲)، دانشگاه مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران
زیرنویسها:
۱) استادیار دانشکده مهندس شیمی
۲) دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی
۳) Side Wall Ahachment
۴) Back Wall Ahachment
منبع:
Chains in Action۰۳۹; WORLD CEMENT BULK materials Handling Review pp.۴۵-۴۸/۲۰۰۶۰۳۹;
زیرنویسها:
۱) استادیار دانشکده مهندس شیمی
۲) دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی
۳) Side Wall Ahachment
۴) Back Wall Ahachment
منبع:
Chains in Action۰۳۹; WORLD CEMENT BULK materials Handling Review pp.۴۵-۴۸/۲۰۰۶۰۳۹;
منبع : ماهنامه صنعت سیمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست