دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

راهنمای خرید PSP


راهنمای خرید PSP
● مشخصات فنی
▪ تاریخ عرضه: ۱۲ دسامبر ۲۰۰۴
▪ قیمت جهانی : ۱۶۹دلار
▪ قیمت در ایران : حدود ۲۱۰تا ۲۴۰هزار تومان
▪ پردازنده مرکزی : MIPS R۴۰۰۰ بافرکانس ۳۳۳مگاهرتز
▪ صفحه نمایش : ۳/۴ اینچی TFT-LCD با وضوح ۲۷۲/۴۸۰ پیکسل وقابلیت نمایش ۷/۱۶ میلیون رنگ
▪ حافظه اصلی: ۶۴ مگابایت (در نسخه Slim )
▪ حافظه گرافیکی : ۴ مگا بایت
▪ فضای ذخیره سازی : پشتیبانی از کارت های حافظه Memory Stick Duo تا ظرفیت چهار گیگا بایت
▪ رسانه مورد استفاده : دیسک های UMD با فضای ۷/۱ گیگا بایت
▪ خروجی صوتی : استریو استاندارد ،اتصال استاندارد برای هدفون
▪ اتصال شبکه : استاندارد IEEE ۸۰۲.۱۱ b بی سیم
▪ خروجی تلویزیون : HD (برای مدل های جدید Slim )
▪ اندازه ها : ۱۷۰ میلی متر طول ۷۳ میلی متر عرض ۲۲میلی متر عمق (برای مدل معمولی)و۵/۱۷ میلی متر عمق (برای مدل Slim )
▪ وزن : ۱۸۹گرم (برای مدل Slim)،۲۸۰ گرم (برای مدل معمولی )
▪ باتری :۱۸۰۰ میلی امپر ساعت لیتیوم یونی (برای مدل معمولی )و۱۲۰۰ میلی امپر لیتیوم یونی (برای مدلSlim )
▪ زمان کار : چهار تا هفت ساعت بسته به میزان روشنایی ،نوع بازی وعملکرد
● ادامه یک راه موفق
پس ازموفقیت سرسام اور وباور نکردنی کنسول های Playstation و Playstation۲ سونی وسوسه شد تا شانس خود را در بازار کنسول های قابل حمل نیز امتحان کند .به همین خاطر کنسول PSP یا پلی استیشن قابل حمل را طراحی وبه بازار عرضه کرد .کنسول PSP در اولین نگاه بیشتر به یک شاهکار هنری شبیه است تا یک کنسول بازی.به جرات می توانم بگو یم طراحی این کنسول یک سر وگردن از تمامی رقبا بالاتر است .همه چیز در نهایت تعادل وزیبایی طراحی شده محل ونحوه قرارگیری دکمه ها وکنترل کننده انالوگ که اگر با کنسول اشنا نباشید کشف کردن ان احساس بسیار خوبی به شما می دهد .در بهترین حالت قرار دارد .مهم تر از همه صفحه نمایش کامل ان است که چشم های شما را خیره می کند.
تجربه بازی کردن با PSP یک تجربه فوق العاده است.بازی ها دارای گرافیک بسیار خوبی برای یک کنسول دستی هستند .شما با وجود این دستگاه می توانید به راحتی عکس وفیلم های خود را تماشا کنید وبه موسیقی گوش دهید .البته اندازه اش حتی در مدل هایSlim ، کمی بزرگ است اما یادتان باشد که هیچ چیز بدون مشکل نیست .
PSP مانند۳ Playstationیک غول چند رسانه،اما این بار از نوع قابل حمل ان است .اگر به بازی های با گرافیک بالا علاقه دارید ودوست دارید باکنسولتان همه کار بکنید PSP بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
با وجود این که این کنسول هیچ ویژ گی انقلابی ندارد اما نسل فعلی بازی های کامپیوتری را به بهترین نحو اجرا کرده وبه شما اجازه می دهد تا همیشه ودر همه جا مشغول بازی باشید .هیچ وقت یادم نمی رود اوایلی که این کنسول به بازار امده بود همه سایت ها به شوخی کاربران را به شدت از بازی با ان در هنگام رانندگی منع کرده بودند .هنگام بازی با PSP ان قدر محو دنیای مجازی خواهید شد که دنیا اطراف را فراموش می کنید واین یعنی یک تجربه ناب !اما نکته عجیب درباره این کنسول فروش ان است .طبق امار منتشر شده این کنسول تا کنون در سراسر جهان حدود ۳۵ میلیون عدد فروش داشته است که کمتر از نیمی از فروش کنسول DS است.
البته اختلاف قیمت حدودچهل دلاری نمی تواند دلیل این موضوع باشد .گمان کی کنم به دلیل این که PSP برای قشری از علاقه مندان به بازی ها که قبلا تجربه انجام بازی را داشته اند ،طراحی شده ودر حقیقت مثل کنسول های نینتندو زیاد به دنبال جذب مخاطبان تازه نیست ؛ وبا این اختلاف پشت سر کنسول DS قرار گرفته است .به هر حال اگر مثل من بازیکن حرفه ای نباشید زود از این کنسول خسته خواهید شد .چون بازی های ان مانند بازی های تمامی کنسول های قبلی شامل فشار دادن چند دکمه است .اما باز هم این هیچ چیز از ارزش های این کنسول قدرتمند برای علاقه مندان به بازی ها کم نمی کند.
اما چگونه این کنسول را بخریم؟راستش این کنسول مانند دیگر کنسول های سونی در ایران محبوب است وبه راحتی می توانید ان رادر مغازه الکتریکی والکترونیکی پیدا کنید .انتخاب های شما هم میان انتخاب نسخه های قدیمی که به اصطلاح بانام (چاق)ونسخه های جدیدتر که بانام لاغر (Slim) شناخته می شوند محدود خواهد بود .قبل از ارایه مدل های لاغر Slim یا سه نسخه ازPSP در بازار وجود داشت که از نظر مشخصات اصلی کاملا مشابه بودند وتنها موارد موجود در بسته بندی ان ها فرق می کرد .مدل پایه که Core Pack نام داشت تنها شامل خود کنسول وشارژران بود وارزان ترین مدل به حساب می امد .این مدل در ابتدای عرضه با قیمت ۱۹۹دلار به فروش می رسید.
نسخه Value Pack که علاوه بر کنسول وشارژر شامل یک بند دستی یک کیف پارچه ای یک کارت حافظه ۳۲مگابایتی یک هدفون وکنترل کننده برای پخش موسیقی وهمچنین یک دیسک UMD حاوی دمو بود با قیمت ۲۹۹دلار فروخته می شد. پس از مدتی نیز نسخه Giga Pack با قیمت ۲۹۹دلار وپیکر بندی مانند نسخه Value به همراه یک کارت حافظه یک گیگابایتی به بازار عرضه گردید.
البته در حال حاضرPSP Slim در پیکر بندی شبیه به پیکر بندی Core Packعرضه می شود وعرضه نسخه های دیگر هم با تعدادی بازی در دستور کار قرار گرفته است .
قیمت نسخه معمولی PSP Slim حدود۱۶۹دلار در امریکا است ونسخه های دیگر این کنسول که مثلا یک بازی یا تعدادی لوازم جانبی اضافه به همراه دارند از ۱۹۹دلار امریکا شروع می شود.
من برای خرید PSP،مدل Slim را پیشنهاد می کنم .اگر چه از نظر ظاهری به نظر می رسد که این نسخه دارای کیفیت پایین تری است اما به علت سبکی بیشتر (حدود ۳۳درصد )وضخامت کمتر (حدود۱۹درصد )دردست گرفتن وحمل ان راحت تر است .علاوه بر ان مدل های Slim دارای خروجی برای اتصال به تلویزیون های باوضوح بالا هم هستند که این مشخصه به شما امکان می دهد بازی ها یا فیلم های خود را روی تلویزیون های HD تماشا کنید. میزان حافظه اصلی دستگاه هم از ۳۲مگابایت به ۶۴مگابایت افزایش یافته که البته سونی ادعا می کند تنها سرعت بارگذاری بازی ها از دیسک های UMD را افزایش می دهد.
در نهایت به دلیل این که به نظر می رسد پشتیبا نی از نسخه لاغرتر در اینده بیشتر باشد بهتر است اقدام به خرید این مدل کنید .همان طور که گفتم PSP مدت ها است که قابلیت پشتیبانی از انواع دیسک های نوری رادارد ومی توان به راحتی بازی هایی را که روی کارت های حافظه فلش Memory Stick Duo کپی شده ودر داخل دستگاه گذاشته شده است را با آن اجرا کرد.
قابلیت پشتیبانی از انواع دیسک های نوری در این کنسول نرم افزاری است ونیاز به استفاده از هیچ ابزار خاصی هم ندارد .بسیاری از کنسول های موجود در بازار به صورت با این قابلیت به فروش می رسند وبه نظر می رسد اصلا از همان اول نیازی نیست که نگران این موضوع با شید .تنها می ما ند خرید یک کارت حافظه MS Duoکه ان هم به راحتی اب خوردن است.
قیمت این کارت های حافظه از حدود پانزده هزار تومان برای انواع دو گیگا بایتی تا حدود ۳۵تا۴۰ هزار تومان برای انواع چهار گیگابایتی متفاوت است .انواع هشت گیگا بایتی هم در بازار موجود هستند اما قیمت بالایی دارند ومن هم از میزان سازگاری ان ها با این کنسول اطلاع ندارم !اصلا به کمتر از دو گیگا بایت حافظه هم فکر نکنید .چون با خرید حا فظه های یک گیگا بایتی یا کمتر امکان اجرای بسیاری از بازی های این کنسول را که حجمشان بالاتر از این میزان است را از دست می دهید .دو گیگا بایت مقرون به صرفه ترین انتخاب وچهار گیگا بایت بهترین انتخاب از نظر فضای در دسترس خوا هد بود.برای تهیه بازی ها هم می توانید به مغازه های مختلف رجوع کنید .البته قیمت بازی در این مغازه ها خیلی گران است وممکن است برای چند بازی نا قا بل روی یک DVD از شما چندین هزار تومان طلب کنند .هم چنین می توانید بازی ها را از دوستا ن خود بگیرید ویا ان ها را به سادگی از اینترنت دانلو کنید .البته حجم بازی ها ۲۰۰مگا بایت تا ۵/۱ گیگا بایت متغیر است وبرای دانلو ان ها حتما باید از اینترنت باند پهن استفاده کنید .چون در غیر این صورت پول تلفن شما چندین برابر خرید بازی از مغازه تمام خوا هد شد !فایل بازی ها دارای پسوند iso. یا cso هستند وبرای اجرای ان ها کافی است فایل رادر دایرکتوری ISO کپی کنید .فایل های MP۳ را می توانید در دایرکتوری MUSIC وفیلم ها راهم در دایر کتوری VIDEO ودر نهایت عکس ها را در دایر کتوری PHOTO کپی کنید .فقط یادتان باشد که قبل از این که بتوانید این کار را بکنید باید با استفاده از خود PSP کارت حافظه را فرمت کنید.
تا آن جایی که اطلاع دارم اخرین میان افزار موجود برای کنسول های نسخه ۳.۸۰ M۳۳ است .البته نسخه ۹۵/۳ هم امده اما می گویند مشکل دارد .دیده ام که کلی نرم افزارهای مختلف دیگر هم برای PSP موجود است ومی توان به راحتی با ان انواع بازی های Mega Drive یا حتی Playstation را اجرا کرد.
خلاصه کنسول قدرتمندی است که خیلی از چیز هایش را باید خودتان کشف کنید .من نمی توانم ان ها را در این مقاله بگنجا نم !راستی یک چیز دیگر برای این که بتوانید فیلم ها را روی ان اجرا کنید باید قبل از کپی کردن ان ها را به فرمت قابل پخش برای PSP تبدیل کنید .مبدل ها در اینترنت فراوان هستند وبه راحتی می توانید یکی از آن ها را پیدا کنید.
● نکته های دانستنی Sony PSP :
کنسول PSP تا کنون نزدیک ۳۵میلیون نسخه در جهان فروش داشته و۵/۳۲ درصد بازار کنسول های قابل حمل را در اختیار دارد.
به تازگی دوربینی هم برای اتصالPSP به بازارآمده وسونی قول داده دستگاه GPS را هم برای ان عرضه کند.
می توانید با استفاده از درگاه مادون قرمز این کنسول واستفاده از نرم افزارهای مختلفی که در اینترنت وجود دارد ،تلویزیون یا دیگر وسایل صوتی وتصویری خود را از راه دور کنترل کنید.
برای خرید کابل اتصال کنسول به تلویزیون باید حدود ۲۰تا۲۵ هزار تومان هزینه کنید .سخت افزار قدرتمند این کنسول به کار بران اجازه می دهد تا از ان برای انجام هر کاری استفاده کنند!
با وجود این که باتری نسخه Slim تنها دو سوم باتری نسخه اصلی ظرفیت دارد اما با توجه به کم شدن مصرف توان این نسخه مدت کار ان تغییری نداشته است.
در تاریخ ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۷ سونی یک تیونر تلویزیون را تنها برای کشور ژاپن معرفی کرد.
به دلیل این که سونی خود یکی از بزرگ ترین شرکت های فیلم سازی هالیوود است مجموعه کاملی از فیلم ها را روی دیسک هایUMD عرضه کرده است.
خوب نگاه و بررسی ما به کنسول های بازی در این جا به پایان می رسد . مطمئن هستم که این متن پر از کمبود است اما امیدوارم ما را به دلیل کمی وقت واطلاعات ببخشید . سعی ما این نبوده که خیلی تخصصی به کنسول ها نگاه کنیم صرفا یک تاریخچه و کمی مشخصات فنی و در نهایت راهنمای خرید . باز هم تکرار می کنم هنگام تصمیم گیری برای خرید مطالب و محتوای مقالات این چنینی با این که مفیدند اما به هیچ وجه کافی نیستند . پس بهتر است حتما از چند فرد با تجربه و بی طرف (که ترجیحا مغازه دار نباشند )سوال کنید . راهنمایی های بسیار خوبی را می توانید از اینترنت واز سایت های گوناگون به دست بیاورید . مثلا خود من برخی از اطلاعات ذکر شده در اینجا را از انجمن های وب سایت بازی سنتر به ادرس WWW.Bazicenter.com به دست اوردم . انجمن های وب سایت های خارجی هم خیلی خوب ومفید هستند . البته خیلی از اطلاعات کنسول ها از وب سایت های سازنده ها جمع اوری شده بود ودر نهایت وب سایت ویکی پدیا به ادرس WWW.Wikipedia.org هم که دیگر معرف حضور همه هست کمک شایانی در رابطه با یافتن مشخصات فنی به من کرد !
در نهایت امیدوارم با خرید یک کنسول عالی وکاملا مناسب بودجه وسلیقه خود وقت آزاد خود را با بازی های سالم کامپیوتری پر کنید .
منبع : ارجا نت