جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
آداب جستجو در اینترنت
اغلب کسانی که با شبکه اینترنت کار می کنند، زمان زیادی را به جستجو بر روی شبکه می گذرانند. یافتن یک فرد، یک محصول، یک شرکت و بسیاری موارد دیگر می توانند هدف کاربر از جستجو بر روی شبکه باشند. شما نیز اگر تا به حال به جستجو بر روی اینترنت پرداخته باشید، متوجه شده اید که با توجه به حجم بسیار زیاد اطلاعات موجود بر روی شبکه یافتن اطلاعات مفید و مناسب کار ساده ای نیست. در واقع هرگاه به دنبال اطلاعاتی می گردید با دو سؤال مهم روبه رو هستند:
▪ چگونه جستجو کنیم ؟
▪ کجا جستجوکنیم ؟
درصورتی که بتوانید به این دو سؤال پاسخ مناسب و روشنی بدهید، به راحتی خواهید توانست اطلاعات مورد نظر خود را بر روی شبکه بیابید.
● چگونه جستجو کنیم ؟
جستجو کردن نیز مانند هر کار دیگری آداب و رسوم خاص خود را دارد. در واقع اکثر سایت هایی که امکان جستجو را برای شما فراهم می آورند، الگوی یکسان و استانداری را برای دریافت عبارت پرس وجو از شما دارند. شما می توانید با به کار بردن این الگوها و استفاده از نحوه نگارش صحیح عبارات جستجو، اطلاعات صحیح را به دست آورید و اپراتورهای زیر، اپراتورهای استانداردی هستند که در اکثر سایت هایی که امکان جستجو را فراهم آورده اند، قابل استفاده می باشند.
▪ AND : هنگامی که شما به دنبال صفحاتی می باشید که حاوی چند کلمه یا عبارت معین باشند از این اپراتور استفاده کنید. به طور مثال زمانی که به دنبال اطلاعاتی در مورد اینترنت و امنیت هستند عبارت Internet And Security را مورد استفاده قرار دهید.
▪ OR : زمانی که وجود حداقل یکی از چند کلمه یا عبارات معین در صفحات، مورد نظر شما باشد، اپراتور OR را در بین این کلمات به کار گیرید. به طور مثال Internet Or Security، صفحات سایت هایی را در اختیار شما قرار خواهد داد که دارای اطلاعاتی در مورد اینترنت، امنیت یا هر دو باشند.
▪ + : این اپراتور به عنوان پیشوند قبل از کلمات مورد نظر به کار می رود. در واقع کلماتی که پیش از آنها این اپراتور گذارده شدند، لزوماً در نتایج جستجو وجود خواهند داشت. Internet+Security صفحات و سایت هایی را در نتایج حاصله از جستجو بر می گرداند که لزوماً دارای لغت امنیت هستند، اما اینترنت می تواند در آنها وجود داشته یا نداشته باشد.
▪ - : این اپراتور که همانند اپراتور قبلی به صورت پیشوند به کار می رود، عدم وجود کلمه پسین خود را از سایت جستجو می خواهد. یعنی نتایج حاصل از جستجو لزوما کلمه پس از این اپراتور را نخواهد داشت. به طور مثال Internet-Security صفحاتی را در اختیار شما قرار می دهد که دارای لغت اینترنت باشد، اما نامی از امنیت در آن صفحات ذکر نشده باشد.
▪ " " : هرگاه به دنبال یک عبارت هستید و می خواهید کلمات به همان شکل و ترتیب در متن سایت های نتایج جستجو یافت شوند، از این اپراتور استفاده کنید، به طور مثال زمانی که به دنبال اطلاعاتی در مورد امنیت شبکه های کامپیوتری هستید باید عبارت “Network Security” را وارد نمایید. در صورتی که به جای این عبارت از +Network+Security استفاده نمایید، اگر درصفحه ای کلمه Security در ابتدای آن و Network در جای دیگری ذکر شده باشد، این صفحه نیز به عنوان نتیجه جستجو در اختیار شما قرار خواهد گرفت در حالی که حاوی اطلاعات مورد نظر شما نیست.
این اپراتور به عنوان پسوندی به معنای هر حرف یا مجموعه از حروف به کار می رود به طور مثال درصورتی که به دنبال Inter* بگردید، تمام صفحاتی که شامل کلمه های Internet، Internal، International و هر کلمه دیگری که با Inter شروع می شود و دارای پسوندی در ادامه است، به عنوان نتیجه به شما برگردانده خواهد شد.
▪ () : در صورتی که بخواهید عبارات جستجوی پیچیده تری را ایجاد نمایید، می توانید از پرانتز استفاده کنید. به طور مثال اگر به دنبال مشکلات نرم افزاری یا سخت افزاری هستید، می توانید از عبارت (Software Or Hardware) Problems استفاده نمایید.
تعداد این اپراتورها در موتورهای جستجو بیشتر است اما به دلیل کاربرد کم سایر موارد و طولانی شدن مطلب، از ذکر اونها صرف نظر میکنیم. دوستان علاقه مند می توانند در منابع آموزشی اینترنت اطلاعات کاملی بدست آورند.
● کجا جستجو کنیم ؟
حال که توانستیم عبارت مناسب برای جستجو را بسازیم، باید این عبارت را در یک سایت جستجو نماییم تا به نتایج مورد نظر دست یابیم. یکی از سایت های بسیار متداول برای جستجو Google است. اگر با استفاده از این سایت به نتایج دلخواه خود نرسیدید، استفاده از سایت هایی مانند Yahoo و Altavista توصیه می شود.
در صورتی که به دنبال موضوعی کمیاب هستید و با استفاده از دو مجموعه فوق نتوانستید به جواب مناسب دست یابید، از سایت هایی مانند Mamma و Meta Crawler استفاده نمایید. این دو سایت از مجموعه ای هستند که اصطلاحا به آنها موتور فرا جستجو (Meta Search Engine) گفته می شود و زمانی که شما بر روی یکی از اعضای این گروه سایت ها جستجو می کنید، پرس و جو به سایت های جستجوی دیگر فرستاده می شود و پاسخ های گرفته شده از مجموعه لیست ها به صورت یک لیست در اختیار شما قرار می گیرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست